Câți bani ne costă propaganda menită să-i opereze PSD-ului eșecurile și afacerile cu cântec? - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Editorial  >  Articolul curent

Câți bani ne costă propaganda menită să-i opereze PSD-ului eșecurile și afacerile cu cântec?

De    •   Publicat acum 4 ani, 10 octombrie 2015   •   6 comentarii

SERGIU JIPA

SERGIU JIPA

EDITORIALUL ZILEI

 

Câți bani ne costă propaganda menită să-i opereze PSD-ului eșecurile și afacerile cu cântec?

Urale, laude și oameni politici în ceas de noapte pe strada Sucevei, gata să lingă caimacul mincinos de pe o șosea în curs de asfaltare, sau mai bine spus de pe un drum pe care se încearcă acoperirea unei operațiuni de partid eșuate.

Firma 3T Construct SRL, cea  care și-a adjudecat lucrarea de apă-canal de pe strada Sucevei, o societate cu foarte multe legături în Teleorman, județul condus și acum de la distanță de președintele penal al PSD, Liviu DRAGNEA,  și-a bătut joc de municipiul Fălticeni pe față și nimeni din conducerea urbei sau a județului nu a avut curajul să-i ia la rost aproape doi ani, până când nemulțumirea cetățenilor și mass-media nu i-a scos din birouri pe trândavii speriați să nu îi supere pe băieții lui Șefu’.

Cu iuțeala unui melc bine plătit au “mișcat”lucrările pe o porțiune de nici 2 kilometri, s-au bătut cu cărămida în piept, și…atât. Nu au fost în stare să termine până astăzi o șosea dintr-un târg care are mai multă activitate pe facebook decât pe străzile sparte.

Trebuie menționat că lucrarea  de asfaltare a străzii Sucevei a fost adjudecată de o altă firmă de partid, Transporturi Auto Botoșani, al cărei patron este fostul președinte PSD al Consiliului Județean  Botoșani, Dumitru CONȚAC, un politician penal condamnat și încarcerat.

Dumitru CONȚAC, patronul SC Transporturi Auto Botoșani

Dumitru CONȚAC, patronul SC Transporturi Auto Botoșani

Să mai spunem și că Transporturi Auto este societatea  care apare în documentele DNA în cazul de presupusă corupție în care sunt implicați președintele PSD al Consiliului Județean Suceava, Cătălin NECHIFOR, și senatorul de Fălticeni Ovidiu DONȚU. Acestora li s-ar fi oferit 20.000 euro pentru adjudecarea unei lucrări, ca mită, prin intermediul unui nepot al lui Dumitru CONȚAC. Mai multe detalii în materialul de mai jos, cu mențiunea că toți cei implicați au negat faptele

Citește și http://www.ziaruldepenet.ro/2015/05/07/dna-contac-a-oferit-lui-nechifor-si-dontu-20-000-euro-pentru-acceptarea-ofertei-transporturi-auto-botosani/

Propaganda încearcă să spele imaginea PSD-ului în fieful temporar de la Fălticeni, doar că povestea are rădăcini adânci în mintea sucevenilor. A tuturor sucevenilor, nu doar a celor care trăiesc pe strada Sucevei. Prea mulți plătitori de taxe și-au rupt mașinile în operațiunea de partid a PSD. Asta i-a costat și îi va costa și pe pesediști, indiferent câte becuri pun pe scuar. Minciunile propagandei plătite cu bani grei din bugetul local, prin sponsorizări cel puțin ciudate sau cu favoruri pe cheltuiala domeniul public, nu pot acoperi anii de calvar în care oamenii lui DRAGNEA ne-au tratat cu sictir. 

Lucrările de asfaltare au început pe data de 31 august 2015, iar astăzi suntem în data de 10 octombrie 2015 și nu sunt terminate. S-a reușit turnarea unui strat de asfalt suficient cât să nu ne mai rupem mașinile, dar încă facem slalom printre capacele de canal proțăpite pentru stratul final, care se lasă așteptat. Astăzi muncitorii roșii chinuiau iarăși lopețile cu talent, să ne arate că știu, dar nu vor. Poate termină.

Dar sunt enorm de multe străzi pe care sunt cratere imense și unde asfaltul de partid nu ajunge anul acesta. Poate anul viitor, înainte de alegeri.

iluminat pe strada Sucevei din Falticeni 10.10.2015

În schimb, ca să nu mai vedem că nu sunt în stare, oricâte firme de partid ar plăti din banul public, să termine doar o amărâtă de stradă, ni se bagă în ochi iluminatul stradal, care, vezi Doamne! este ceva nemaivăzut pe meleagurile Sucevei.  Serios? Ba am mai văzut lucrări făcute de PSD cu mai mulți bani decât face!

Și, ca să nu rateze un moment de campanie electorală, Cătălin COMAN, primarul PSD de Fălticeni, și-a făcut fotografii cu iluminatul public de pe strada Sucevei de parcă stă la ocazie (vezi foto).

sursa foto: Facebook

sursa foto: Facebook

Ceea ce uită primarul PSD COMAN să spună este numele pozarului, un lucru extrem de relevant: nimeni altul decît afaceristul PSD Liviu BLANARIU, cel care a pus mâna, cu respectarea legii evident, pe spațiile Primăriei de la Casa de Cultură, pe o tarla bună din parcul Nada Florilor și pe noul ponton de 70.000 lei de pe iaz, toate la prețuri de te apucă râsul.  Și ale lui Liviu BLANARIU, botezat de  ZdpN  Liviu Pubforiu, vor fi, câtă vreme PSD și primarul COMAN rămân la cârma acestui oraș înroșit.

PSD Falticeni 8 Martie 2014 (3)

Sinceri să fim, se puteau pozari mai de soi, doar că restul celor care au pus mâna pe spații de la Primărie la Casa de Cultură Fălticeni sunt pentru un timp…reținuți în alte locuri, în vreme ce membrii neprinși ai bandei, care spală țânțari și șobolani la fund, pe bani mulți din buget, bagă like pe la mănăstiri să le meargă afacerea și să nu le aresteze chiparosul.

Tot ceea ce mai uită primarul PSD Cătălin COMAN să spună este că lucrarea de iluminarea a străzii Sucevei ne-a costat, potrivit raportului Curții de Conturi, mult mai mulți bani decât ar fi trebuit. Dar ce mai reprezintă suta în ziua de astăzi? Ne miră? Nu, ne sperie, așa cum speriat stă într-un colț și bugetul local, cu buzunarele cusute, poate i-o mai rămâne și lui ceva.

Pesediștii cu afaceri, cu funcții sau cu legături în administrația locală vor face scut în jurul primarului COMAN pentru a-și apăra avantajele și beneficiile obținute cu ajutorul partidului. Această armată de mincinoși profitori este activă pe facebook, de la fiul rușinat de tata țepar și falimentar care nu mai poate termina lucrarea luată de la partid, până la amicii cu business made in 2012, vor răspândi cuvântul “domnului primar care se zbate pentru noi.” Vi se pare cunoscută fraza “Nu vreți binele orașului!” ? Aceasta se va putea citi pe facebook chiar și din voma debitată de lipitorii de afișe care au primit apartamente sociale de la primărie. Oricine nu este cu PSD, va fi automat cu PNL sau i se vor lipi etichetele de cârcotași sau gică-contra, doar să-și protejeze clanul de rude angajate la primărie sau pământul primit pe de-a moaca de la partid, pe post de curte recent asfaltată, de tăticul traseist.

Armata profitorilor de partid, una formată din nevolnici care au nevoie de pile pentru a-și obține și mai apoi păstra locurile de muncă din instituțiile publice locale sau a-și câștiga în continuare lucrările publice supraevaluate și primite prin atribuire directă de la municipalitate, va luptă pentru ca această poveste să continue. Este și firesc, altfel ar trebui chiar să se apuce de muncă pentru a trăi, ceea ce nu prea se cade.

Toate lichelele astea și puturoșii cărora PSD le-a pus sub nas o bucată de pâine, mai mare sau mai mică, sunt speriați că ar putea să se afle ce au făcut sau ce beneficii au obținut pe ușa din dos.  Mai miră pe cineva că modelul de pe vremea lui Vasile TOFAN de atribuire a locuințelor ANL unor amici ai partidului, care mai apoi le închiriază fără jenă, în vreme ce ei stau în casele recent construite sau în străinătate, a fost preluat și perfecționat?  Sau că instituțiile de cultură din municipiul Fălticeni sunt înfundate de analfabeți care nu știu să scrie, dar au la PSD rude cu multă școală (plătită) și puțină carte (făcută) ?  Propaganda de partid le zugrăvește portrete de oameni dornici să facă istorie, în vreme ce ei trag chiulul pe banii noștri. Angajați care stau cu lunile în birou și nici măcar nu știu ce ar trebui să facă. Listează rețete și fișe pentru copii. Aceasta este propaganda de partid care încearcă astăzi să ne convingă de mărețele realizări ale partidului, care le dă să mănânce, din banul meu, al dumneavoastră și mai puțin al lor. Am avut și vom avea parte de spectacole plătite din banii noștri, a căror mediatizare concurează financiar cu evenimentul trâmbițat. Trompeta primarului ne costă prea mult și încearcă să ne prostească cu bunele intenții. Eu m-am săturat să primesc lecții de la păcălicii puterii, care stau sub geamul administrației și înfulecă ce li se aruncă.
Dacă primarul Cătălin COMAN pleacă de la Primăria Fălticeni, iar PSD pierde puterea, fardul de pe lucrările făcute în grabă și cu bani foarte-foarte mulți se va duce și se va vedea realitatea. Realitatea unui oraș înroșit.
Abia atunci vom afla câți  bani ne costă, astăzi, propaganda menită să-i opereze PSD-ului eșecurile și afacerile cu cântec.

SERGIU JIPA
Ziarul de pe Net

    Print       Email
 • Publicat: acum 4 ani, 10 octombrie 2015
 • de:
 • Ultima modificare: noiembrie 24, 2015 @ 11:43 pm
 • Sub: Editorial, Ştiri locale, Toate articolele
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

6 comentarii

 1. Cristi P. spune:

  Bravo Dl. Sergiu Jipa,

  Ma bucur ca un jurnalist se ocupa ca aceste naravuri sa fie prezentate si puse in lumina. Avem nevoie de asa ceva in acest colt frumos de tara. Ceea ce fac acesti domni este o batjocura fara de limita. E o rusine ca oamenii stau si tac de frica. Va felicit si va sustin, avem nevoie de cat mai multi ca dumneavoastra!

  Cele bune,

 2. hehe spune:

  ARTISTU’ şi OPERA ar trebui să fie titlul fotografiei in care apare primaru’ pe Strada Sucevei. Mai ceva ca Irimescu va fi prezentat primaru’ pe reţelele de socializare de către hoardele de lingăi. Semnătura artistului e una specială: o gaură imensă in bugetul local.

 3. maozedong spune:

  În Fălticeni nu există politicieni ci doar reprezentanţi ai clanurior mafiote!

 4. un cetatean spune:

  Respect pentru articol! Poate se vor mai destepta falticenenii ca de 25 de ani se ingroapa tot mai tare, indiferent ce culoare politica a avut administratia!

 5. eugen spune:

  A-i vazut cumva avizul de la eon cu estimarea de pret a lucrarii!?de abia atunci poti spune ca lucrarea a costat mai mult decat in alte parti.

 6. Nenea Nae revine spune:

  Pe estimare la eon nu scrie pretul.Macar puteai invata daca tot te-au angajat acolo,Mihaita.
  REAMINTIRE:
  Nevasta Lui Buhlea, nevasta lui Melinte si blonda de la Sadoveanu sunt puse de Coman.Taci cu strada Sucevei.Strada Sucevei este prost executata,fara strat de uzura si cad capacele in fiece saptamana.La scoli si gradinite s-a masurat cu ruleta PSD si au lucrat firmele PSD.S-au imbogatit Botescu,Irimescu si ceilalti prieteni ai lui Coman.De asta s-au bagat bani multi in scoli si gradinite.La scoala 6 cand trebuia sa termine tatal domnului presedinte PSD tineret?De ce s-au dat alti bani anul acesta?De ce nu a tipat Coman sau primarul Stan ca nu termina Alex lucrarea la timp?Pe ziarul primariei era gata si ce sa vezi..mai trebuie bani.Locuri de joaca la ce pret s-au cumparat?De ce s-au facut din bucati?Cati bani s-au dat in plus pe ele ne spune baietelul angajat de Coman sa le “gestioneze”?SI care am sa-ti spun.Dar spatiile date lui Blana SI Liviu?O baie la iaz facem pe ponton? 18.000 de euro pe noul ponton din banii primariei sa faca Liviu bar si discoteca.Deschide ochii Falticeni!Primaria Falticeni este afacerea PSD.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string I8iNn8 to the field below: