DNA cere arestarea deputaților Ioan OLTEAN și Cătălin TEODORESCU - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri nationale  >  Articolul curent

DNA cere arestarea deputaților Ioan OLTEAN și Cătălin TEODORESCU

De    •   Publicat acum 3 ani, 27 noiembrie 2015   •   1 comentariu

Procurorul șef al Direcției Naționale Anticorupție, Laura Codruța Kövesi, l-a sesizat pe procurorul general al Parchetul Înaltei Curți de Casație și Justiție pentru a cere preşedintelui Camerei Deputaţilor încuviinţarea arestării preventive a deputaţilor  Ioan OLTEAN și Cătălin TEODORESCU.

sursa foto stareapresei.ro

sursa foto stareapresei.ro

Ultimul era  la data comiterii faptei de abuz în serviciu membru al Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor din cadrul Autorității Naționale pentru Restituirea Proprietăților (ANRP). Deputatul TEODORESCU este în prezent deputat în Parlamentul României și este trimis în judecată sub control judiciar în altă cauză.

Fostul pedelist Ioan OLTEAN, deputat în Parlamentul României la data faptelor și în prezent, este acuzat că a comis infracțiunile de trafic de influență şi complicitate la abuz în serviciu.

 

*Ce spun procurorii DNA

 

“La data de 17.06.2010, suspectul Teodorescu Cătălin Florin, membru al Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor din cadrul Autorității Naționale pentru Restituirea Proprietăților, împreună cu alţi inculpaţi care au făcut parte din aceeaşi comisie (Dumitrean Nicoleta Crinuţa – Preşedinte, Diacomatu Sergiu Ionuţ, Teodorescu Cătălin Florin, Baciu Remus Virgil, Marko Attila, Constantinovici Rodica și Alexandru Lăcrămioara) prin exercitarea abuzivă a atribuțiilor de serviciu, cu încălcarea prevederilor legale, a aprobat raportul de evaluare prin care un teren în suprafață de 61.857 mp situat în municipiul Pitești a fost evaluat la 108.932.000 lei, sumă acordată drept despăgubire cesionarului Rotaru Mihai, inculpat în cauză. Terenul a fost supraevaluat cu suma de 87.291.596 lei, ceea ce reprezintă prejudiciu în dauna bugetului de stat și avantaj patrimonial pentru Rotaru Mihai.

Suma plătită în acest dosar de despăgubire pentru un teren reprezintă un sfert din totalul despăgubirilor civile plătite de ANRP în tot cursul anului 2011.

Inculpatul Rotaru Mihai, beneficiar al sumei de 108.932.000 lei (aprox. 25 milioane euro) cumpărase drepturile litigioase de la o altă persoană cu câteva luni înainte de decizia comisiei A.N.R.P., mai precis la data de 27.11.2009, cu suma de 750.000 euro. Persoana a vândut aceste drepturi după ce, timp de 8 ani nu reușise să obțină proprietățile revendicate, ceea ce condusese și la inițierea unui proces in instanță.

De asemenea, din probele administrate în cauză a rezultat că deputatul Oltean Ioan, care avea relații cointeresate cu cesionarul Rotaru Mihai și cu președinta A.N.R.P Dumitrean Nicoleta Crinuţa, și-a exercitat influența la aceasta din urmă pentru urgentarea și aprobarea despăgubirii în favoarea cesionarului. În schimb cesionarul Rotaru Mihai i-a remis suspectului Oltean Ioan suma de 600.000 euro anterior datei de 17.06.2010, locul primirii banilor fiind în incinta unei parohii.

Cele două cereri de încuviințare a arestării preventive au fost formulate având în vedere că sunt îndeplinite condițiile prevăzute de Codul de procedură penală.”

 

Cererilor transmise de procurori le-au fost atașate referatele întocmite de procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție care efectuează cercetări în cauză, împreună cu dosarul cauzei, în copie certificată.

SORIN NICA

    Print       Email
 • Publicat: acum 3 ani, 27 noiembrie 2015
 • de:
 • Ultima modificare: noiembrie 27, 2015 @ 1:12 pm
 • Sub: Ştiri nationale, Toate articolele
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

1 comentariu

 1. SLOGANEL spune:

  Aţi observat ce pleoştită este acuma musteaţa numitului Nelu Mexicanu? Ce spectacol va fi in odiosul parlament in care el însuşi vituperaseu patetic,cu acel inconfundabil tremolo antibatracian in glas,cum va cere el îngaduinţa colegilor ca să-şi poată duce proiectele până la capăt,nu de alta, dar el nu poate invoca ca este in şase luni,nici măcar de astănoapte,cum ar fi,însarcinat… Ceva greţuri ar avea,chiar pe aceasta sumulică de 600.000 euro,bani de ciorapi pentru inculpata Dumitrean Nicoleta Crinuta,poate si de kiloti – dacă purta…
  Ca ce observam noi,totusi,dincolo de limbajul sibilinic al organelor in drept?
  Noi observăm că duduia Crinuta era,de fapt,un fel de societate pe acţiuni,in care Mexicanu era doar acţionar minoritar… Că mai iereau si alţi acţionari care băgau la Crinuţa investiţii in diferite forme si mărimi,de la încredere la contracte futures…După principiul valabil si la Bistriţa-Năsăud,precum că ce bagi ,aia scoţi ,adecă: **la bagi – **la scoti…
  Pentru că ceilalţi acţionari nu au stat degeaba si iată că unul dintre ei, „partener” , cum îi dzicu pe la televizoare,mai cioban de dreapta,a investit mai mult si mai des in GmbH-ul Crinuţei , iar acuma ce-o să facă DNA,că doar n-o s-o parcheze pe biata miss Bistrita-Nasaud in celulă cu moaşă??
  Altfel,parţile si-au facut constiincios treaba – sub atenta supraveghere si consiliere a lui Nelu Mexicanu ,Crinuţa a drenat mormanele de euroi in direcţia cea bună,partidul si membrii Comitetului sau Central s-au umplut de averi rechiziţionate de la prostime in nobilul scop al reformarii patriei,ea însăşi,Crinuţa,s-a umplut de investiţiile acţionarilor sub indiferent ce forma – băgate/vărsate,in imobile (cu usa inchisa pe dinăuntru) sau in pământuri,că nu degeaba a spus psalmistul laic: “Cât este Traian in floare/nici în tindă nu mă doare!” Ca abia in mandatul cel dintâi al lu’ taica Joha are ceva dureri,ceeea ce este normal la sase luni !
  Dar cum o aducem din condei cu situaţiunea de la faţa locului,adecă de la noi,că doar si noi avem investitori din ăştia,strategici din câmpul tactic,dar care însă si intrucât mai mult au adus – se va vedea ce,mai îndată – decât au băgat,ori că n-au putut,adică din beteşug,ori din meşteşug,adecă că au fost ei mai şmekeri ?… Pentru ca functiona si sunt semne ca mai functioneaza pe Regiunea penticostala de Nord-Est un fel de Antantă Cordială,in care Zemlia Pinalti este un fel de terre d’asile,cum era Franţa in vremurile sale glorioase,iar homo bucovinensis din ţara pusă pe harta si harta pusă-n cui de gauleiter Ghiţă se lipea ca marca de scrisoare de lucrările mareţe ale lui Nelu Mexicanu,cu ale cărui haciendas,dealtfel,ne învecinam…
  Terre d’asile pentru ca era o lucrare dumnezeiasca pusă la punct mai dihai ca SMURD-ul,pe scurt,s-a văzut cum funcţiona la deranjul din 2012 – imediat ce a venit marea invazie tătară a USL iar domnul Ghiţa abia a reusit sa intre in Parlament prin efracţie sau escaladare sau la mila calculatorului,de pe locul 3,14, s-a activat sistemul de avarie ,o serie de fruntaşi din câmpul tactic au fost ascunsi la Pinalti,pe-acolo pe unde boncăluise si Nuti in cautarea unui mandat cu sula-n coaste… Că pe cât de lată este limba lui Pinalti,pe atât de lungă este,ca la cameleon,nu se poate sa nu fie vreo ocazie de împuşcat francu’ sa nu o prinda el din zbor ! Iar deranjul pe care i l-au facut pentru cateva ciurucuri si melestrocuri de doi lei este un afront adus unui investitor strategic in Franta,de unde a a dus impreuna cu Nuti investitia de la FILASSA in morile de vânt de la Ilisesti,mare investitie din noiembrie 2011,veneau alegerile,deh… Pentru care ii tremură sau o să le tremure izmenele la mai mulţi aducători de lumină din Bucovina deoarece ei inca nu stiu precis si nici nu pot intreba,din sfială,la DNA că,anume,cât stiu si cam cât le-ar cere să spună,la o adică… Spaima asta a lor este ca in bancul cu elefantul care stătea in cireş iar pe dedesubt trecea un crocodil si tot făcea: fâş,fâş…
  Termina,mă,că mă înebuneşti! Ca, daca nu termini ,te intorc pe dos! zice elefantul, exasperat de monotonia ameninţării nedefinite… Ăla nimic,o tot tinea cu : fâş,fâş…
  Elefantul se da jos din cires,il intoarce pe dos,se urca inapoi,dupa care crocodilul face : şâf,şâf…
  Tâlcul acestei pilde este acela ca fâşâitul crocodilului DNA se aude la graniţele Bucovinei,nu-ţi mai tihneşte nimic,bundiţa pare definitv roasă de molii,actele de studii care ar trăda o fioroasa pregatire in drept nu-ti ajută la nimic deoarece fatalitatea nu poate fi combătută decât cu inţelepciuni populare,in sensul că cum ne-o fi scris de la Dumnezeu,la art. cutare,si depinde si ce îngerese vor fi in completul de cinci al lu’ dumnezeu sfântu’…

Lasă un răspuns

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com