Vechile gropi de gunoi din județ vor fi închise în acest an - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri locale  >  Articolul curent

Vechile gropi de gunoi din județ vor fi închise în acest an

De    •   Publicat acum 4 ani, 27 octombrie 2015   •   Fara comentarii

groapa de gunoi veche Antilesti 2

Șeful județului, CĂTĂLIN NECHIFOR, a fost astăzi în vizită de lucru la fosta groapă de gunoi a Sucevei ( Călău, cum este cunoscută de localnici ) pentru a observa stadiul închiderii obiectivului.

Proiectul trebuie finalizat în iunie anul viitor, dar acest lucru se va întâmpla la sfârșitul lunii viitoare.

Lucrările pe fonduri europene la nivel județean ( valoare totală 39.469.203 lei fără TVA ) sunt realizate de  SUCT  Suceava,  Aglomancha EmpresaConstructora  Spania şi  Consul ABC  Iaşi și presupun închiderea depozitelor neconforme din Suceava, Fălticeni, Rădăuţi, Câmpulung Moldovenesc, Gura Humorului, Vatra Dornei şi Siret.

Reprezentantul antreprenorului, VIOREL PAPUC, a menționat că, la Suceava, stadiul fizic de închidere este de 83 % :  „S-au defrișat 33 de hectare de teren, erau deșeuri împrăștiate, vorbesc de tot proiectul.

Apoi s-a trecut la sistemul de impermeabilizare, dren de gaz, geocompozit, drenuri de apă și un metru de pământ strat de recultivare”.

NECHIFOR a menționat că proiectul care va duce, în final, la transformarea gropii de gunoi într-un spaţiu verde, cuprinde şi realizarea unui baraj de protecţie pe râul Suceava :  „E un proiect care ne va ajuta să avem un județ mai curat, mai sănătos.

Aici am putut admira apărarea de mal, care va proteja râul Suceava și care e cam unicat în România, cel puțin în zona de nord est”.

Stadiile fizice de realizare a lucrărilor sunt de 82 % la Fălticeni, 78 % la Gura Humorului, 92 % la Cîmpulung Moldovenesc, 95 % la Vatra Dornei, 75 % la Rădăuți și 79 % la Siret.

 

 

DAN PASCARU

    Print       Email
 • Publicat: acum 4 ani, 27 octombrie 2015
 • de:
 • Ultima modificare: octombrie 27, 2015 @ 4:38 pm
 • Sub: Ştiri locale, Toate articolele
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string ErAGvr to the field below: