"Creatorii de viitor", o experiență unică pentru șase elevi excepționali din Fălticeni - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri locale  >  Articolul curent

“Creatorii de viitor”, o experiență unică pentru șase elevi excepționali din Fălticeni

De    •   Publicat acum 5 ani, 14 august 2015   •   Fara comentarii

Creatorii de viitor 2015

În perioada 17-23 iulie 2015 a avut loc în Cluj Napoca unul din cele mai importante evenimente destinate liceenilor cu performanțe deosebite din țara noastră, „Creatori de Viitor – Champions United”. Proiectul a reunit peste 100 de elevi de liceu cu performanțe deosebite în educație, cultură, sport și leadership școlar, precum și o serie de mentori și invitați speciali. „Creatori de Viitor” este un program organizat de Asociația 11even din Cluj Napoca, iar pentru proiectul „Champions United” și-au adus contribuția Universitatea Babeș Bolyai, Primăria Municipiului Cluj-Napoca, Ministerul Educației Naționale, alături de o serie de parteneri instituționali, parteneri corporate și media. Participarea liceenilor selectați a fost gratuită, iar acest lucru se datorează în cea mai mare măsură susținerii oferită de partenerul principal al proiectului, Kaufland România.

 

Pe parcursul „Champions United”  participanții au avut parte de o agendă foarte interesantă, care a combinat activități de dezvoltare personală cu diverse jocuri de team buiding și socializare. Punctul central al proiectului a fost reprezentat de competiția de proiecte „Viziunea pentru Educație – 2025”, competiție la care au luat parte toți participanții împărțiți în 4 echipe. Fiecare echipă a fost coordonată de cei 4 mentori invitați cu această ocazie: Dna. Simona Bernat (formator și profesor), Dl. Solomon Marcus (academician), Dl. Adrian Iordache (manager implicat în educație) și Dl. Șerban Iosifescu (director ARACIP). Competiția a fost foarte provocatoare, iar participanții și-au dezvoltat astfel abilități de muncă în echipă, de gândire strategică și creativitate.

 

Pe parcursul celorlalte zile, participanții au beneficiat de prezența a alți 18 invitați și mentori care au susținut sesiuni de training pe diverse teme, feedback-ul fiind unul excelent din partea tuturor. Printre sesiunile organizate putem aminti: „Innovation Labs” oferit de Google România, „Hackathon” oferit de Arobs sau ziua dedicată subiectelor „Finanțe & Antreprenoriat” oferită de BCR România. Printre mentorii și invitații speciali s-au regăsit: Alexandru Fărcaș (antreprenor și investitor), Gabriel Boadă (director național de vânzări Renania), Marius Simion (fondator NLP Mania), Philipp Kandal (GM Telenav Europa) sau Bianca Muntean (director ARIES).

 

Participanții și-au dezvoltat pe parcursul proiectului simțul de apartenență la un grup de elită, la un grup cu aspirații înalte, fapt ce i-a ajutat să se integreze și să se automotiveze în a excela în fiecare zi și în fiecare activitate. Serile în echipă, imnul taberei, seara de pizza și film în aer liber, sau prezentarea proiectelor în cadrul „Galei Performanței în Educație” au reprezentat momente cu adevărat speciale. Toți elevii au primit un certificat de apreciere ca absolvenți ai celei de a doua generații de „Creatori de viitor”, precum și cadouri din partea sponsorilor. Totodată, toți participanții pot beneficia în perioada următoare de 3 până la 6 luni de mentoring&coaching cu unul dintre mentori.

 

Unul dintre cele mai frumoase momente ale proiectului a fost „Gala Performanței în Educație”, eveniment derulat în seara zilei de 22 iulie pe platoul Centrului Casino din Parcul Central Cluj-Napoca. A fost o seară încărcată de emoție, presărată cu discursuri emoționante, cu prezentări ale proiectelor privind „Viziunea pentru Educație 2025”, cu vizionarea în premieră a filmului „Champions United” și încheiată cu oferirea a zeci de premii participanților.

 

 

Programul „Creatori de viitor” este derulat de Asociația 11even din Cluj Napoca. Finanțarea proiectului „Champions United” s-a realizat prin intermediul unor sponsori privați, printre cele mai importante contribuții aparținând companiilor Kaufland, Renania, DPD, BCR, Green Cube, EBS, precum și Primăriei Cluj-Napoca. Au existat și susțineri locale care au acoperit parțial participarea acestor elevi deosebiți în cadrul acestui proiect, astfel: echipa din județul Bacău a fost susținută de Asociația Hai să Facem, cea din județul Cluj de compania Telenav, cea din județul Iași de compania Coseli, cea din Sălaj de Fibrex, iar cea din județul Bihor de către Fundația Comunitară Oradea.

 

La evenimentul organizat cu sprijinul mai multor sponsori au participat şi căţiva elevi din judeţul Suceava, printre care șase din municipiul Fălticeni: Bogdan Ivas(Fălticeni), Cosmin Dascălu(Fălticeni), Andrei Tofan(Fălticeni), Denisa Albu(Fălticeni), Laura Zancu(Fălticeni), Alexandra Diaconiţa(Fălticeni), Oana Solonaru, Sabina Calisevici, Delia Atitienei, Andra Diana Ciobanu, Iulia Talpalariu, Tudor Găitan, Alina Smeu, Ciprian Ungureanu, Adrian Florescu, Ştefan Dominte. Tinerii au reusit să creeze prin propriile dorinţe, un sistem educational pentru anul 2025. Intensitatea taberei care a avut loc în Cluj-Napoca a fost rezumată de entuziaştii creatori de viitor cu fiecare ocazie.

 

Denisa Albu : “Creatori de viitor a însemnat pentru mine un proiect care m-a făcut să gândesc altfel, să mă dezvolt, un loc unde am învăţat cum să-mi depăşesc limitele şi să încerc să ajung cât mai sus.”

Laura Zancu : „Când m-am înscris, nu știam nimic despre “Creatori de viitor”. Nici nu speram să fiu selectată dar bucuria mea a fost evidentă când am primit e-mailul de confirmare. Nu știam la ce să aștept și am încercat nu îmi fac speranțe prea mari dar în final toate așteptările mele au fost cu mult depașite. “Creatori de viitor” a reușit să creeze o familie din cei peste 100 de participanti și consider că aceste legături sunt cel mai important punct al taberei. Organizatorii și voluntarii au reușit să ne facă să ne simțim ca acasă în timp ce învățam lucruri noi de la minunații invitați care ne-au vorbit. Experiența generală a fost de neuitat, pline de momente ce au devenit amintiri frumoase.”

Andrei Tofan : „Într-adevăr, experienţa Creatori de viitor e greu de cuantificat în cuvinte, fiind în esenţă un amalgam de stări, emoţii şi experienţe inedite, care creează cu adevărat nenumărate perspective pentru tinerii însetaţi de cunoaştere. Simbioza dintre mediul academic oferit de oraşul Cluj- capitala europeană a tinerilor şi experienţa şi poveştile de succes ale mentorilor şi antreprenorilor împărtăşite în seminarii şi discuţii, ne-a oferit capacitatea să regândim viitorul educaţiei din ţară şi să sudăm legături strânse, adevărate prietenii care se vor dovedi definitorii pentru a creea viitorul unei generaţii.”

Cosmin Dascălu : „Creatori de viitor a reprezentat pentru mine o oportunitate de a învăţa şi de a descoperi lucruri noi cu o puternică influenţă asupra perspectivei de viitor, şi aflată în strânsă legătură cu şansa de a descoperi oameni de la care poţi învăţa lucruri care să te ajute în anii următori.”

Bogdan Ivaş : „Proiectul a fost o experienţă cel puţin surprinzătoare. Am întâlnit oameni noi, de la care am avut o mulţime de lucruri de învăţat. Un alt avantaj a fost că am avut ocazia să întâlnesc oameni de succes din multe domenii, care m-au motivat să continui ceea ce fac. Am avut parte de evenimente plăcute şi cu prilejul lor, chiar m-am distrat !”

Alexandra Diaconiţa : „Tabăra şi în acelaşi timp, proiectul Creatori de viitor  a însemnat o alegere pe care nu o voi regreta niciodată. Fără aceasta ocazie nu m-aş fi putut cunoaşte mai bine, nu m-aş fi confruntat cu anumite situaţii şi mai ales, nu aş fi cunoscut atât de mulţi oameni dornici de a ne împărtăşi propria experienţă. Participând şi anul acesta, Creatori de viitor a devenit un suvenir al sufletului meu, care m-a învăţat să fiu cea mai bună variantă a mea în tot ceea îmi propun să fac.”

ALMA GAVRIL
ALEXANDRA DIACONIȚA

    Print       Email
 • Publicat: acum 5 ani, 14 august 2015
 • de:
 • Ultima modificare: august 16, 2015 @ 8:42 am
 • Sub: Ştiri locale, Toate articolele
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string DUEjYH to the field below: