Proiectul de apă de pe strada Păcii din Fălticeni: noroaie și dezinteres - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Reportaje  >  Articolul curent

Proiectul de apă de pe strada Păcii din Fălticeni: noroaie și dezinteres

De    •   Publicat acum 3 ani, 8 decembrie 2015   •   1 comentariu

strada Pacii 05.12.15(3)

Proiectul de apă și canalizare cu fonduri europene nu s-a finalizat la Fălticeni, pe unele străzi nici măcar neîncepând lucrările. Beneficiarul investițiilor, ACET, a început recepția lucrărilor în unele zone, așa cum ați aflat din  ZdpN. Operatorul  3 T Construct  a intrat în insolvență. Simplu!

 strada Pacii 05.12.15(4)

Pe strada Păcii dăm peste un muncitor cu lopata în mână, care așteaptă un coleg să vină să aducă ceva balastru.  Sunt, așa, mai singur azi, dar de obicei suntem mai mulțiDin pământ iese capătul unei conducte, proaspăt amplasată acolo. Omul spune că trebuie neapărat luat nămolul și adusă niște piatră.  Îl așteaptă pe colegul cu utilaj.  “Eu de vreo 2 luni sunt aici…  Dacă stai mai mult îți face și carte de muncă. Eu sunt necalificat, ajut băiatul de la buldozer la lopată, la piatră”. 

strada Pacii 05.12.15(5)

strada Pacii 05.12.15(2)

Un vecin iese în drum și ne lămurește: “Până acum o lună și ceva de zile am stat cu o gaură de nici nu se putea trece.  Abia ieri au astupat-o.  Țeava de apă nouă e trasă până aici, ca la noi la nimeni.  Am sunat la Primărie, a doua zi a venit o echipă și a mai reparat”. Utilajul lucrează, aduce piatră, o nivelează.  “Ce mulțumire să ai cu mizeria asta? O cari toată în casă… Firmele astea nu pot face o temelie la o casă și-i pun să facă străzi!”

Un alt localnic intervine: “S-au băgat conductele în pământ, mai trebuie racorduri, dar de-acum…  Au venit aici și primarul și vicele, au umblat, s-au zbătut, dar n-au ce să facă !  Este un șef de șantier care răspunde !  Ăia de la 3T au adus o rabă cu pietriș și au dispărut”.

 strada Botosani stalp iluminat 5.12.15(2)

Ne mutăm pe strada Botoșani, unde s-au semnalat probleme în alimentarea cu energie electrică.  Cum s-au rezolvat vedeți din fotografie.  Cabluri rămase libere, în groapă, lucrare de toată minunea.  Numai bună, în condițiile astea, o ploaie sau o zăpadă…  “Până aici a fost curent, de aici în vale nu a mai fost. O zi am stat așa, fără curent. Acum au reparat, eu știu ce-o fi lucrat ?”  ne povestește succint o doamnă. 

strada Botosani stalp iluminat 5.12.15(1) strada Botosani stalp iluminat 5.12.15(3)

Revenind la problemele de la proiectul de apă, antevorbitorul e clar : “Ăștia de la ACET au vorbit cu constructorul  Dom’le, puneți apa cum trebuie.   Iar ăia au răspuns  Da, dom’le, așa facem !   Și au plecat șefii, iar muncitorii au pus cum au vrut ei…   Și tot el trage concluzia :  “Ce să facem, suntem legați de mâini și de picioare !”  Cam are dreptate…

SORIN NICA

MIHAI SPÎNU

strada Pacii 05.12.15 iluminat sarbatori Falticeni 2015(3)

    Print       Email
 • Publicat: acum 3 ani, 8 decembrie 2015
 • de:
 • Ultima modificare: decembrie 7, 2015 @ 10:35 pm
 • Sub: Reportaje, Ştiri locale, Toate articolele
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

1 comentariu

 1. eu spune:

  la asa primar ,asa oras.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string T2jb02 to the field below: