Aproape 200 de elemente de muniție neexplodate, descoperite la Gura Humorului - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri locale  >  Articolul curent

Aproape 200 de elemente de muniție neexplodate, descoperite la Gura Humorului

De    •   Publicat acum 4 ani, 28 august 2015   •   Fara comentarii

munitie neexplodata (1)

Ieri seară, s-a anunţat că în curtea unei societăţi comerciale din oraşul Gura Humorului s-au descoperit mai multe elemente de muniţie, în urma unor lucrări de excavare.

Grupa Pirotehnică a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, formată din cpt. ILIE ȘVEDUNEAC, m.m. IULIAN PENTILESCU, plt.adj. MARIUS CHIMIUC şi plt.maj. OVIDIU DEDEAGĂ, coordonată de col. CRISTINEL ANTON, s-a deplasat la faţa locului.

munitie neexplodata (3)

În urma detectării şi identificării terenului s-au descoperit, iniţial, 46 de elemente de muniţie, de diferite calibre, provenind din cel de-al doilea război mondial.

Acestea erau echipate cu focos, fiind în perfectă stare de funcţionare.

Anterior momentului descoperirii muniţiei, o parte din pământul excavat în zonă a fost transportat la două gospodării din comuna Stulpicani.

Un echipaj pirotehnic s-a deplasat în cele două zone, de unde s-au identificat şi ridicat alte 3 elemente de muniţie, care prezentau un real pericol pentru persoanele şi locuinţele din jur.

 munitie neexplodata (2)

În urma asanării terenului, s-au mai descoperit 145 de elemente de muniţie, printre care bombe explozive de aruncător de calibre diferite, lovituri acuplate cu proiectile explozive, lovituri antitanc şi proiectile şrapnel.

Întreaga cantitate de muniţie, 194 de elemente, a fost ridicată, transportată în condiţii de siguranţă şi depozitată provizoriu, urmând a fi distrusă într-un poligon autorizat, în perioada imediat următoare.

SORIN NICA

    Print       Email
 • Publicat: acum 4 ani, 28 august 2015
 • de:
 • Ultima modificare: august 28, 2015 @ 7:23 pm
 • Sub: Ştiri locale, Toate articolele
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string Bz4iKs to the field below: