Piscinele de 3 milioane euro de la NADA FLORILOR trebuie date în folosință LUNA VIITOARE - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri locale  >  Articolul curent

Piscinele de 3 milioane euro de la NADA FLORILOR trebuie date în folosință LUNA VIITOARE

De    •   Publicat acum 4 ani, 20 octombrie 2015   •   4 comentarii

Baza de agrement Nada Florilor 14.10.15(3)

Una dintre principalele investiții ale Fălticeniului în mandatul CĂTĂLIN COMAN este, fără doar și poate, cea situată mai la vale de stadion. Mă prezint din nou la locul săpăturilor și al betonărilor pentru a vedea ce s-a mai schimbat. Ajung la șeful de șantier DANIEL MURARU.

 

CITEȘTE

http://www.ziaruldepenet.ro/2015/05/23/restante-salariale-la-muncitorii-de-la-baza-de-agrement-nada-florilor/

 

Nemulțumit chiar de la început:  “Am citit și eu Ziarul de pe Net și m-am crucit !  Noi una spunem, dvs. alta faceți. Dvs. veniți să faceți cârcote și îmbârligături. Nu așa se face, să veniți să vorbiți cu muncitorii, care habar nu au, să-i trageți de limbă…”.  Hai, las-o, serios ?  îmi spun în gând, dar cu voce tare întreb care e stadiul lucrărilor, când se va termina lucrarea ?  Anul ăsta se va termina lucrarea, conform contractului.  Lucrăm peste program.  Lucrarea e între 70 și 80 % efectuată din punct de vedere al construcțiilor.  Se fac branșamentele, apă, canal, gaz. Avem 70 de muncitori”.  Când am venit, am numărat 5„E sărbătoare astăzi, e Sfânta Paraschiva”.  Corect, e 14 octombrie.

Baza de agrement Nada Florilor 14.10.15(1)

Interlocutorul se supără iarăși pe  ZdpN: “Vreți să scoateți cârcote și alte cele, nu veniți să spuneți  Da, domle, se va face chestia asta, pentru Fălticeni va fi extraordinar, sunt 2 proiecte pe toată România,  asta nu ați scris niciodată!  Nu este normal să scoateți numai partea negativă. De ce nu scrieți că, după ce se va termina, vor veni aici oameni care acum merg la Gura Humorului ?”.

Baza de agrement Nada Florilor 14.10.15(4)

Cam așa a decurs dialogul. Mai multe nu am putut afla, iar fotografii nu am primit permisiunea să fac. Cu numai o zi înainte, primarul COMAN avea numai cuvinte de laudă, la radioul local, despre viitoarea bază de agrement.  Cam așa:  “Din 4 piscine, 3 sunt finalizate sută la sută, cele exterioare. Se lucrează intens la sistematizare, căi de acces, utilități și clădire. Dacă vremea va permite, săptămâna asta constructorul va turna ultimele CIFE de beton acolo. Acolo riscul mare e cu vremea. Dacă vom avea parte de o toamnă călduroasă, nu vor fi absolut niciun fel de probleme”.   Dar dacă nu ? Și COMAN continuă :  “Pe 20 octombrie vin grinzile acoperișului, constructorul astăzi ( 13 octombrie – n.r. ) spunea că până pe 20 speră să toarne tot ceea ce înseamnă partea de beton.  Procentual, peste 50 % suntem acum la ultima decontare, probabil acum este mai mult”.

 Baza de agrement Nada Florilor 14.10.15(2)

Bun, acum că ne-am lămurit cu declarațiile optimiste, concluzionăm: proiectul de la  Nada Florilor  prevede o piscină acoperită, un bazin de înot, o piscină pentru adulţi, o alta pentru copii, un teren de sport și o pistă de ciclism.Suprafața totală a bazinelor cu apă va fi de 1.830 metri pătrați. Valoarea proiectului – 13.498.284 lei, din care contribuția administrației locale 7.275.244 lei.  Municipalitatea a făcut un credit de 6,4 milioane lei pentru acoperirea propriei contribuții. Firmele care lucrează la iaz sunt  Da Vinci Construct & Proiect, Cridus Construct  și  Alternativ Energy Solutions.

Lucrările trebuie încheiate luna viitoare. Evident, vom reveni.

DAN PASCARU

MIHAI SPÎNU

Baza de agrement Nada Florilor 14.10.15(5)

    Print       Email
 • Publicat: acum 4 ani, 20 octombrie 2015
 • de:
 • Ultima modificare: octombrie 19, 2015 @ 11:20 pm
 • Sub: Ştiri locale, Toate articolele
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

4 comentarii

 1. hehe spune:

  Nu e nici o grabă. Banii sunt de la primărie. Acolo aia se mişcă şi gândesc şi mai încet. Abia peste un an sau doi vor realiza că nu e piscina. Profesionişti. Hehe.

 2. C.(nume editat de administratorul site-ului) spune:

  Cred ca ati uitat ca la noi orice lucrare are ca timp de executie un mandat si nu trebuie sa ne grabim sa dam treburile peste cap ca pe strada Sucevei.Lasati-ne sa lucram ca noi nu o sa putem termina la timp pentru ca voi ne puneti intrebari si pana ne gandim sa dam raspunsul corect timpul trece si iar o sa trebuiasca sa mai prelungim cu un an sau doi.

 3. arhivistul spune:

  Voi repeta pînă va înţelege şi primarul: 3 T Construct, călăul străzii Sucevei, este implicată şi în proiectul de la Nada Florilor; 3 T Construct, călăul străzii Sucevei, este implicată şi în proiectul de la Nada Florilor; 3 T Construct, călăul stăzii Sucevei, este implicată şi în proiectul de la Nada Florilor; 3 T Construct, călăul străzii Sucevei, este implicată şi în proiectul de la Nada Florilor; 3 T Construct, călăul străzii Sucevei, este implicată şi în proiectul de la Nada Florilor; 3 T Construct, călăul străzii Sucevei, este implicată şi în proiectul de la Nada Florilor; 3 T Construct, călăul străzii Sucevei, este implicată şi în proiectul de la Nada Florilor.
  Primarul Coman a tot repetat că nu el a semnat contractul de extindere şi modernizare a sistemului de alimentare cu apă şi apă uzată căştigat de 3 T Construct, că de haosul creat în Fălticeni se face vinovată 3 T Construct şi că întîrzierea lucrărilor pe strada Sucevei se datorează 3 T Construct. Primarul Coman recunoştea de fapt că ştie cine este şi cum lucrează 3 T Construct. Cum se face atunci că firmele care au cîştigat proiectul de la Nada Florilor au prezentat la licitaţie o declaraţie prin care 3 T Construct se angaja să le susţină financiar şi tehnic? Cum se face că într-un document emis de primărie, semnat de directorul Anton Naforniţă, 3 T Construct apare ca susţinător financiar şi tehnic al celor trei firme? Cum se face că înainte cu doar zece zile de a intra la licitaţie susţinînd cele trei firme 3 T Construct a solicitat Tribunalului Neamţ intrarea în insolvenţă? Cum se face că declari că susţii financiar un proiect cînd, ca firmă, recunoşti în instanţă că eşti datornic? Cum se face că între cele peste 90 de firme cărora 3 T Construct le datorează bani este şi Cridus Construct, adică taman una dintre cele trei firme de la Nada Florilor pentru care 3 T Construct susţine că garantează financiar şi tehnic? Cum vi se pare, stimaţi cetăţeni, faptul că 3 T Construct a subcontractat o parte din lucrările de apă şi canal firmei Da Vinci Construct & Proiect, iar acum, că Da Vinci Construct & Proiect vine de mînă cu 3 T Construct în proiectul de la Nada Florilor? Nu vi se pare că miroase a suveică?

 4. Faleza spune:

  Cica in proportie de 80% proiectul e finalizat, din poze se vede altceva, 20% e facut…
  P.S. – pe strada Sucevei se mai toarna un strat de asfalt, sau e gata, pentru ca daca e finalizata lucrarea e o problema, acolo s- a lucrat in bataie de joc, calitatea asfaltului e indoielnica, gurile de canal nu sunt la nivel, intre benzile de asfalt e gaura…bataie de joc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string dvAmnQ to the field below: