Sechestru pe bunurile firmelor afaceristului Ioan NICULAE. Acuzații de fapte corupție, la pachet cu pesedistul BUNEA STANCU - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri nationale  >  Articolul curent

Sechestru pe bunurile firmelor afaceristului Ioan NICULAE. Acuzații de fapte corupție, la pachet cu pesedistul BUNEA STANCU

De    •   Publicat acum 3 ani, 16 decembrie 2015   •   Fara comentarii

Procurorii Secției de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție din cadrul Direcției Naționale Anticorupție au dispus instituirea sechestrului asupra bunurilor imobile ale societăților INTERAGRO SA şi INTERVITT SRL , ambele aparţinând omului de afaceri IOAN NICULAE, până la concurenţa sumei de 11.438.169 lei.

Ioan Niculae catavencii

IOAN NICULAE, patronul grupului S.C. INTERAGRO S.A., GHEORGHE BUNEA STANCU, fost președinte al Consiliu Județean Brăila și alte 3 persoane sunt supectați de fapte de corupție.

“În vederea luării măsurilor asiguratorii, au fost făcute verificări pentru identificarea bunurilor mobile şi imobile aparţinând SC INTERAGRO SA şi SC INTERVITT SRL, principalele firme implicate în schema infracţională de spălare de bani şi care, de altfel, au şi beneficiat de realizarea transferului de bani în această modalitate. A rezultat că SC INTERAGRO SA are  imobile, în valoare totală de 8.739.825,32 lei, echivalent a aproximativ 2.000.000 euro (valoare de impunere), constând în 43 terenuri cu o suprafaţă de peste 100 de hectare și locuințe (apartamente).  Printre acestea se număra două ferme, un complex hotelier și pășunea unui munte din localitatea Busteni (Prahova)”, se precizează în comunicatul de presă al DNA.

Imobilele respective (terenuri și clădiri) sunt situate in județele Prahova (Azuga, Bușteni, Băicoi, Ploiești, Păulești, Târgușoru Vechi, Florești, Ariceștii Rahtivani), Teleorman (Zimnicea, Măldăeni, Alexandria, Peretu, Nanov), Ilfov (Cernica), Călărași (Dragoș Vodă) și Dolj (Craiova).

În ceea ce priveşte SC INTERVITT SRL, urmează a se aplica sechestru, până la concurenţa sumei de 11.438.169 lei, asupra părţilor sociale, respectiv asupra diviziei de vinificaţie a grupului INTERAGRO din Zimnicea.

În același dosar s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de următorii inculpaţi, persoane fizice şi juridice:

IOAN NICULAE IOAN, patronul grupului S.C. INTERAGRO S.A, este cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de cumpărare de influenţă în formă continuată (3 acte materiale), instigare la evaziune fiscală și instigare la spălare de bani.

NICOLETA MARIANA TONCEA, preşedinte al S C. INTERAGRO S.R.L sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de complicitate la evaziune fiscală și complicitate la spălare de bani.

ADRIANA GUŢĂ, director economic al S.C. INTERAGRO S.A, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală și spălare de bani.

VIOREL BĂRAC, director general S.C. INTERAGRO S.A, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală și spălare de bani.

GHEORGHE BUNEA STANCU, preşedinte Consiliu Judeţean Brăila, la data faptelor, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de influenţă.

SC INTERAGRO SA, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală și spălare de bani.

SC INTERVITT SRL – firma beneficiară a sumelor de bani (controlată de IOAN NICULAE prin intermediul firmei de tip off shore DANDICOTT Ltd), sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de complicitate la evaziune fiscală și spălare de bani.

SC LIBAROM AGRI  SRL – firmă care s-a interpus în circuitul fictiv a banilor rezultaţi din evaziune fiscală (firmă controlată de SAID BAAKLINI, suspect în cauză) sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de complicitate la evaziune fiscală și spălare de bani.

SC MIKE TRADING & INVESTMENT SRL – firmă care s-a interpus în circuitul fictiv a banilor rezultaţi din evaziune fiscală (firmă controlată de RAJEF SHARIF MOHAMMAD, suspect în cauză) sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de complicitate la evaziune fiscală și spălare de bani.

 

SORIN NICA

    Print       Email
 • Publicat: acum 3 ani, 16 decembrie 2015
 • de:
 • Ultima modificare: decembrie 16, 2015 @ 8:38 pm
 • Sub: Ştiri nationale, Toate articolele
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com