Șoseaua de centură a Sucevei, încă un an pierdut - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Reportaje  >  Articolul curent

Șoseaua de centură a Sucevei, încă un an pierdut

De    •   Publicat acum 3 ani, 5 decembrie 2015   •   Fara comentarii

sosea de centrura Suceava 2015(1)

Licitația pentru continuarea lucrărilor la șoseaua de centură a municipiului Suceava nu a desemnat un câștigător, așa încât investiția a intrat în conservare, dar se deteriorează cu fiecare zi.

SCCF  Iași, firmă în insolvență, a lăsat porțiunile Șcheia–Moara și Moara–E 85 realizate în proporție de 80%, după cum estima prefectul CONSTANTIN HARASIM.

Lucrările au început în urmă cu 7 ani și au costat echivalentul a 80 de milioane euro.

 vizita-Sova-22

În luna mai 2014, ministrul de atunci al Transporturilor, DAN ȘOVA, care actualmente are probleme cu legea, era plimbat de autoritățile județene pe o parte din traseu.

Evident, nu lipseau promisiunile și erau avansate termene fanteziste, în condițiile în care realitatea din teren era clară chiar și pentru neprofesioniști.

CITEȘTE

http://www.ziaruldepenet.ro/2014/05/22/firma-care-lucreaza-la-soseaua-de-centura-sucevei-nu-nici-personal-nici-utilaje-dar-face-promisiuni/

Lucrările au continuat în ritm de melc, așa că la jumătatea lunii martie 2015 o bucată din șosea (  Zidul Morții  de la Șcheia – Pătrăuți ) a fost inaugurată fără mare tam-tam.

Circulația rutieră devenea posibilă pe doar 5 dintre cei 13 kilometri ai obiectivului.

 

CITEȘTE

http://www.ziaruldepenet.ro/2015/03/12/o-bucata-din-soseaua-de-centura-a-sucevei-a-fost-inaugurata-astazi/

Sosea-de-centura-Suceava-tronson-3-spre-Darmanesti

Nota de plată de până acum se ridică la 6 milioane şi jumătate de euro pe kilometru, după cum recunoștea președintele Consiliului Județean CĂTĂLIN NECHIFOR, tot el amintind și motivele : dificultatea traseului ales și lucrările suplimentare.

Anul viitor este an electoral, așa încât dintr-o tabără politicienii solicită fonduri pentru finalizare, iar din cealaltă li se răspunde că lucrările vor fi reluate la primăvară.

Până atunci mașinile grele vor continua să străbată o parte din municipiul Suceava, îngreunând traficul în Obcine, George Enescu și la ieșirea spre Șcheia.

DAN PASCARU

    Print       Email
 • Publicat: acum 3 ani, 5 decembrie 2015
 • de:
 • Ultima modificare: decembrie 5, 2015 @ 12:36 pm
 • Sub: Reportaje, Ştiri locale, Toate articolele
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string u1uJpj to the field below: