Din cauza nefinalizării proiectelor europene, Consiliul Județean amenință cu instanța - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri locale  >  Articolul curent

Din cauza nefinalizării proiectelor europene, Consiliul Județean amenință cu instanța

De    •   Publicat acum 3 ani, 21 decembrie 2015   •   Fara comentarii

*sunt vizate firmele care nu au onorat investițiile la Cetatea de Scaun și la Muzeul de Istorie, dar și Primăriile restante la SMID

CJ-Suceava-sedinta-26.02

Profund nemulțumit de nerespectarea termenelor de finalizare la proiectele cu finanțare europeană, președintele CJ CĂTĂLIN NECHIFOR a amenințat astăzi cu mai multe acționări în instanță.

Mai întâi, el a criticat firmele  Softline International  și  Project Z Vision, ambele din  București, care nu au dus la bun sfârșit contractele.

“Sunt total dezamăgit că există firme care își bat joc de banul public și că procedurile sunt, în continuare, extrem de greoaie.

Nu putem recepționa ceea ce nu s-a livrat corect !

Mâța-n sac eu nu vreau s-o iau !

Noi suntem de bună credință, dar suntem dezamăgiți, singura soluție e să le executăm garanția de bună execuție și, dacă nu ajunge, să mergem în instanță pentru a recupera banii publici”  a spus NECHIFOR.

Astăzi, în ședință extraordinară, consilierii județeni au aprobat alocarea din bugetul propriu a 3.938.590 lei fără TVA pentru finalizarea investițiilor la Muzeul de Istorie și a 193.640 lei pentru Cetatea de Scaun.

La ambele proiecte data limită de finalziare este 30 iunie 2016.

Supărarea șefului județului nu s-a oprit aici, ci s-a îndreptat spre Primăriile care nu își achită contribuțiile financiare la  Sistemul de management integrat al deșeurilor,  el apreciind că  “administrațiile locale nu și-au achitat contribuțiile, iar noi nu putem face plățile.

Gura Humorului n-a plătit nimic, Suceava doar jumătate din 50 de miliarde…

Colegii mei au pornit deja acțiunea în instanță pentru că nu ne putem înțelege altfel, alte soluții n-avem, ce-am putea face, să ne certăm cu ei, să mergem în piață ?”

NECHIFOR a repetat că va aduce amănunte în viitoarea ședință de Consiliu Județean, pe 28 decembrie, dar a ținut să menționeze că  “din totalul celor 15 proiecte majore aflate în implementare la noi, în valoare de 125 de milioane de euro, administrația județeană va achita 0,6 % bani care trebuie puși în continuare de CJ”.

 

DAN PASCARU

    Print       Email
 • Publicat: acum 3 ani, 21 decembrie 2015
 • de:
 • Ultima modificare: decembrie 21, 2015 @ 3:07 pm
 • Sub: Ştiri locale, Toate articolele
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com