Fostul președinte al CJ Botoșani, cercetat penal de DNA Suceava - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri locale  >  Articolul curent

Fostul președinte al CJ Botoșani, cercetat penal de DNA Suceava

De    •   Publicat acum 4 ani, 1 octombrie 2015   •   Fara comentarii

sursa: www.ziua constanta.ro

sursa: www.ziua constanta.ro

Fostul președinte al Consiliului Județean Botoșani, liberalul FLORIN ȚURCANU, a fost audiat, astăzi, de procurorii Serviciului Teritorial Suceava al Direcției Naționale Anticorupție și i s-a adus la cunoștință că este cercetat penal pentru comiterea infracțiunilor de trafic de influență și instigare la infracțiunea de abuz în serviciu.

Potrivit unui comunicat, în perioada 2012—2014, în calitate de președinte al CJ Botoșani, având influență asupra funcționarilor publici din cadrul CJ Botoșani și a instituțiilor publice din subordinea CJ, i-a determinat să atribuie preferențial, prin încredințare directă sau prin încheierea de contracte, anumite activități de prestări servicii și de execuție lucrări, în favoarea societății comerciale  Powerline  Botoșani.

Urmare a acestui fapt,  Powerline  a încheiat 15 contracte de prestări servicii în valoare totală de 298.077 lei, plătite cu bani din bugetul unor instituții publice subordonate CJ Botoșani, precum și un contract încheiat în luna august 2013, beneficiar fiind Consiliul Județean Botoșani și având ca obiect execuția și montajul a 260 panouri publicitare, în care era inserat mesajul Cetățenii sunt sprijiniți de președintele Consiliului Județean,  în valoare de 130.000 lei.

În schimbul sprijinului acordat firmei, ȚURCANU i-a solicitat expres administratorului să presteze anumite servicii pentru filiala teritorială a Partidului Național Liberal, condus de acesta, atât în cadrul campaniei electorale pentru alegerile prezidențiale din luna noiembrie 2014, cât și în alte împrejurări, valoarea serviciilor fiind suportată de reprezentantul firmei, din banii personali, în cuantum de circa 4.000 lei.

De asemenea, ȚURCANU, folosindu-se de ascendentul funcției de președinte în exercițiu al CJ Botoșani și având influență asupra directorului executiv al societății comerciale  Nova Apa Serv,  în decursul anului 2014 a intervenit asupra fostului director adjunct NECULAI GHEORGHINCĂ, suspect în cauză, pentru ca acesta să întreprindă demersuri contrare îndatoririlor sale de serviciu, în scopul de a sprijini, facilita și determina încheierea unui contract de închiriere pentru un spațiu cu destinație de birouri dintre  Nova Apa Serv Botoșani și societatea comercială  Tratoria Trade  Botoșani, reprezentată prin asociatul unic și administrator VASILE PURICE, suspect în cauză.

În schimbul sprijinului acordat, ȚURCANU a primit de la PURICE un comision lunar de 20 % ( 1.180 euro ), din valoarea chiriei lunare.

ȚURCANU a declarat pentru Agerpres că este nevinovat : “Sunt niște acuzații în calitate de suspect.

Avocații mei se vor ocupa de această situație și vom vedea exact care sunt probele din dosar, îmi voi pregăti apărarea.

Am încredere în actul de justiție și voi demonstra împreună cu avocații nevinovăția mea”.

 

SORIN NICA

 

    Print       Email
 • Publicat: acum 4 ani, 1 octombrie 2015
 • de:
 • Ultima modificare: octombrie 1, 2015 @ 5:39 pm
 • Sub: Ştiri locale, Toate articolele
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string npvN0r to the field below: