ȘOVA a plecat în cătușe de la DNA. Urmează OLTEAN și TEODORESCU? - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri locale  >  Articolul curent

ȘOVA a plecat în cătușe de la DNA. Urmează OLTEAN și TEODORESCU?

De    •   Publicat acum 3 ani, 3 decembrie 2015   •   Fara comentarii

 

vizita-Sova-22

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie au dispus reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 3 decembrie 2015, a inculpatului DAN-COMAN ŞOVA, senator, cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de influenţă.

Măsura preventivă a fost dispusă de procurori, având în vedere că, raportat la calitatea de senator a celui menționat, a fost îndeplinită condiția prevăzută în Constituția României, în sensul în care plenul Senatului a încuviințat cererea de reținere și arestare preventivă în legătură cu infracţiunea reţinută în sarcina inculpatului Şova Dan-Coman.

Potrivit textului ordonanței de reținere, în perioada octombrie 2011 – iulie 2014, inculpatul Şova Dan-Coman a pretins sume de bani şi a primit în total 100.000 de euro de la o persoană denunţătoare, în schimbul traficării influenţei sale reale pe care o avea pe lângă inculpatul Bălan Mihai, director general al centralei de energie termică CET Govora SA, astfel încât acesta din urmă să asigure încheierea unui contract de asistenţă juridică cu o anumită societate de avocatură, contract de tip abonament lunar, la o valoare de 10.000 euro/lună. (detalii în comunicatul nr. 1822 din 19 noiembrie 2015).

“Inculpatului Şova Dan-Coman i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.

 Acesta va fi prezentat, la data de 3 decembrie 2015, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile”, au transmis procurorii DNA.

Procurorul șef al Direcției Naționale Anticorupție, Laura Codruța Kövesi, l-a sesizat săptămâna trecută pe procurorul general al Parchetul Înaltei Curți de Casație și Justiție pentru a cere preşedintelui Camerei Deputaţilor încuviinţarea arestării preventive a deputaţilor  Ioan OLTEAN și Cătălin TEODORESCU, acuzat de trafic de influență în dosarul retrocedărilor abuzive de la ANRP.

Miercuri, 02.12.2015, Comisia Juridică a Camerei Deputaților a aprobat favorabil cererea DNA de arestare a fostului lider portocaliu Ioan OLTEAN, care a ocupat până la apariția acuzațiilor DNA funcția de vicepreședinte PNL. Parlamentul a hotărât că miercuri, 9 decembrie a.c. se va reuni pentru a vota încuvințarea arestării deputaţilor  Ioan OLTEAN și Cătălin TEODORESCU.

SORIN NICA

    Print       Email
 • Publicat: acum 3 ani, 3 decembrie 2015
 • de:
 • Ultima modificare: decembrie 3, 2015 @ 5:01 pm
 • Sub: Ştiri locale, Ştiri nationale, Toate articolele
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string eYuBd2 to the field below: