Noi cazuri de contrabandă cu țigări la Siret și Brodina - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri locale  >  Articolul curent

Noi cazuri de contrabandă cu țigări la Siret și Brodina

De    •   Publicat acum 4 ani, 9 iulie 2015   •   Fara comentarii

 tigari de contrabanda 20.06.2015

Poliţiştii de frontieră din cadrul PTF Siret au depistat, pe sensul de intrare în ţară, două autoturisme conduse de cetăţeni ucraineni de 38, respectiv 43 de ani, suspecte că transportă ţigări de provenienţă ucraineană.

La controlul amănunțit au fost descoperite 5.120 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană în valoare de 6.232 lei, care erau ascunse în tavanul unuia dintre autoturisme și într-un loc special amenajat, în locul roţii de rezervă al celeilalte maşini.

Conducătorii auto au fost sancţionaţi contravenţional de către organele vamale cu amenzi de 15.000 lei.

Totodată, unul dintre autoturisme, în valoare de 33.600 lei, a fost ridicat în vederea confiscării deoarece avea confecţionat locaş special amenajat pentru transportul ţigărilor.

Poliţiştii de frontieră au întocmit documentele necesare pentru aplicarea măsurii de interzicere a intrării în România  a  celor doi cetăţeni ucraineni  pentru o perioadă de 5 ani.

De asemenea, la Brodina polițiștii de frontieră au observat, în apropierea frontierei de stat, 2 bărbaţi care încărcau într-un autoturism de teren cu număr de înmatriculare specific Marii Britanii, mai multe colete voluminoase.

Poliţiştii de frontieră au procedat la interceptarea şi somarea prin voce a celor în cauză şi deoarece aceştia nu s-au supus, au folosit, conform legii, armamentul din dotare, fiind tras  un  foc de avertisment, în plan vertical.

În acel moment, cei în cauză au abandonat coletele şi autoturismul şi, profitând de terenul accidentat şi împădurit, au fugit spre teritoriul statului vecin.

Captura a fost de 8.380  pachete ţigări de diferite mărci, care au fost ridicate în vederea confiscării.

Autoturismul în valoare de 3.500 lei a fost indisponibilizat la sediul S.P.F. Brodina.

SORIN NICA

    Print       Email
 • Publicat: acum 4 ani, 9 iulie 2015
 • de:
 • Ultima modificare: iulie 9, 2015 @ 5:08 pm
 • Sub: Ştiri locale, Toate articolele
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string wjWm3W to the field below: