Suceava, scoasă din cursa pentru capitală culturală europeană! Lista scurtă a orașelor: Bucuresti, Baia Mare, Cluj, Timisoara! - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Cultural  >  Articolul curent

Suceava, scoasă din cursa pentru capitală culturală europeană! Lista scurtă a orașelor: Bucuresti, Baia Mare, Cluj, Timisoara!

De    •   Publicat acum 3 ani, 11 decembrie 2015   •   1 comentariu

1 (46)

Suceava a fost scoasă din cursa pentru capitală culturală europeană, pe lista scurtă a concursului organizat de Ministerul Culturii regăsindu-se patru orașe: Bucuresti, Baia Mare, Cluj, Timisoara.

Comisia a analizat documentațiile depuse de 14 orașe: Alba Iulia, Arad, Bacau, Baia Mare, Brasov, Braila, Bucuresti, Cluj-Napoca, Craiova, Iasi, Sfantu Gheorghe, Suceava, Timisoara, Targu Mures.

Membrii juriului au fost numiți de Comisia Europeană, Parlamentul European, Consiliul Uniunii Europene și Comitetul Regiunilor.

Ministerul Culturii a numit 2 experți naționali, în consultare cu Comisia Europeană.

Asociația  Suceava Capitală Culturală Europeană  are 23 de membri fondatori, printre care SORIN BACIU, CĂLIN BRĂTEANU, CONSTANTIN CRAMARIUC, SORIN GOLDA, MIHAI PÎNZARU, CARMEN VERONICA STEICIUC și VIOREL VARVAROI.

Coordonatorul proiectului este RADU BORES, iar consultanți internaționali MATEI VIȘNIEC, SIMON NEWELL și SUSANA ALONSO SAMPEDRO.

DANIEL BOGHIȚĂ

    Print       Email
 • Publicat: acum 3 ani, 11 decembrie 2015
 • de:
 • Ultima modificare: decembrie 11, 2015 @ 1:10 pm
 • Sub: Cultural, Ştiri locale, Toate articolele
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

1 comentariu

 1. ianus spune:

  Sper să nu aflăm niciodată clasamentul final, este posibil să fim pe penultimul loc, înaintea municipiului Sfântu Gheorghe, și asta doar pentru că vorbim puțin mai bine limba română. Așa se întâmplă când oportunismul politic ne întunecă mintea. Băișanu a aruncat piatra și Lungu a plătit un consultant cu aproape o jumătate de miliard de lei vechi ca să o găsească. Am rămas cu sloganul proiectului: “Inspiră, imaginează, simte!”, ceea ce nu-i chiar rău. Inspiră adânc, sucevene, imaginează-ţi Suceava fără Lungu, simţi?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string XfKJsT to the field below: