Evenimente sportive în cadrul campaniei MOVE Week - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Sport  >  Articolul curent

Evenimente sportive în cadrul campaniei MOVE Week

De    •   Publicat acum 3 ani, 24 septembrie 2015   •   Fara comentarii

MW2015_sticker_big_preview

MOVE Week este un eveniment anual la nivel european și o parte integrantă a campaniei NowWeMOVE. În acest an, acțiunea va avea loc între 21-27 septembrie. Obiectivul principal este promovarea beneficiilor activităților fizice practicate in mod sistematic în întreaga Europă.

Conform statisticilor Uniunii Europene peste 55% din cetățenii acesteia nu practică nici un sport sau nu sunt angrenați în exerciții fizice. Acest fapt, coroborat cu tehnologia, alimentația bogată în grăsimi și zaharuri duc la creșterea alarmantă a cazurilor de obezitate, diabet și boli cardio-vasculare.

MOVE Week și campania NowWeMOVE sunt coordonate la nivel European  de International Sport and Culture Association  Danemarca (ISCA), în colaborare cu Federația Europeană de Ciclism (ECF). MOVE Week 2015 este susținută financiar de către Uniunea Europeană sub sloganul #BEACTIVE și Coca Cola Foundation. La nivel național organizatorul principal este Federația Română Sportul pentru Toți în colaborare cu Asociațiile Județene Sportul pentru Toți și alte entități cu preocupări in domeniul sportului pentru toți.

Evenimentele sunt derulate  de o gamă diversă de promotori ai activităților fizice. Aceștia se numesc MOVE Agents. Ei sunt “vedetele” MOVE Week. Un MOVE Agent poate reprezenta o organizație sportivă la nivel local, un club, o școală, o universitate, un grup voluntar, o companie, o municipalitate sau persoane fizice care organizează un eveniment sportiv sau care implică activitate fizică pentru MOVE Week.

În România evenimentele sportive vor avea loc în aproximativ 70 de locații, implicând ONG-uri, săli de fitness-aerobic, cluburi și asociații sportive, comunități locale urbane și rurale,  școli, voluntari și sponsori.

Din județul Suceava s-au înscris 14 Move Agents care vor organiza evenimente în următoarele locații:

Suceava – la Terenurile de tenis Unirea împreună cu CS Select,  pe Panoul artificial de cățărare de la mall, în parcul cu aparate de fitness urban de lângă CT Al I Cuza Suceava, activități de street dance la CS Bucovina Dance Studio și activități de genul Minutul de educație fizică la CT de Industrie Alimentară.

Mitocu Dragomirnei – turneu de fotbal pentru copii la Școala Gimnazială

Fălticeni – activități de escaladă și cățărare indoor la CT Mihai Băcescu împreună cu Ghizii Bucovinei

Gura Humorului – Activități în Parcul de Aventuri și un cros în Parcul Ariniș împreună cu Centrul de Educație Incluzivă

Câmpulung Moldovenesc – Rarău Radical Race – trail running organizat de Asociația Natura pro Rarău, Ghizii Bucovinei și Suceava Pedalează dar și un Campionat de volei pe iarbă și un Cros la Colegiul Național Militar Ștefan cel Mare.

Rădăuți –activități de open doors la CS Juniorul – arte marțiale

Ostra – activități în natură împreună cu Școala Gimnazială.

De asemenea 2 echipe sucevene reprezintă județul la activități naționale și internaționale: echipa de kangoo-jumps formată din fete de la cluburi din Rădăuți și Câmpulung Moldovenesc participă la un puternic turneu internațional la Sofia, Bulgaria și echipa de tir cu arcul a CSȘ Rădăuți și CSM Suceava care participă la Campionatul Național de Tir cu Arcul Field de la Jimbor.

    Print       Email
 • Publicat: acum 3 ani, 24 septembrie 2015
 • de:
 • Ultima modificare: septembrie 23, 2015 @ 11:48 pm
 • Sub: Sport, Ştiri locale, Toate articolele
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string X9Date to the field below:

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com