Muzica, dincolo de pasiune: Mad Socks - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Interviurile ZdpN  >  Articolul curent

Muzica, dincolo de pasiune: Mad Socks

De    •   Publicat acum 5 ani, 17 august 2015   •   Fara comentarii

Este evident pentru oricine, că trupa Holograf a fost cea mai aşteptată în cadrul manifestărilor ocazionate de tradiţionalele Zile ale Fălticeniului, iar, personal, m-am aruncat în masa imensă de spectatori ca să-i văd şi să-i aud. Doar că în aşteptarea primelor acorduri, am avut revelaţia unor sunete inedite ce străbăteau în acel moment de pe scenă. A evoluat în deschiderea concertului Holograf, formaţia Mad Socks. Şi cum nu ştiam nimic despre ei, am făcut efortul de a-i cunoaşte mai îndeaproape şi, evident, de a obţine un interviu. Pot spune că am avut plăcerea să descoper o echipă de pasionaţi pentru muzică, în care acordurile armonice fac parte integrantă din viaţa lor, deşi au considerat-o doar un hobby şi nu o meserie. Dar câţi dintre actualii artişti nu au pornit ca ei şi au finalizat a fi etern subjugaţi de această pasiune? Şi exemplele sunt numeroase!…

Madsocks

Adrian Afilipoie a avut amabilitatea de a-mi acorda acest interviu, iar ce vă va spune el, este edificator pentru cei ce cred cu tărie în forţa pasiunii şi în destin.

            Cum se numşte trupa?

Mad Socks

De când pasiunea pentru muzică?

Uneori am impresia că muzica e singurul lucru pe care nimeni nu mi-l poate lua. Asta poate din cauză că cele mai timpurii amintiri sunt legate, intr-un fel sau altul, de muzică. Reflectând către acele vremuri, îmi dau seama că am avut întotdeauna un soi de coloană sonoră care m-a însoţit de-a lungul vieții și fără de care „viața e pustiu” cum s-ar spune… De aici poarte și sursa acestei pasiuni. Muzica e ca o chemare de dincolo, dar care te face să te simți viu aici și acum.

Cum şi când aţi făcut cunoştinţă cu instrumentele muzicale?

Îmi vine în minte o alee din Vatra Dornei, un magazin alimentar de unde am luat înghețată și un radio vechi din care ieșea un sunet ritmat și armonios. Era o melodie pop la radio, prin vara anului 1990, care mi-a intrat în cap și, eventual, a iesit pe gură, captând atenția părinților mei și a prietenilor de familie care ne însoțeau. Astfel, am început să iau lecții de acordeon și, astfel, pentru prima oară, contact real cu muzica. De atunci și până acum, a fost o adevarată aventură pentru ca am avut privilegiul de a experimenta  mai multe genuri muzicale și de a fi inspirat de mai mulți artiști. Toate acestea m-au îndreptat în direcţia actuală. Bucuria cea mai mare e că sunt abia la începutul călătoriei.

Când s-a „legat” trupa şi cu ce ocazie, care a fost impulsul ce a dus la formarea ei?

În 2013, un amic care avea un pub și ne-a permis să repetăm și, mai apoi, să ținem cântări acolo. Până atunci cântam pur ocazional, ca mijloc de divertisment.

            Cine (vă) compune muzica şi/sau versurile?

Până acum ne-am scris singuri muzica și versurile. În general compunem piesele individual cu excepţia baladei mioritice „Vasile”, pe care am creat-o împreună.

Ce aţi reuşit să faceţi, ca echipă, de când lucraţi împreună?

Cea mai mare realizare a noastră de până acum este participarea la Zilele Făticeniului. Ne asteptăm ca în toamnă să scoatem primul nostru album, care va fi intitulat „Nemuritori de rând”. În viiitorul apropiat, ne dorim să participăm la cât mai multe evenimente, festivaluri și alte asemenea manifestări, care să ne permită să acumulăm ascultători ai muzicii noastre și să câștigăm experiența scenei.

Rolul fiecăruia în formaţie, dar şi în activitatea managerială, de promovare etc.

Dan – chitara, versuri, voce

Adi – Voce si chitara bass, compozitie.

Victor – Voce, muzicuță, compozitie

Ruxandra – Tobe

Activitatea manageriala şi de promovare se realizează în urma întâlnirilor la bere unde, împreună,  încercăm să gândim acţiuni pentru a pune Mad Socks-ul la cale.

Cum şi de ce evoluţia pe scena Fălticeneană?

Dincolo de faptul că scena din Fălticeni a fost cea mai mare pe care am urcat până acum, Fălticeniul are pentru mine și Victor un fond emoțional deosebit, fiind nu numai orașul în care am copilărit, ci și locul în care ne-am descoperit pentru prima dată pasiunea comună pentru muzică.

Cum şi de ce în deschiderea concertului Holograf?

S-a intamplat pur si simplu. Am aplicat portofoliu nostru la primarie pentru Zilele Orasului şi am fost acceptaţi. Când am aflat că o să cântăm in deschiderea trupei Holograf, surpriza a fost şi pentru noi foarte placută. Fiind la început de drum, am trăit acel sentiment al unei mari responsabilități, acumulând emoții pe măsură. Cu toate acestea, acele emoții au contribuit cu atât mai mult la intensitatea trăirilor de pe scenă.

Cum aţi simţit reacţia publicului fălticenean?

După concert am realizat că o bună parte din energia de pe scena nu era a nostra, ci a publicului. Reflectând la acele momente, îmi este greu să-mi imaginez ceva mai intens și mai frumos. Vedeam grupuri de tineri care dansau pe piesele noastre la prima audiție.

Impresiile dvs. după concertul de la Fălticeni!

Cumulul de sentimente dat de faptul că eram pe cea mai mare scenă de până atunci, în orașul de baștină a doi dintre membrii trupei, în prezența unui public fenomenal și de faptul că am avut ocazia să cântăm în deschiderea unei trupe legendare ca Holograf, au făcut ca acest moment să fie deosebit. A fost o surpriză fantastică, un mare semn pe cartea vieții.

În ce măsură v-a influenţat evoluţia artistică concertul de la Fălticeni?

Ne-a dat încredea necesară pentru a persevera in realizarea viziunii noastre artistice tinând minte, în  același timp, de unde am plecat.

Estimări, previziuni, planuri, alte detalii ce credeţi că ar putea fi expuse publicului?

După cum am menționat, pregătim ieșirea în toamnă a primului nostru album, pe care vom cauta să-l promovam în țară, cel putin pe parcursul urmatorului an. Ne-ar plăcea să revenim la Fălticeni cu această ocazie.

            Vă mulţumesc pentru interviul acordat şi vă mai aşteptăm!

Cu plăcere!

 

Gabriel TODICĂ

 

 

    Print       Email
 • Publicat: acum 5 ani, 17 august 2015
 • de:
 • Ultima modificare: august 20, 2015 @ 10:14 pm
 • Sub: Interviurile ZdpN, Ştiri locale, Toate articolele
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string pr6NBG to the field below: