Rezultate meritorii pentru elevii suceveni la concursul SUB CERUL ASTRAL AL DELTEI - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri locale  >  Articolul curent

Rezultate meritorii pentru elevii suceveni la concursul SUB CERUL ASTRAL AL DELTEI

De    •   Publicat acum 4 ani, 28 august 2015   •   Fara comentarii

11 (3) 

În perioada 24 – 27 august s-a desfăşurat la Sulina concursul naţional de astronomie şi pagini web   Sub cerul astral al Deltei.

La acest concurs s-au înscris elevi din ciclul primar, gimnazial şi liceal, competiţia având mai multe probe : observaţională cu ajutorul telescoapelor, teoretică, de determinare a coordonatelor unui loc de pe plajă cu ajutorul unui gnomon (o tijă cu lungimea de 1 metru ) şi proba de prezentare a unui proiect.

La categoria juniori mici, echipajul format din ANDREI COSTIN, cl. a  4 –a  Şcoala Gimnazială  Al. I. Cuza Fălticeni şi LUCA DOROFTEI, cl. a 5 -a Colegiul  Ştefan cel Mare  Suceava a obţinut premiul întâi.

Tot la această categorie a obţinut premiul întâi elevul IOAN BABIUC, clasa a 6 -a Şcoala Gimnazială Clit, comuna Arbore.

La categoria juniori mari, două echipaje ale judeţului Suceava au obţinut premiul întâi : SABINA DUMISTRĂCEL, cl. a 9 –a Colegiul  Ştefan cel Mare  Suceava – EDUARD LUNGU, cl. a 9-a Colegiul  Ştefan cel Mare  Suceava, respectiv ANDREI CRÎȘMARIU, cl. a 9 –a  Colegiul  Mihai Eminescu  Suceava – PAUL REBENCIUC, cl. a 8 –a Şcoala Gimnazială  Miron Costin  Suceava.

La aceeaşi categorie, DAVID TURTUREANU, cl. a 7 -a Colegiul  Ştefan cel Mare  Suceava și ALEXANDRU ȚEHANIUC, cl. a 8 –a  Liceul  Tomşa Vodă   Solca au obţinut premiul al doilea.

Premiul al treilea la categoria juniori mari a fost reușit de echipajul format din ANDREEA ANDREI, cl. a 9 –a și RĂZVAN DĂNILĂ, cl. a 8 –a, ambii de la Colegiul  Nicu Gane  Fălticeni.

DANIEL BOGHIȚA

    Print       Email
 • Publicat: acum 4 ani, 28 august 2015
 • de:
 • Ultima modificare: august 28, 2015 @ 7:49 pm
 • Sub: Ştiri locale, Toate articolele
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string d6CD4p to the field below: