Mutarea maternității Fălticeni costă 731.968 lei - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri locale  >  Articolul curent

Mutarea maternității Fălticeni costă 731.968 lei

De    •   Publicat acum 5 ani, 5 august 2015   •   2 comentarii

*dar asta numai dacă se dorește termosistem exterior

*varianta fără izolație și învelitoare este mai ieftină : 509.749 lei

Maternitatea Falticeni 2

La ultima ședință de Consiliu Local, primarul de Fălticeni CĂTĂLIN COMAN a prezentat o informare referitoare la costurile mutării maternității de pe strada Sucevei nr. 99 în corpul Colegiului  Eugen Lovinescu  de pe strada Ion Creangă, rezultând o valoare de 731.968 lei pentru varianta cu termosistem exterior învelitoare.

Aleșii locali au luat cunoștință și de varianta fără izolație și învelitoare, care este de “numai” 509.749 lei.

Proprietarul clădirii de pe strada Sucevei, ridicată la 1894, fundația  Caritatea  București, a majorat din luna iulie chiria pe care o achită municipalitatea de la 2.500 lei la 10.000 lei / lună.

Potrivit primarului COMAN, fondurile necesare pentru amenajarea clădirii din strada Ion Creangă urmează a fi asigurate din fondul de rezervă și din vânzarea a 407 m.p. teren și clădirii secției obstetrică-ginecologie.

Sedinta CL Falticeni 30.07.2015

“Mutarea în clădirea colegiului este singura soluție identificată până în prezent, respectiv mutarea secției obstetrică-ginecologie cu 38 de paturi și deservită de 5 medici și a secției de neonatologie cu 22 de paturi și deservită de 2 medici”  a menționat  COMAN.

El a cerut aleșilor locali să analizeze soluția propusă și să înainteze, până pe 14 august, amendamentele pe care le consideră necesare, având în vedere că pentru aprobarea în CL e nevoie de acordul ambelor grupuri politice.

“După avizul Consiliului Local urmează avizul Instituției Prefectului și Inspectoratului Școlar, iar în baza unui proiect tehnic urmează a fi obținut avizul Direcției de Sănătate Publică”  a completat primarul.

În fiecare lună, la maternitatea din Fălticeni vin pe lume 50 de copii.

DAN PASCARU

    Print       Email
 • Publicat: acum 5 ani, 5 august 2015
 • de:
 • Ultima modificare: august 5, 2015 @ 11:45 pm
 • Sub: Ştiri locale, Toate articolele
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

2 comentarii

 1. Alex spune:

  ……………………………………………………………………………………………..

 2. GOI spune:

  Eu cred ca este suficient ptr.relocarea maternitatii incepem sa mergem pe economii foarte bine d-nule primar sa le aratati ca se poate si nu neaparat sa fii gica contra asa cum sunt consilierii liberali…au si ei interesele lor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string VnH5Na to the field below: