Suceava va mai avea 2 cetățeni de onoare - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri locale  >  Articolul curent

Suceava va mai avea 2 cetățeni de onoare

De    •   Publicat acum 5 ani, 19 iulie 2015   •   1 comentariu

*printre aceștia se numără inginerul care a racordat Fălticeniul la Sistemul Energetic Național

CL Suceava 14.05.2015

În ședința din 23 iulie consilierii locali suceveni vor dezbate proiectele de hotărâre referitoare la acordarea titlului de Cetățean de onoare doctorului inginer OVIDIU MUSTAȚĂ și profesorului inginer ROMULUS SFICHI.

MUSTAȚĂ (78 ani), originar din Mălini, a lucrat 40 de ani în sectorul energetic, dintre care aproape 30 de ani a avut funcții de conducere.

În perioada cât a fost director al IRE Suceava ( 1969 – 1990 ) întreprinderea a fost prima din țară care a construit în zona Moldovei 45 de centrale hidroelectrice de mică putere.

De numele lui se leagă, printre altele, racordarea municipiului Fălticeni la Sistemul Energetic Național prin construirea stației 110 KV și a stației de transformare, cu punerea în funcțiune în februarie 1962.

În prezent, el este director general la o societate comercială de profil din București.

SFICHI ( 81 ani ) s-a născut la Adâncata, este profesor de matematică și fizică, iar ca inginer electrotehnic și-a derulat activitatea în domeniul proiectării și exploatării rețelelor electrice, inclusiv a surselor refolosibile de energie.

Este autorul a 5 cărți de fizică și matematică aplicată.

DAN PASCARU

    Print       Email
 • Publicat: acum 5 ani, 19 iulie 2015
 • de:
 • Ultima modificare: iulie 19, 2015 @ 11:28 am
 • Sub: Ştiri locale, Toate articolele
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

1 comentariu

 1. arhivistul spune:

  Extraordinar, eu am crezut pînă astăzi că lumina a venit de la Răsărit! Iată că la Fălticeni lumina a venit de la Mălini, adusă de inginerul Mustaţă! De ce oare nu poate fi cetăţean de onoare o femeie care a vîndut în 40 de ani de serviciu în jur de 5.360.000* pîini?

  * Plus/minus cîteva zeci de mii, în funcţie de zilele petrecute în maternitate, de concedii şi de zilele libere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string ETpny8 to the field below: