Ciprian TUDOSĂ: "Am cântat imnul și îmi curgeau lacrimile" - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Sport  >  Articolul curent

Ciprian TUDOSĂ: “Am cântat imnul și îmi curgeau lacrimile”

De    •   Publicat acum 3 ani, 9 august 2015   •   1 comentariu

11836703_1678191755737566_4994714969323387298_n

După cum v-am informat, la cald, în articolele noastre anterioare, trei juniori suceveni(Ciprian TUDOSĂ din Rădășeni, Mihai IANOȘ din Berchișești și Cosmin PASCARI din Păltinoasa) alături de un sportiv din Urziceni-Ialomița, Alexandru MATINCA(legitimat la CSȘ Știința Constanța), au alcătuit echipajul de patru rame fără cârmaci, cu care delegația României a fost urcat pe prima treaptă a podiumului Campionatului Mondial de canotaj din Brazilia.

Barca noastră a obținut aurul cu timpul de 6:17:20, celelalte medalii fiind câștigate de sportivii din Marea Britanie(6:19:39) și Germania(6:19:65).

Despre performanța băieților noștri , am vorbit cu unul dintre prospeții campioni mondiali, Ciprian TUDOSĂ, căpitanul echipajului de aur, căruia nu-i lipsește niciun titlu de campion din palmares, olimpic, mondial, european, balcanic, național, școlar.

11822456_1678104925746249_693090651288309717_n“Echipajul nostru a pornit de pe culoarul trei, fiind încadrat de barca Marii Britanii(pe culoarul doi) și de cea a Germaniei(pe culoarul patru), poziție foarte bună, obținută în urma semifinalei câștigate cu cel mai bun timp.
Am plecat cu gândul să-i răzbun pe colegii din barca de peror (dublu rame fără cărmaci n.n.), care au pierdut primul loc în fața nemților, la doar trei sutimi. Eram super motivați din cameră. Mai ales că aveam așa, un sentiment de ură că am luat bătaie de la nemți, la Europene, știind că nu sunt mai buni decât mine, decât noi…O strategie de cursă nu prea a fost: aveam ca scop să plecăm cu ei. Adică să fim acolo, aproape, și de la 1000 metri să ne facem cursa noastră. Nu a fost chiar așa greu, precum mă așteptam. La 750-800 metri (înainte de capătul cursei care s-a desfășurat pe distanța de 2000 metri n.n.), am strigat în barcă”Băieți, aurul este al nostru!”. Și așa a fost, chiar dacă vremea era nefavorabilă. Pe podium a fost superb, m-am bucurat enorm, deoarece la Olimpiadă nu prea am putut, că îmi era cam rău…(anul trecut, în China, unde echipajul Ciprian TUDOSĂ- Robert DEDU a obținut aurul într-un final de cursă în care și-a pierdut suflul, de efort, prăbușindu-se, efectiv, la potou). Dar acum am cântat imnul și-mi curgeau lacrimile. A fost superb. În timpul acela mă gândeam acasă și la orele și sutele de kilometri pe care i-am făcut în perioada de pregătire.
Planuri de viitor? Trebuie să-mi păstrez titlurile și sper ca și la tineret să continui așa. E ultimul an la juniori și vreau să termin cu capul sus! Urmează Campionatul Școlar, Campionatul Național, Campionatul Balcanic”, ne-a declarat Ciprian TUDOSĂ.

Sportivul numărul doi al județului Suceava în anul 2013 și numărul unu în anul 2014, legitimat la CSȘ Nicu Gane Fălticeni, Ciprian TUDOSĂ a transmis un gând și pentru cititorii Ziarului de pe Net, care a fost dintotdeauna alături de el: “Mulțumesc tuturor pentru susținerea și gândurile bune pe care mi le-au trimis!”

Și noi îți mulțumim, Ciprian! Ție și lui Mihai IANOȘ, Cosmin PASCARI și Alexandru Ciprian MATINCA!

Todirel CĂLUGĂRIȚA
Ziarul de pe Net

 

    Print       Email
 • Publicat: acum 3 ani, 9 august 2015
 • de:
 • Ultima modificare: august 10, 2015 @ 4:57 pm
 • Sub: Sport, Ştiri locale, Toate articolele
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

1 comentariu

 1. Ion spune:

  M-as bucura sa va vad numele in ziar foarte des domnule Todirel Calugarita.Poate si pe domnul Sergiu.Felicitari pentru declaratia consateanului dumneavoastra.Un articol bun.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string zYlT83 to the field below: