Minore din Fălticeni, obligate să se prostitueze pe țigări și mâncare - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Reportaje  >  Articolul curent

Minore din Fălticeni, obligate să se prostitueze pe țigări și mâncare

De    •   Publicat acum 4 ani, 12 noiembrie 2015   •   Fara comentarii

viol-minora

Procurorii DIICOT Suceava au destructurat un grup de cinci persoane din Fălticeni, care au obligat mai multe minore cu vârste cuprinse între 15 și 16 ani să se prostitueze pentru ei. 

Faptele s-au petrecut în perioada anilor 2012 – aprilie 2014.
Fetele întrețineau raporturi sexual în apartamente închiriate de proxeneți sau în locuinţele clienţilor, în mașini sau la pensiunile din zona Fălticeni.
Tribunalul Suceava a admis propunerea formulată de DIICOT – Serviciul Teritorial Suceava şi a dispus arestarea preventivă a Mariana – Oana Adam, de 26 de ani şi Anor – Petru Buchilă, de 24 de ani, ambii din municipiul Fălticeni, sub aspectul comiterii infracţiunii de „trafic de minori”.
Poliţiştii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Suceava – Serviciul de Combatere a Traficului de Persoane s-au sesizat din oficiu, in data de 25 martie 2013, despre faptul că Mariana – Oana Adam, Anor – Petru Buchilă, V.C.A., de 22 de ani. C.S.A., de 20 de ani şi R.C.F., de 18 ani, toţi din Fălticeni, au preocupări pe linia traficului de minori. In urma activităţilor desfăşurate anchetatori a reieşit că, în perioada ianuarie 2012 – aprilie 2014, suspecţii, care au acţionat, după caz, împreună sau separat, profitând de starea vădită de vulnerabilitate şi sub premisiunea câştigării unor sume mari de bani în mod facil, au desfăşurat activităţi infracţionale ce au constatat în recrutarea, transferarea şi găzduirea unor tinere minore, provenite din medii vulnerabile, familii ce le asigurau un grad redus de ocrotire şi experienţă de viaţă redusă, în scopul exploatării acestora prin determinare sau obligare la practicarea prostituţiei în folosul lor. Succesul traficanţilor în activităţile de punctare şi recrutare a tinerelor era „asigurat” de comportamentul acestora, care iniţial era unul manierat, manifestând disponibilitate începerii unei relaţii serioase de prietenie, dar care urmăreau în realitate obţinerea încrederii tinerelor respective. Victimele au acceptat propunerile, având în vedere lipsa unei alte alternative, iar în măsura în care iniţial sau ulterior deveneau reticente, li se adresau ameninţări verbale sau erau agresate fizic sau moral.
In acest mod au fost racolate patru minore cu vârste cuprinse între 15 şi 16 ani. Raporturile sexuale aveau loc în apartamente închiriate de traficanţi, la locuinţa clienţilor, în autoturisme sau locaţii de cazare din zona municipiului Fălticeni sau a localităţilor limitrofe, de fiecare dată acestea fiind sub supravegherea suspecţilor. Sumele de bani, cuprinse între 50 şi 200 de lei, erau încasate de către traficanţi, victimelor fiindu-se cumpărate ţigări şi eventual alte produse alimentare.
In data de 10 noiembrie 2015, lucrătorii BCCO Suceava – Serviciul de Combatere a Traficului de Persoane sub coordonarea procurorului din cadrul DIICOT – Serviciul Teritorial Suceava au organizat o acţiune pentru a pune în executare cinci mandate de aducere. Au fost găsiţi trei dintre suspecţi, care au fost duşi la sediul DIICOT – Serviciul Teritorial Suceava în vederea audierii, ceilalţi doi fiind plecaţi în străinătate. In urma probelor administrate, procurorul de caz a dispus reţinerea pentru 24 de ore a Marianei Adam şi a lui Anor Buchilă. Tânăra practica şi ea prostituţia alături de cele patru minore, împrejurare în care le găsea acestora clienţi.

    Print       Email
 • Publicat: acum 4 ani, 12 noiembrie 2015
 • de:
 • Ultima modificare: noiembrie 12, 2015 @ 11:08 am
 • Sub: Reportaje, Ştiri locale, Toate articolele
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string Q14lTp to the field below: