Strada Sucevei din Fălticeni: ACET recepționează delăsarea la apă și canalizare - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Reportaje  >  Articolul curent

Strada Sucevei din Fălticeni: ACET recepționează delăsarea la apă și canalizare

De    •   Publicat acum 3 ani, 7 decembrie 2015   •   5 comentarii

strada Sucevei 05.12.15(3)

Proiectul de apă și canalizare s-a încheiat pe strada Sucevei din Fălticeni, carosabilul a fost asfaltat, s-au montat moderni stâlpi de iluminat, prilej de mare mândrie pentru conducerea orașului.  La suprafață totul pare minunat, dar dacă intrăm în amănunte se ivesc oarece probleme. 

strada Sucevei 05.12.15

Pe trotuarul străzii cu scuar neîntrerupt întâlnim o echipă ACET, beneficiarul investițiilor executate de antreprenorul general  3 T Construct,  firmă în insolvență.  Recepția este în plină derulare, unul dintre angajați ne spune, înainte de a ne prezenta, că  „au făcut numai trăsnăi ăștia, au lăsat capacele ca ciupercile”.   Dă din mână a lehamite, se observă că nu e mulțumit de ceea ce vede.  „Toate lucrările care corespund proiectului tehnic vor fi decontate, care nu, nu.  Se vor reface pe cheltuiala antreprenorului”  ne zice după ce ne recomandăm. Ne interesăm dacă s-au montat pompele care să împingă materialul la deal și răspunsul este afirmativ.  Inginerul ACET nu prea are chef de vorbă cu  ZdpN.   Cum rămâne cu poluarea iazului?  Nu știu, presupun că oamenii care n-au mai avut răbdare s-au cuplat. Alt motiv care să fie?”

strada Sucevei 05.12.15(2)

În apropiere îl întâlnim pe M.A., la nr. 25, care ne-o taie scurt când aducem vorba de activitatea  3 T Construct.  3 tanăi, asta-i ! Nu mi-au lăsat capac la canal, au zis că o să vină să pună.  Cred că o să mai pună pe naiba !  De vreo 6 ori au săpat aici, tot curgea apa…”   Neglijență e puțin spus, dar se pare că omul s-a obișnuit cu ideea.  Nu mai are nici putere să critice.  Toți au lucrat negândit, acum ce să mai vorbim ?  S-au dus cu tuburile în fundul pământului, uitați ce diferență de nivel este”.   Când îi spunem că ACET face recepția lucrărilor, se enervează:  „Acum vin a 5 –a oară cei de la ACET! Tot degeaba! De la Primărie nu am văzut pe niciunul…”

strada Sucevei 05.12.15(4)

ELISABETA PETEANU este bucuroasă că beneficiază de apă, dar are altă problemă: se citește greu consumul la apometru.  Dar e bine că măcar avem.  Căminul de apă e vechi, e al meu, ei n-au mai făcut gaură, nici n-au pomenit”  se consolează.   În schimb, DUMITRU GABOR ( 92 ani ) zice direct :  Proiectantul care a făcut treaba asta e bun să facă închisoare sau să fie spânzurat.  N-au terminat căminul, uite ce porcărie au făcut, când plouă toată apa se scurge înauntru, se umple bazinul.  Dacă îngheață acolo, eu nu mai am apă”.  Și tot el trage concluzia, dovedind că e informat : „Sunt bani europeni aruncați la gunoi !

strada Sucevei 05.12.15(7)

În acest timp, inginerii ACET muncesc la recepția investițiilor.  O poziție oficială se lasă așteptată.  Evident,  ZdpN  va reveni !

 

 

DANIEL BOGHIȚA

 

MIHAI SPÎNU

 strada Sucevei 05.12.15(2)

    Print       Email
 • Publicat: acum 3 ani, 7 decembrie 2015
 • de:
 • Ultima modificare: decembrie 7, 2015 @ 6:45 pm
 • Sub: Reportaje, Ştiri locale, Toate articolele
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

5 comentarii

 1. GOI spune:

  Cu un primar care numai in vacanta e si chefuri la tov.Stan la Iristar ce mai poti spune decat ca e cel mai prost gospodar care la avut Falticeniul de dupa 90 in coace cu o opozitie aservita puterii un usl care persista un Aldea care tremura la indicatiile lui Coman nu ne ramane decat sa asteptam iunie 2016 si sai taxam atat pe Coman cit si pe Aldea care mentine uslul in forma.
  Rusine opozitiei rusine consilierilor care tac si nu spun nimic dince se intampla.
  Eu si multi oameni din Falticeni vreau fete noi in politica din Falticeni nu acelasi Aldea,Morosanu,Pintilie,Bulboaca,Vitcu,Amariei,Barascu care se stie cea facut maicasa in primarie in perioada cit a fost conrabil sef,Tofan,Dominte si altii caei.
  Coman si toti supusii lui tov.Stan sa mearga la puscarie de ceau facut in Falticeni si de banii oamenilor o gasca de hoti si analfabeti si venetici.

  • Deziluzie spune:

   Corect, aveți dreptate, intre Aldea si Coman trădătorul este Aldea, care joaca la doua capete . Este mare nevoie de oameni noi, si ca primar , Vice si consilieri. Dar fara a ieși in strada si a arăta ceea ce vrem nu facem mare lucru. Știți cum se zice:”câinii latră, ursul merge!”

 2. scormonitoruldefalticeni spune:

  3 T Construct să fii, noroc să ai! Toate proiectele POS Mediu care nu au fost încheiate în marja alocării financiare 2007-2013 vor fi continuate cu finanţare europeană anul viitor. Este bine pentru comunitate, însă rău deoarece fiecare român va pierde bani europeni din noua alocare, 2014-2020, bani care, în loc să meargă spre proiecte noi, vor acoperi, cum e cazul proiectului de la Fălticeni, “ingineriile” tehnice, financiare şi juridice ale firmei 3 T Construct, neputința beneficiarului ACET, non-combatul primarului Coman* şi, deloc în ultimul rînd, ignorarea sau ascunderea neregulilor din proiect la nivelul responsabililor autorității de management din Ministerul Mediului

  *Primarul Coman spune și spunea că nu are ce face, că primăria nu este parte în contractul de lucrări încheiat între ACET și 3 T Construct. Așa este, însă ACET este doar gestionarul sistemului municipal de apă și apă uzată, proprietarul sistemului – de la captarea de la Moldova pînă la ultimul centimetru de conductă de la stația de epurare este Municipiul Fălticeni. Iar Municipiul Fălticeni prin fiecare fălticenean plătește pentru acest proiect partea de 2% care îi revine, adică în jur de 500.000 de euro, adică în jur de 20 de miliarde de lei vechi. Bașca creșterea graduală a prețului la apă, implicit la apa uzată, condiție de finanțare în acest tip de proiect european. Cum s-ar spune, Coman nu are nicio treabă cu 3 T Construct, dar fălticeneanul de rînd are, plătește miliarde bune de la sacul comun și mai plătește și o apă din ce în ce mai scumpă! Cum s-ar mai putea spune, în fine, și cu strada crăcănată, și cu buda în fundul curții, și cu banii luați! Nu vă convine? Sunați la numărul de telefon din imagine!

 3. Ha ha spune:

  Nu sunt in stare sa faca nimic astia de la primarie. Fonduri europene nu sunt in stare sa aduca pentru orasul asta. Iar daca le aduc le dau la firme fantoma cu 3 angajati cel mult. Angajatii lenevesc si primarul mai tot timpul chefuieste. Si mai si candideaza pentrul postul de primar.

 4. JAN spune:

  HAI PDL-UL.

Lasă un răspuns

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com