SUB SEMNUL LOVINEȘTILOR la Fălticeni - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Cultural  >  Articolul curent

SUB SEMNUL LOVINEȘTILOR la Fălticeni

De    •   Publicat acum 4 ani, 9 iulie 2015   •   1 comentariu

Muzeul Irimescu seara

Fălticenenii sunt așteptați sâmbătă 11 iulie, ora 17, în sala  Pictor Aurel Băeşu  de la Muzeul  Ion Irimescu  la evenimentul  Sub semnul Lovineştilor.

Acest eveniment marchează 110 ani de la naşterea scriitorului VASILE LOVINESCU, despre care vor vorbi ROXANA CRISTIAN și DANIELA BARBU.

Tot cu această ocazie vor fi lansate carțile  Oameni de ieri, de azi, dintotdeauna  a lui VASILE V. POPA şi Dumitru Niţan – Rapsod popular din Boroaia-Fălticeni Blesteme  scrisă de VASILE GH. POPA.

Volumele vor fi prezentate de DOINA CERNICA, ELEONORA BULBOACĂ, NICOLAE CÎRLAN și NECULAI STURZU.

În încheiere va concerta NICOLAE MAXIM,  prim solist al Filarmonicii  George Enescu  Bucureşti.

Intrarea este liberă.

DANIEL BOGHIȚA

    Print       Email
 • Publicat: acum 4 ani, 9 iulie 2015
 • de:
 • Ultima modificare: iulie 9, 2015 @ 11:09 am
 • Sub: Cultural, Ştiri locale, Toate articolele
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

1 comentariu

 1. arhivistul spune:

  Și, din nefericire, a cîta oară, sub semnul nesimțirii Doinei Cernica! În 2007, 2008, 2009, nici nu contează exact cînd, primarul Tofan obținea cîteva zeci de mii de euro, de la o administrație publică din Italia, pentru reparații la Muzeul de Artă Ion Irimescu. Fiind vorba de o sumă insuficientă pentru reabilitarea clădirii principale a muzeului, Vasile Tofan a decis să renoveze spațiul din clădirea anexă a muzeului, așa-zisa “sala Sanitas”, pentru a-i da funcțiunea de sală de expoziții. Alt primar nu ar fi ezitat să tencuiască cu acei bani cîțiva pereți din muzeu, închis publicului încă din 2003, și să aștepte alte sponsorizări sau finanțări. Așa a devenit “sala Sanitas”, fost grajd în anii în care clădirea muzeului era sediul Prefecturii Județului Baia, un spațiu dedicat expozițiilor, muzicii clasice și altor activități conexe. Doina Cernica a ales însă să-și ridice poalele în “Zori noi” (nick-named “Crai nou”) pentru a scrie că Tofan, înainte de a-și construi o casă (muzeul), a ales să-și facă mai întîi cotețul (Sala Aurel Băeșu) pentru cîini. Anii au trecut, primarul Tofan a renovat Muzeul cu bani europeni, Doina Cernica a mers mai departe, nici un dram de remușcare nu a împiedicat-o să-și lanseze cărți – plătite – în cotețul de cîini al primarului Vasile Tofan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string CajdWN to the field below: