Struțo-cămilă în centrul Sucevei : pietonal cu granit chinezesc deschis circulației auto - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri locale  >  Articolul curent

Struțo-cămilă în centrul Sucevei : pietonal cu granit chinezesc deschis circulației auto

De    •   Publicat acum 4 ani, 16 octombrie 2015   •   Fara comentarii

DSC06393

3 dintre străzile din jurul Palatului Administrativ Suceava au fost pavate cu granit  made in China  de 8 centimetri grosime, la capetele străzilor au fost instalați bolarzi, dar traficul rutier este în continuare permis.

Aceasta este investiția de 3 milioane lei derulată de  Victor Construct Botoșani cu fonduri de la Ministerul Dezvoltării Regionale și Primărie și inaugurată astăzi în prezența a 3 oficialități.

DSC06407

Prezent la inaugurare, primarul ION LUNGU a spus că, deși zona a fost gândită ca pietonală, afluxul de mașini a impus acceptarea traficului rutier   :  “Ideea era să obligăm cumva oamenii să parcheze în parcările subterane, dar acum sunt pline, nu mai sunt locuri.

După cum vedeți, sunt foarte multe mașini pe-aici prinprejur, vom lăsa zonele de parcare pentru a fluidiza traficul.

Vom coborâ bolarzii, dar când vom avea evenimente vom închide zona și o vom transforma în zonă pietonală”.

LUNGU a mai adăugat că anul viitor va fi modernizată și porțiunea de la Palatul Administrativ la magazinul Bucovina, dar nu cu granit, ci cu asfalt.

DSC06411

Prefectul CONSTANTIN HARASIM a punctat că  “s-a găsit o soluție în care să fie și parcări și pietonal, dă contur centrului municipiului.

Această esplanadă nu este un drum care să împartă aceste zone verzi, ci este o esplanadă care unește aceste zone verzi din jurul Prefecturii cu parcul din zona catedralei catolice”,  iar administratorul județului IONUȚ ADOMNIȚEI   “Consiliul Județean va reface din fonduri proprii aleea de la intrarea C  ( dinspre Casa Culturii – n.r. )”.

DSC06409 DSC06410

La final, LUNGU a adăugat că în apropierea Palatului Administrativ se lucrează la scuarul și soclul statuii lui PETRU MUȘAT și că  “până la sfârșitul lunii constructorul s-a angajat să finalizeze, așa e la noi, la români, se mai întârzie…”

 

DAN PASCARU

    Print       Email
 • Publicat: acum 4 ani, 16 octombrie 2015
 • de:
 • Ultima modificare: octombrie 16, 2015 @ 1:11 pm
 • Sub: Ştiri locale, Toate articolele
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string jN5TDb to the field below: