Muzicologul Cătălin Sava a fost cel de-al doilea invitat al Colocviilor OAMENII TIMPULUI - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Cultural  >  Articolul curent

Muzicologul Cătălin Sava a fost cel de-al doilea invitat al Colocviilor OAMENII TIMPULUI

De    •   Publicat acum 4 ani, 12 noiembrie 2015   •   Fara comentarii

 Colocviu OT2015 Catalin Sava (12)

Cel de-al doilea Colocviu OAMENII TIMPULUI l-a avut ca invitat pe muzicologul și jurnalistul cultural Cătălin Sava. Evenimentul s-a desfășurat la Muzeul Unirii din Iași, tema fiind „Muzica și Timpul. Dimensiuni ale existenței”. „<<Muzică și Timp>> este un concept care mă găsește acasă. Sunt un produs al mediului academic muzical ieșean, fiind absolvent al Conservatorului George Enescu din Iași. Ca membru al Juriului Național al Campaniei OAMENII TIMPULUI, găsesc că face sens ca noi, membrii acestuia, să umplem conținutul cu acest tip de Colocvii pe care profesorul Daniel Șandru le-a gândit foarte frumos. Muzica este parte din noi, chiar dacă nu ne dăm seama de acest lucru, și face sens să vorbim despre muzicalitate și temporalitate ca dimeniuni ale umanității. M-am simțit privilegiat să vorbesc despre muzică unor oameni care iubesc muzica. Cred că aceste Colocvii sunt o foarte bună cale de a face campanie și de a întregi Campania OAMENII TIMPULUI”, a declarat Cătălin Sava.

Moderatorul conferinței a fost conf. univ. dr. George Bondor, Redactor-șef al Revistei TIMPUL. „Conferința pe care am fost onorat să o moderez a fost un excelent prilej de a readuce împreună două moduri de a înțelege lumea și individul, cel muzical și cel filosofic, așa cum erau ele conjugate cândva de către filosofii Greciei antice. Subtilele analize și trimiteri filosofice ale muzicologului Cătălin Sava, precum și dialogul edificator care a urmat au încântat publicul, reprezentând o invitație la o mai bună ascultare a muzicii și, totodată, la o mai bună înțelegere de sine”, a afirmat George Bondor.

Următorul Colocviu OAMENII TIMPULUI va avea loc miercuri, 18 noiembrie, ora 17.00, la Muzeul Unirii din Iași. Invitatul special al evenimentului va fi istoricul Mioara Anton, tema fiind „Comunismul în postcomunism. Nostalgii și nostalgici”.

 

 

 

    Print       Email
 • Publicat: acum 4 ani, 12 noiembrie 2015
 • de:
 • Ultima modificare: noiembrie 12, 2015 @ 12:33 pm
 • Sub: Cultural, Ştiri locale, Toate articolele
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string HJd2F5 to the field below: