În Rădăşeni, la fosta cabană, se întâmplă ceva… - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri locale  >  Articolul curent

În Rădăşeni, la fosta cabană, se întâmplă ceva…

De    •   Publicat acum 4 ani, 3 iulie 2015   •   2 comentarii

Festival Radaseni (5)

Satul din împărăţia livezilor, în care aveau loc fapte de comerţ confirmate scriptic încă din vremea bunicului lui Ştefan cel Mare, a intrat în febra pregătirilor pentru ediţia a III-a a festivalului cunoscut sub numele de « Hora Rădăşenilor ».

Sărbătoarea câmpenească şi tradiţională a comunei Rădăşeni, reînviată după anul 2000 de către un consilier liberal şi de către fostul primar, şi-a împrumutat numele, în mandatul actualului primar, de la cântecul făcut cunoscut lumii de către fluieraşii din Rădăşeni sau în interpretările Ştefaniei Rareş şi a Mariei Tănasă, ambele soliste fiind răsplătite recent cu titlul de cetăţean de onoare al comunei.

HORA RADASENI 23.03 (30)

Festival, la Rădăşeni, pe 30 august

În acest an, festivalul se va desfăşura la data de 30 august, dată ce a fost aleasă ţinând cont de solicitările repetate venite din partea tinerilor din localitate, plecaţi la muncă în străinătate, şi care şi-au planificat concediile în luna respectivă. Primele pregătiri pentru întâlnirea ce va avea loc în zona fostei Cabane Rădăşeni au început : primarul Neculai PERJU, viceprimarul Maricica PĂUN şi consilierii locali şi-au arătat disponibilitatea de a face donaţii, alături de oamenii de afaceri şi de gospodarii din comună, deoarece bugetul nu va putea suporta decât cheltuielile legate de închirierea scenei şi de plata ansamblului artistic « Ciprian Porumbescu » din Suceava.

 

Pregătirile se văd chiar de la intrarea în comună, unde porţile vechi, amplasate pe vremea primarului Laliţei, au fost înlăturate, ele urmând a fi înlocuite cu altele, tradiţionale, aduse din Maramureş.

Festival Radaseni (7)

Licitaţie pentru concesionarea terenului de la fosta Cabană

În şedinţa de consiliu din data de 29 mai 2015, consilierii locali au votat un proiect de hotărâre prin care s-a aprobat documentaţia necesară organizării şi desfăşurării unei licitaţii publice prin care se urmăreşte concesionarea suprafeţei de 3730 mp din domeniul public al comunei Rădăşeni.

 

Prin concesionarea acestei suprafeţe din zona Şipote, se urmăreşte construirea unei pensiuni turistice cu un spaţiu de cazare de minimum 50 de locuri, amenajarea a trei iazuri pentru agrement, reamenajarea zonei cascadei şi a izvoarelor, precum şi a altor obiective turistice specifice. Practic, peisajul de vis de la fosta cabană din Rădăşeni, va putea reintra în circuitul turistic.

 

Procedura urmată va fi cea a licitaţiei deschise, cu strigare, preţul de pornire fiind de 680 euro/an, iar pasul de licitare fiind de 100 euro. Primăria a făcut public anunţul, pe site-ul propriu şi în presa locală şi centrală, caietul de sarcini putând fi achiziţionat până la data de 27 iulie 2015 (termenul limită de depunere a ofertelor cu documentele pentru licitaţie), de la sediul instituţiei, unde se va desfăşura şi procedura finală, la data de 28 iulie a.c.

 

 

Todirel CĂLUGĂRIŢA

todirel@ziaruldepenet.ro

 

Ziarul de pe Net

    Print       Email
 • Publicat: acum 4 ani, 3 iulie 2015
 • de:
 • Ultima modificare: iulie 3, 2015 @ 11:25 am
 • Sub: Ştiri locale, Toate articolele
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

2 comentarii

 1. Andreea spune:

  Prin concesionarea acestei suprafeţe din zona Şipote, se urmăreşte construirea unei pensiuni turistice cu un spaţiu de cazare de minimum 50 de locuri, amenajarea a trei iazuri pentru agrement, reamenajarea zonei cascadei şi a izvoarelor, precum şi a altor obiective turistice specifice. …. Aveti o data , un an cand se vor incepe toate acestea ? Nu mai spus cand se vor incheia 😀

 2. miti spune:

  Bravo..Incet incet lucrurile intra in normalitate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string nRrJG9 to the field below: