Ministrul Educației sesizează parchetul în cazul celor 332 de transferuri ilegale făcute de Inpectoratului Școlar Județean Suceava - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri locale  >  Articolul curent

Ministrul Educației sesizează parchetul în cazul celor 332 de transferuri ilegale făcute de Inpectoratului Școlar Județean Suceava

De    •   Publicat acum 3 ani, 17 august 2015   •   1 comentariu

Cristina Teodorovici ian 2015
Scandalul transferurilor ilegale de elevi făcute de conducerea IȘJ Suceava l-a determinat pe ministrul Sorin CÎMPEANU să trimită o echipă a Corpului de Control al ministrului Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice.
Aceasta a efectuat, în perioada 11-14 august, un control la Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava, având ca tematică “verificarea unor proceduri privind admiterea în învăţământul liceal de stat în anul şcolar 2015-2016, mai precis modalitatea în care au fost soluţionate situaţiile speciale apărute după repartizarea computerizată”.
Transferurile făcute de conducerea inspectoratului sucevean s-au bazat pe regimul situațiilor speciale, doar că în sensul definit de metodologie, prin „situaţii speciale” se înţeleg situaţiile medicale speciale, schimburi de elevi, redistribuirea candidaţilor gemeni, distribuire sau redistribuire pe locuri rămase libere, pentru apropiere de domiciliu, corectarea unor erori de transcriere greşită în baza de date computerizată a opţiunilor exprimate de elevi.
În urma verificării documentelor care au stat la baza transferurilor, s-a constatat că dintr-un total de 523 de cereri de transfer depuse, dintre care 7 în afara termenului stabilit, au fost aprobate 386 de cereri. Dintre cele 386 de cereri aprobate, transferurile a 332 de elevi au fost aprobate fără respectarea prevederilor legale prevăzute de Metodologia de organizare şi desfăşurare a admiterii în învăţământul liceal de stat. S-a constatat, de asemenea, că majoritatea cererilor aprobate nu sunt însoţite de documente care să justifice situaţiile speciale invocate în aprobare.
*Membrii comisiei, în frunte cu Cristina TEODOROVICI, cercetați penal pentru abuz în serviciu 
Compararea mediilor de admitere ale elevilor transferaţi cu ultima medie de admitere din liceele în care li s-a aprobat transferul a relevat, în numeroase cazuri, diferenţe cuprinse între 1 punct şi 2,83 puncte. Comisia Judeţeană de Admitere a fost condusă de inspectorul școlar general adjunct Cristina Teodorovici şi a fost constituită din 10 membri (7 inspectori şcolari din cadrul inspectoratului şcolar, un cadru didactic şi 2 informaticieni).
Ministrul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice, Sorin Cîmpeanu, a aprobat l propunerea comisiei anularea transferurilor efectuate cu încălcarea prevederilor legale și cercetarea disciplinară a membrilor comisiei de admitere a ISJ Suceava pentru încălcarea prevederilor legale privind transferul elevilor.
De asemenea, ministrul va sesiza organele de cercetare penală privind săvârşirea unei posibile infracţiuni de abuz în serviciu în legătură cu modalitatea de aprobare a transferurilor elevilor după repartizarea computerizată.
Sorin NICA
    Print       Email
 • Publicat: acum 3 ani, 17 august 2015
 • de:
 • Ultima modificare: august 17, 2015 @ 11:12 pm
 • Sub: Ştiri locale, Toate articolele
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

1 comentariu

 1. dinica spune:

  AR TREBUI VERIFICAȚI ȘI DIRECTORII CARE FAC ABUZURI la încadrări (2 norme pentru cumătra),orare,comisii,efectuarea orelor,Totul în favoarea cumetrelor,preferaților și cotizanților.
  DOMNUL MINISTRU SĂ TRIMITĂ MAI MULTE cORPURI DE CONTROL ȘI SĂ ÎNFIINȚEZE ANIFRAUDĂ ÎN SISTEMUL DE ÎNVĂȚĂMÂNT.

Lasă un răspuns

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com