Un scurtcircuit a distrus două gospodării din Gălănești - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri locale  >  Articolul curent

Un scurtcircuit a distrus două gospodării din Gălănești

De    •   Publicat acum 4 ani, 15 iulie 2015   •   Fara comentarii

incendiu pensiunea Bogdaneasa 26.01 (4)

Militarii Detaşamentului de Pompieri Rădăuţi şi ai Gărzii de Intervenţie Vicovu de Sus împreună cu lucrătorii Serviciilor Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă ale comunelor Gălăneşti, Frătăuţii Vechi, Bilca şi Voitinel au intervenit cu 8 autospeciale şi 2 ambulanţe SMURD pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit în comuna Gălăneşti.

Iniţial, în apelul sosit pe numărul unic de urgenţă 112 s-a anunţat că arde un depozit de furaje, însă la sosirea echipajelor ardeau construcţii din două gospodării ( ambele corpuri comune, dispuse la o distanţă de doar jumătate de metru unul faţă de celălalt ), aparţinând lui VASILE Ş. şi lui MIRCEA I., existând pericolul de propagare la casele de locuit şi la o proprietate învecinată.

Primului proprietar i-au ars acoperişul bucătăriei pe o suprafaţă de 80 de metri pătraţi, adăpostul de animale şi două grajduri pe 290 de metri pătraţi, 10 tone de fân şi 10 metri cubi lemn de foc.

S-au degradat pereţii bucătăriei de vară pe 200 de metri pătraţi, obiecte de mobilier, unelte şi utilaje agricole.

Celui de-al doilea proprietar i-au ars adăpostul de animale şi bucătăria de vară pe 350 de metri pătraţi şi circa 10 metri cubi lemn de foc și i s-au degradat pereţii bucătăriei pe 120 de metri pătraţi, planşeul din lemn pe aceeaşi suprafaţă, obiecte electronice şi electrocasnice.

În incendiu au pierit 50 de porumbei.

Pe timpul intervenţiei, un echipaj SMURD a acordat primul ajutor medical unei femei în vârstă de 65 de ani ( proprietara gospodăriei învecinate ), care a acuzat o stare de lipotimie şi atac de panică.

Aceasta a fost transportată de ambulanţa SMURD la Centrul de Primire Urgenţe Rădăuţi pentru investigaţii suplimentare şi tratament de specialitate.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic al curentului electric, generat de un cablu electric neizolat corespunzător faţă de materialele combustibile.

SORIN NICA

    Print       Email
 • Publicat: acum 4 ani, 15 iulie 2015
 • de:
 • Ultima modificare: iulie 15, 2015 @ 1:02 pm
 • Sub: Ştiri locale, Toate articolele
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string Hb5bW8 to the field below: