Consilierii locali PSD au respins delegarea termică la THERMONET. Primarul LUNGU a convocat ședință de îndată la ora 16 - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri locale  >  Articolul curent

Consilierii locali PSD au respins delegarea termică la THERMONET. Primarul LUNGU a convocat ședință de îndată la ora 16

De    •   Publicat acum 4 ani, 14 octombrie 2015   •   Fara comentarii

DSC06360

Consilierii locali suceveni au fost, iarăși, protagoniștii unei ședințe ratate, aprobând raportul de evaluare al negocierii directe pentru atribuirea contractului de delegare a gestiunii prin concesionarea serviciului de transport și distribuție a energiei termice și respingând atribuirea contractului operatorului  Thermonet.

Societatea  Termica  nu mai poate presta acest serviciu, fiind în faliment.

Ședința a debutat furtunos, viceprimarul PNL LUCIAN HARȘOVSCHI anunțând că partidul nu mai acordă sprijin primarului ION LUNGU pentru  “neregulile de la refacerile stradale”,  solicitând și o comisie de analiză pentru lucrările recepționate.

Replica imediată a lui LUNGU a fost  “un apel la pace și colaborare”,  mai ales că este zi de sărbătoare religioasă.

DSC06365

Consilierul PSD EUGEN GIRIGAN a dat tonul nemulțumirilor, spunând că raportul de evaluare este făcut incorect și nu îndeplinește condițiile legale de a da o hotărâre  ( “Este o bătaie de joc, ați desemnat un câștigător ilegal ), după care a urmat o oră și 20 minute de păreri pro și contra, multe pe lângă subiect.

Nu au lipsit nici afirmații de genul  “Cum dracu’, dom’le, discutați cu proști ?”  și   “Trebuia să veniți la ședință până acum !”.

Șeful comisiei de negociere din partea Primăriei, FLORIN CERLINCĂ, a menționat că  “ANRSC a confirmat că THERMONET este nou înființată, nu a trebuit să prezinte nicio hârtie în plus”.

După o pauză de consultări a venit și votul : 12 pentru, 7 abțineri (PSD) și unul împotrivă (consilier independent), proiectul trecând.

Nu același lucru s-a petrecut cu următorul proiect, al atribuirii contractului de la  Termica  către  Thermonet.

Votul a fost asemănător, dar de această dată ar fi fost nevoie de 16 voturi pentru, fiind vorba de patrimoniu.

DSC06381

Vizibil supărat, primarul ION LUNGU a solicitat la ora 13,50 ședință de îndată pentru aprobarea proiectului la ora 16, după care a trecut la parlamentări cu consilierii PSD.

 

DAN PASCARU

    Print       Email
 • Publicat: acum 4 ani, 14 octombrie 2015
 • de:
 • Ultima modificare: octombrie 14, 2015 @ 3:05 pm
 • Sub: Ştiri locale, Toate articolele
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string twtFpy to the field below: