73 de primari din județ sunt așteptați la CJ să primească bani de investiții - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri locale  >  Articolul curent

73 de primari din județ sunt așteptați la CJ să primească bani de investiții

De    •   Publicat acum 3 ani, 6 septembrie 2015   •   Fara comentarii

*fondurile sunt alocate prin PNDL pentru lucrări de apă / canalizare, poduri, drumuri și școli

 

 lucrari apa canal ZdpN

Luni – 7 septembrie va fi zi de “pelerinaj” pentru câteva zeci de primari suceveni la Consiliul Județean, pentru a li se înmâna contractele de finanțare care vizează 110 proiecte comunitare prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală.

Valoarea totală alocată în acest an este de 64.563.674 lei, din care ultimile alocări ( 31 iulie și 25 august )  în valoare de 28.450.324 lei.

“Sunt beneficiare 73 de localități pe proiecte sustenabile : 25 proiecte pe lucrări de apă, 13 pe lucrări de canalizare, 8 pe poduri / podețe, 51 pe drumuri, 13 pe școli.

Rugămintea mea față de primari este să încercăm să ne grăbim, să putem consuma acești bani, să putem face lucrările din graficul asumat cu constructorii”  a menționat președintele CJ CĂTĂLIN NECHIFOR.

Comuna Boroaia va primi 412.009 lei pentru modernizarea drumurilor comunale Moișa – Suseni, Boroaia – limita comunei Bogdănești și DC 13 B – Sibicheni, comuna Comănești 530.000 lei pentru alimentarea cu apă a satelor Comănești și Humoreni, iar comuna Cornu Luncii 796.632 lei pentru construire pod peste pârâul Sasca Mare, extindere alimentare cu apă și modernizare drum Lămășeni – Sasca Nouă – Sasca Mică.

Administrația locală din Forăști va fi beneficiara a 1.639.600 lei necesari modernizării drumurilor comunale și realizării canalizării și stației de epurare, iar cea din Frasin va încasa 1.678.842 lei pentru canalizare, alimentare cu apă și modernizare drumuri.

La Dolhasca vor ajunge 1.234.507 lei în vederea modernizării drumurilor din Valea Poienii și reabilitării școlii din Probota, în timp ce Primăria Fălticeni are alocate 2.000.000 lei pentru reabilitarea străzii Sucevei.

 

DAN PASCARU

    Print       Email
 • Publicat: acum 3 ani, 6 septembrie 2015
 • de:
 • Ultima modificare: septembrie 6, 2015 @ 5:29 pm
 • Sub: Ştiri locale, Toate articolele
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string Vd7vuE to the field below: