ÎNTREBĂRI DIRECTE cu LORENA DAVIDEL: “După câștigarea bronzului la olimpiadă am trimis un mesaj mamei și profesorului Porof” - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Interviurile ZdpN  >  Articolul curent

ÎNTREBĂRI DIRECTE cu LORENA DAVIDEL: “După câștigarea bronzului la olimpiadă am trimis un mesaj mamei și profesorului Porof”

De    •   Publicat acum 5 ani, 23 august 2015   •   1 comentariu

Lorena Davidel (1.1)

Luna august a fost una fierbinte pentru tine, dar plină de satisfacții.  Ai câștigat medalia de bronz la olimpiada internațională de geografie din Rusia. În ce au constat probele, cum au fost subiectele ?

În cadrul olimpiadei internaționale de geografie am avut de susținut trei probe, foarte diferite de cele din Romania desfășurate la fiecare fază a acestui tip de competiție.  Astfel, în Rusia, într-o primă instanță, am rezolvat proba teoretică ce a fost structurată pe 22 de pagini, în care s-au valorificat și problematizat 6 din cele 12 vaste teme propuse.  Proba practică s-a desfășurat pe parcursul a două zile. Pentru prima etapă a probei au fost amenajate patru puncte de observație, localizate diferit ; pentru fiecare loc am avut de rezolvat câte un subiect în care se concretizau abilitățile practice a fiecăruia dintre noi, implicit abilitatea de a scrie în ploaie. Următoarea zi, la proba practică scrisă a trebuit să propunem un plan de reamenajare a unui oraș în conformitate cu principiile dezvoltării durabile. De asemenea am analizat, interpretat hărți, am calculat sferele de influență în cadrul unui model gravitațional etc. Ultima probă a fost reprezentată de un test multimedia ce a constat în rezolvarea a 40 de întrebări legate de o imagine, într-un timp de 45 de minute.

Romania a ocupat, si datorita tie, locul întâi între 40 de țări participante, aspect remarcabil. Cu cine ai discutat prima dată după aflarea rezultatului tău ?

Nu am discutat cu nimeni. Doar am trimis, în același timp, un mesaj mamei și domnului profesor Marcel Porof.

 Lorena Davidel (2)

Cum ți s-a părut viața cotidiană în Rusia ? Ce ti-a atras atentia în mod deosebit ?

Viața cotidiană în Rusia mi s-a părut interesantă.  Se observă un contrast evident între locuitori. Și de asemenea, populația Rusiei, în zonele vizitate, cu excepția capitalei, este foarte rarefiată.  Mi-a atras atenția în mod deosebit faptul că, deși se spune că oamenii din Rusia sunt persoane ”reci” majoritatea celor pe care i-am cunoscut s-au comportat foarte frumos cu noi. Totodată, m-a impresionat mult toată zona centrală a Moscovei – se remarcă printr-o originalitate, unicitate desăvârșită.

Cum îți vei petrece vacanța care ti-a mai ramas ?

Doresc să mă odihnesc și să îmi ”încarc bateriile” pentru ceea ce o să urmeze de acum înainte. De asemenea, vreau să obțin permisul de conducere și să mă bucur de fiecare moment rămas din capitolul  Elevă și absolventă la Colegiul Național ”Nicu Gane”.

Lorena Davidel (1)

Din toamnă încotro ?

Voi studia tot ceea ce prezintă interes pentru mine. Concret voi începe Facultatea de Geografie și, în viitorul apropiat, medicina.

ALMA GAVRIL
Ziarul de pe Net

    Print       Email
 • Publicat: acum 5 ani, 23 august 2015
 • de:
 • Ultima modificare: august 23, 2015 @ 6:10 pm
 • Sub: Interviurile ZdpN, Ştiri locale, Toate articolele
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

1 comentariu

 1. maozedong spune:

  Felicitari, bravo!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string PdwNHE to the field below: