Eugen Neculai VRĂJITORU, lansare de carte sub semnul crucii - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Cultural  >  Articolul curent

Eugen Neculai VRĂJITORU, lansare de carte sub semnul crucii

De    •   Publicat acum 4 ani, 15 septembrie 2015   •   Fara comentarii

 

Manastirea Inaltarea Sfintei Cruci(13)

Colaboratorul Ziarului de pe Net, scriitorul Eugen Neculai VRĂJITORU și-a lansat ieri, 14 septembrie a.c., în curtea plină de încărcătură istorică a Mănăstirii Înălțarea Crucii din satul Poiana, comuna Brusturi, cea de-a 13-a carte închinată ortodoxiei, lăcașurilor de cult și oamenilor bisericii.

Cartea "Mănăstirea Înalțarea Sfintei Cruci", tipărită la editura Sfântul Ierarh Nicolae, cu binecuvântarea arhiepiscopului Sucevei și Rădăuților IPS PIMEN

Cartea “Mănăstirea Înalțarea Sfintei Cruci”, tipărită la editura Sfântul Ierarh Nicolae, cu binecuvântarea arhiepiscopului Sucevei și Rădăuților IPS PIMEN

 

Manastirea Inaltarea Sfintei Cruci(1)

Apropiat de mănăstire încă de pe vremea când era primar al comunei Brusturi și a inițiat alături de starețul Efrem CIOBANU ridicarea unui monument închinat celor 14.000 de soldați căzuți pe acele locuri la sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial, scriitorul VRĂJITORU s-a întors la Poieni pentru a spune povestea Înălțăriii Crucii și legăturile acestei strădanii cu duhovnicul Ilarion ARGATU și fiul acestuia Alexandru.

Un povestitor prin excelență, sub imperiul unei cronologii exacte dar frumos creionate în cuvinte sincere, Eugen Neculai VRĂJITORU captivează prin stilul liber și cursiv, plin de sentimente și trăiri vii, dar și de o reamintire a valorilor care pot aduce renașterea acestui popor.

“Am scris această carte din dragoste pentru adevărul veșnic, Iisus Hristos, Omul și biserica sa. Simt nevoia să aflu adevărul și să-l transmit curat din generație în generație, până la sfârșitul veacurilor”, spune Eugen N. VRĂJITORU în cuvântul înainte către cititor, căruia îi adresează și îndemnul “Citiți și duceți mai departe adevărurile acestor locuri, a acestor oameni care s-au jertfit pentru apărarea neamului țării și credinței(…)”.

Sergiu JIPA

Manastirea Inaltarea Sfintei Cruci(5) Manastirea Inaltarea Sfintei Cruci(6) Manastirea Inaltarea Sfintei Cruci(2) Manastirea Inaltarea Sfintei Cruci(3) Manastirea Inaltarea Sfintei Cruci(4) Manastirea Inaltarea Sfintei Cruci(7) Manastirea Inaltarea Sfintei Cruci(8) Manastirea Inaltarea Sfintei Cruci(9) Manastirea Inaltarea Sfintei Cruci(10) Manastirea Inaltarea Sfintei Cruci(11) Manastirea Inaltarea Sfintei Cruci(12) Manastirea Inaltarea Sfintei Cruci(14)

    Print       Email
 • Publicat: acum 4 ani, 15 septembrie 2015
 • de:
 • Ultima modificare: septembrie 15, 2015 @ 8:17 am
 • Sub: Cultural, Ştiri locale, Toate articolele
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string HDc4A1 to the field below: