Francezii au modernizat stația de epurare Fălticeni cu bani europeni - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri locale  >  Articolul curent

Francezii au modernizat stația de epurare Fălticeni cu bani europeni

De    •   Publicat acum 5 ani, 22 august 2015   •   Fara comentarii

inaugurare epurare Falticeni 21.08.2015(7)

La Fălticeni a fost inaugurată, ieri, staţia de epurare a apelor uzate, investiție de 37.525.820 lei derulată de compania franceză  Veolia Water Solutions & Technologies,  banii fiind asigurați de Uniunea Europeană (85 %), Consiliul Judeţean şi ACET Suceava (13 %) și municipiul Fălticeni (2 %).

Lucrările s-au întins pe parcursul unui an și 10 luni.

La întâlnirea oficială, directorul ACET, ȘTEFAN GROZA, a menționat că  “stațiile de epurare sunt cele mai importante obiective din viața unei localități, să ne închipuim ce s-ar întâmpla dacă 24 de ore apa uzată nu ar fi procesată și ar fi deversată neepurată într-un pârâu, într-un râu.

Noi considerăm că am rezolvat o problemă care este de strictă importanţă pentru calitatea vieții și calitatea mediului în municipiul Fălticeni”,  iar președintele Consiliului Județean CĂTĂLIN NECHIFOR a spus că  “despre fotbal, despre politică vorbim cu toții des, despre deșeuri mai deloc, despre ape uzate la fel.

Nu ne interesează ce se întâmplă, cum se întâmplă, dacă se întâmplă, fără să constientizăm că aceste componente sunt extrem de importante pentru civilizația modernă.

La Fălticeni a ajuns acest nivel de civilizație, a reușit să schimbe un sistem vechi de foarte mulți ani”.

 inaugurare statia de epurare Falticeni 21.08(5)

De asemenea, directorul de operaţiuni PIERRE CUGNET de la  Veolia Water Solutions & Technologies  a menționat că  “a fost un contract bine realizat din punct de vedere tehnic, am colaborat foarte bine cu toate părțile implicate.

A fost un succes pentru noi și un succes pentru regiune, un contract foarte bun”.

 inaugurare epurare Falticeni 21.08 (1)

ZdpN  a publicat luna trecută un material pe această temă  (CITEȘTEhttp://www.ziaruldepenet.ro/2015/07/09/statia-de-epurare-din-falticeni-a-fost-finalizata-se-asteapta-receptia/ ).

 

MIHAI SPÎNU

 inaugurare epurare Falticeni 21.08 (6) inaugurare statia de epurare Falticeni 21.08(4) inaugurare epurare Falticeni 21.08 (5) inaugurare epurare Falticeni 21.08 (4) inaugurare epurare Falticeni 21.08 (3) inaugurare epurare Falticeni 21.08 (2) inaugurare statia de epurare Falticeni 21.08(3) inaugurare statia de epurare Falticeni 21.08(2) inaugurare statia de epurare Falticeni 21.08

    Print       Email
 • Publicat: acum 5 ani, 22 august 2015
 • de:
 • Ultima modificare: august 22, 2015 @ 1:08 pm
 • Sub: Ştiri locale, Toate articolele
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string InpzS6 to the field below: