VIDEO Pompierii și-au prezentat tehnica de intervenție la mitingurile aviatice din județ

pompieri la Suceava Air Show 28.08.15

Pompierii militari suceveni au fost şi anul acesta alături de organizatorii mitingurilor aviatice “Bucovina Air Show – ediţia a doua (28.08.2015) şi “Suceava Air Show” – ediţia a patra, 2015 (29.08.2015).
Echipajele Detaşamentelor de Pompieri Rădăuţi şi Suceava au fost prezente în cele două locuri, respectiv pe Aerodromul de la Frătăuţi şi pe Aeroportul “Ştefan cel Mare” Suceava (Salcea), cu tehnică de intervenţie şi echipaje de prim-ajutor medical, asigurând prevenirea, monitorizarea şi gestionarea situaţiilor de urgenţă în eventualitatea producerii lor.
De asemenea, inspectorii de specialitate ai I.S.U. Suceava, au avut standuri de prezentare, de unde au împărţit pliante şi fluturaşi şi au explicat, tuturor celor care s-au oprit în dreptul lor, măsurile de prevenire, precum şi modul de comportare în cazul producerii unor situaţii de urgenţă.
Mai mult, pompierii paramedici au făcut demonstraţii practice de acordare a primului ajutor medical pe manechine, fiind atras un public numeros, fiecare dorind să afle ce poate face atunci când se găseşte în faţa unei situaţii în care ar putea salva viaţa cuiva, doar respectând câteva reguli de bază, până la sosirea echipajelor profesioniste.
Cei mici au fost foarte receptivi la explicaţiile pompierilor militari şi la sfârşit s-au fotografiat cu o parte din tehnica de intervenţie (cască şi ţeavă de refulare).
Nu a lipsit în acest an nici autospeciala pentru salvare la înălţime – Autoscara cu platformă a Detaşamentului de Pompieri Suceava, care ajunge la 43 de metri înălţime, şi care a ajutat în bună măsură organizatorii să poată prezenta mitingul aviatic şi să imortalizeze imagini deosebite.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string vntdTf to the field below: