Birou comun de proiecte pentru forța de muncă româno-ucraineană, la Suceava - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri locale  >  Articolul curent

Birou comun de proiecte pentru forța de muncă româno-ucraineană, la Suceava

De    •   Publicat acum 5 ani, 3 august 2015   •   Fara comentarii

 intalnire AJOFM Suceava reprezentanti ucraina 03.08 (2)

Astăzi, la Palatul Administrativ s-a desfășurat o întâlnire de lucru între conducerile Agenției pentru Ocuparea Forței de Muncă Suceava și Serviciului de Stat de Ocupare a Forței de Muncă din Ucraina.

Începută cu o întârziere de 45 de minute cauzată de transportul oaspeților, la ședință au participat și ministrul pentru Dialog Social LIVIU POP, prefectul CONSTANTIN HARASIM și președintele CJ CĂTĂLIN NECHIFOR.

Discuțiile s-au centrat pe solicitările părții ucrainene de intensificare a colaborării, printre aspectele vizate numărându-se înființarea, la Suceava, a unui Birou comun de realizare a proiectelor în domeniul ocupării forței de muncă.

“Avem dorință de integrare europeană, trebuie să fim unii pentru alții parteneri prioritari.

În cadrul Biroului am putea avea ca temă principală realizarea și pregătirea de proiecte pe finanțare europeană”  a spus președintele Serviciului de Stat de Ocupare a Forței de Muncă din Ucraina, IAROSLAV KAȘUBA.

Ministrul LIVIU POP a răspuns că  “Aceste proiecte, cu cât se fac mai repede, cu atât mai bine, după ce vor discuta chestiunile juridice și tehnice !

E în interesul nostru, pentru că sunt 60 de milioane de euro la dispoziția a 5 județe din România și a 5 regiuni din Ucraina, pe care trebuie să-i folosim.

Nu văd astăzi o problemă de înființare a unui oficiu aici, la Suceava”.

 intalnire AJOFM Suceava reprezentanti ucraina 03.08 (1)

KAȘUBA a mai informat că, la ora actuală, 23 de români muncesc oficial în Ucraina, iar invers nicio persoană.

“Este o statistică actualizată, sunt cifre oficiale, dar eu nu cred că aceste statistici reflectă adevărul”  a completat candid președintele Serviciului de Stat de Ocupare a Forței de Muncă din Ucraina.

POP a replicat :  “În cei 23 e și MIRCEA LUCESCU ?”

 

DAN PASCARU

    Print       Email
 • Publicat: acum 5 ani, 3 august 2015
 • de:
 • Ultima modificare: august 3, 2015 @ 7:08 pm
 • Sub: Ştiri locale, Toate articolele
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string qm3Q8a to the field below: