Consilierii liberali au blocat aprobarea construirii unui supermarket pe strada Sucevei(comunicat de presă) - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Atitudini  >  Articolul curent

Consilierii liberali au blocat aprobarea construirii unui supermarket pe strada Sucevei(comunicat de presă)

De    •   Publicat acum 4 ani, 30 septembrie 2015   •   3 comentarii

maternitate - supermarket

Primarul Cătălin Coman a propus în şedinţa Consiliului Local Fălticeni din 29 septembrie aprobarea construirii unui supermarket pe strada Sucevei. Pentru informarea corectă a cetăţenilor şi mass-media, documentaţia iniţiată şi introdusă pe ordinea de zi a şedinţei de primarul Coman se numeşte „Proiect de hotărâre privind aprobarea documentaţiei de urbanism ”PUZ – Plan Urbanistic Zonal – pentru construire magazin alimentar „PENNY MARKET” şi magazin cu produse din carne şi brânzeturi, accese auto şi pietonale, trotuare, amenajări exterioare, sistematizare verticală, reclame pe faţade şi în parcare, pilon publicitar luminos, împrejmuire perimetrală, branşamente la utilităţi, organizare de şantier – str. Sucevei nr. 99, Municipiul Fălticeni, beneficiar: Fundaţia Caritatea – iniţiator, primar – prof. Gheorghe Cătălin Coman”.

În deschiderea dezbaterii, primarul Coman şi-a apărat propunerea de construire a supermarketului precizînd că documentaţia PUZ îndeplineşte toate condiţiile. A intervenit consilierul liberal Matei Pintilie, inginer constructor, care a acuzat faptul că de pe masa de şedinţă lipseşte documentaţia şi că, în aceste condiţii, nu înţelege ce ar trebui să aprobe aleşii locali. Primarul Coman a replicat că P.U.Z.-ul a fost afişat la sediul primăriei, Pintilie replicînd că una este informarea publică a cetăţenilor, alta este obligaţia primarului de a pune la dispoziţia consilierilor locali toate documentele supuse dezbaterii. Justeţea solicitării consilierului liberal Pintilie, de a discuta despre P.U.Z. cu P.U.Z.-ul pe masă, a fost întărită implicit de Mihaela Busuioc, secretarul municipiului, care a explicat că documentaţia în discuţie nu poate fi multiplicată deoarece are în jur de cinci sute de pagini. Cu atît mai mult se dovedeşte că solicitarea consilierilor liberali a fost corectă, cum să analizezi în cunoştinţă de cauză o documentaţie de cinci sute de pagini fără să o ai în faţă? A afişat primarul Coman cinci sute de pagini şi planşe pe pereţii primăriei?

Confruntarea Pintilie-Coman s-a acutizat în momentul în care primarul a spus că a citit comunicatul de presă al PNL Fălticeni („Nu vrem supermarket pe strada Sucevei” – n.n.) care i s-a părut a fi „extrem de tendenţios” şi că ar avea de făcut cîteva remarci. Replica lui Matei Pintilie, că în şedinţa de consiliu nu discutăm despre comunitate de presă, ci despre documentaţiile supuse dezbaterii, a provocat reacţia răstită a primarului Coman, moment în care cei şapte consilieri liberali au ieşit din sală.

La întoarcerea din pauza pe care a solicitat-o după plecarea liberalilor, primarul Coman a declarat că retrage proiectul de pe ordinea de zi, o decizie care ridică semne de întrebare deoarece pentru aprobare ar fi fost suficiente voturile consilierilor PSD. Cert este că aprobarea construirii unui supermarket pe strada Sucevei va fi supusă din nou dezbaterii cel mai probabil în şedinţa de la sfîrşitul lunii octombrie. Invităm de pe acum persoanele interesate, locuitorii din zona maternităţii, persoanele ale căror interese ar putea fi afectate, cum ar fi micii comercianţi, să participe la acea şedinţă. În ce ne priveşte, noi, ca liberali, am fost dintotdeauna pentru garantarea proprietăţii, pentru libertate economică, iniţiativă privată şi competiţie corectă. Nu avem nimic împotriva operatorului economic Penny Market, nu avem nimic împotriva Fundaţiei Caritatea. Suntem însă împotriva construirii unui supermarket pe strada Sucevei deoarece investiţia propusă afectează arhitectura şi armonia ţesutului urban al unei zone cu monumente istorice, afectează potenţial afacerile mici şi mijlocii ale comercianţilor şi, nu în ultimul rînd, aglomerează şi mai mult traficul rutier de pe E 85.

Comunicat de presă

PNL Fălticeni

 

 

 

    Print       Email
 • Publicat: acum 4 ani, 30 septembrie 2015
 • de:
 • Ultima modificare: septembrie 30, 2015 @ 1:42 pm
 • Sub: Atitudini, Ştiri locale, Toate articolele
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

3 comentarii

 1. hehe spune:

  Se poate construi supermarket in oricare alta zona a orasului. De ce neaparat in locul maternitatii? Initiativa privata trebuie incurajata dar trebuie tinut cont de interesele orasului. Avem nevoie de maternitate, magazine mai sunt in orasul asta.

 2. AI!AI!AI! spune:

  A retras acest proiect pt ca daca se vota orb,fara DOCUMENTATIA ,pusa LA DISPOZITIA CONSILIERILOR,se putea anula hotararea votata in instanta pt votare in afara conditiilor legale!Orice consilier PNL putea depunere plangere in instanta!

 3. GOI spune:

  Daca au votat mutarea maternitatii credeau ca nu se mai construieste supermarketul…poate asta a fost si scopul sa-i faca loc lui Costea la Penny ca Billa a fost cumparata de Carrefour. Aici opozitia si cu puterea si-au dat mana o sa vedeti cum magazinul se va construi cu ajutorul alesilor locali iar saracii investitori mici ai urbei vor falimenta ptr.17-20 locuri de munca.Un alt circ al consilierilor locali ai opozitiei macar cei din psd au spus clar ca sunt ptr.construire…deci noi cu cine VOTAM?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string fhLDyR to the field below: