Bloc de locuințe în locul ruinelor atelierului Colegiului NICU GANE - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri locale  >  Articolul curent

Bloc de locuințe în locul ruinelor atelierului Colegiului NICU GANE

De    •   Publicat acum 4 ani, 27 august 2015   •   3 comentarii

Corp mecanica Nicu Gane pentru locuinte26.08.15

Consilierii locali din Fălticeni vor analiza, în ședința de joi – 27 august, ora 13, proiectul referitor la schimbarea destinației imobilului de pe strada Nicu Gane nr. 101 din atelier școală în bloc de locuințe.

Clădirea administrată de colegiul  Nicu Gane  ( suprafață construită 485 metri pătrați ) nu mai deservește procesul de învățământ  de foarte mult timp”, după cum a redactat expunerea de motive primarul CĂTĂLIN COMAN.

În prezent, clădirea din apropierea terenului de sport se află într-o stare avansată de degradare.

Vrem să construim acolo 15 apartamente pe 3 niveluri”  a adăugat COMAN.

 

DAN PASCARU

    Print       Email
 • Publicat: acum 4 ani, 27 august 2015
 • de:
 • Ultima modificare: august 27, 2015 @ 4:39 pm
 • Sub: Ştiri locale, Toate articolele
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

3 comentarii

 1. un cetatean spune:

  Doua, trei idei si proiecte bune, asta si statia noua de epurare. Atat putem in 25 de ani. Jenant! Oricum la fel se intampla si in orase mai mari, cu pretentii, asa ca putem fi fericiti!

 2. arhivistul spune:

  Iniţiatorul propunerii, primarul Coman, spune că atelierul a funcţionat cît timp “Nicu Gane” a avut profil tehnic. Acum, că şcoala are profil teoretic, atelierul nu şi-ar mai găsi rostul. Aşa este, n-ai să-i pui pe liceeni să dea la pilă, să strunjească, să raboteze, sa frezeze, să mortezeze, să preseze sau să forjeze. Dar de ce să faci bloc de locuinţe în incinta unei instituţii de învăţămînt? De ce nu s-a gîndit primarul, om al şcolii, să reabiliteze clădirea atelierului cu bani europeni şi să facă acolo, de exemplu, un centru de excelenţă în tehnologia informaţiei, un cluster informatic? Vor fi bani europeni frumoşi şi pentru lucrări de construcţie, şi pentru dotarea cu tehnică informatică, şi pentru funcţionarea clusterului. De ce nu ne destupăm puţin la minte, de ce nu ieşim din afurisita de gîndire că lumea trebuie să fie asistată social? Cîte administraţii din UE mai construiesc locuinţe cînd chiria pe piaţa imobiliară liberă este un mod de viaţă? Cum se va administra vecinătatea viitorului bloc de locuinţe cu colegiul? Accesul rutier se va face din strada (?) Nicu Gane? Cum se va putea urca iarna din strada Pleşeşti-Gane? Cincisprezece apartamente înseamnă cam tot atîtea maşini. Va avea loc de parcare blocul? Se va ceda teren suplimentar din terenul colegiului? Etcetera. Întrebări retorice, zarurile au fost aruncate încă din martie, primarul Coman a plătit o firmă de proiectare din Suceava cu 74.276 lei pentru elaborarea documentaţiei tehnice de transformare a atelierului în bloc de locuinţe.

  • un cetatean spune:

   Pai de ce sa nu fie chiria decenta? La nivelul salariilor din acest targ, spre exemplu chiria la o garsoniera utilata ar trebui sa fie max 250 lei. Costul ei ca sa-ti permiti un credit normal si decent ar trebui sa fie in jur de 8.000-10.000 Euro maxim asta pentru o garsoniera buna si nu camera de camin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string zmvXl4 to the field below: