ÎNTREBĂRI DIRECTE cu MATEI DUMITRIU: “Primele mele lucrări sunt cu naturi moarte, nu-mi plăcea deloc subiectul, m-am îndreptat spre pictura figurativă” - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Interviurile ZdpN  >  Articolul curent

ÎNTREBĂRI DIRECTE cu MATEI DUMITRIU: “Primele mele lucrări sunt cu naturi moarte, nu-mi plăcea deloc subiectul, m-am îndreptat spre pictura figurativă”

De    •   Publicat acum 5 ani, 27 iunie 2015   •   Fara comentarii

pictorul Matei Dumitriu (2)

Recent, ZdpN a avut onoarea să semnaleze intrarea ta în lumea artistică   (http://www.ziaruldepenet.ro/2015/05/29/debut-in-arta-plastica-matei-dumitriu/), așa încât trebuie neapărat să te prezinți mai detaliat cititorilor. 
Când te-a “prins” pasiunea ?

De mic mi-a plăcut să desenez, dar până acum vreun an şi jumate, doi, nu m-am gândit niciodată serios să fac ceva din chestia asta. Adică marea majoritate îți servește într-un fel sau altul ideea că pe ramura asta o să ajungi un muritor de foame şi cred că asta m-a descurajat şi m-a determinat sa îmi creez alte priorități. Eram… bou că aproape-i lăsam să mă convingă.

 

Ce te determină să te axezi pe portret ? Am putea spune că această tehnică te reprezintă, deocamdată ?

 

Primele mele lucrări sunt cu naturi moarte, vaze cu flori, mere, zarzavat… Nu-mi plăcea deloc subiectul și m-am îndreptat spre pictura figurativă. Nu știu cât mă reprezintă, dar îmi place mai mult ce fac acum decât ce făceam atunci.

pictorul Matei Dumitriu (1)

Ai simțit un sprijin din partea confraților ? Şi dacă da, în ce a constat ?

 

Principala susținere am primit-o din partea maestrului Konstantyn Ungureanu Box. Dumnealui m-a îndrumat și m-a împins spre ceea ce fac acum. Ceilalți din sfera asta cu care am intrat  în contact m-au sprijinit așa, în linii largi ( “Bravo Matei!”, “Frumos aici…”, un sfat, un banc ).

Prietenii de breaslă te-au avertizat și asupra, să le spun așa, planurilor mai puțin realizabile care te pot aștepta ?

 

Nu am așa mulți cunoscuți în domeniu și cu cei pe care-i știu nu țin o legătură strânsă.  Sunt conștient ca pe drumul ăsta ești mereu pe gheață subțire. Tot maestrul Box mi-a explicat, așa mai bine, că „șuturi în cur” o să primesc regulat.

 Ce lucrări pregătești acum ?  Pe când un nou vernisaj ?

 

Lucrez ce-mi vine si o fac când pot. De încă o activitate nu știu nimic, nu îmi fac planuri. Când o să fie, o să dau sfoară. 

 

ALMA GAVRIL

    Print       Email
 • Publicat: acum 5 ani, 27 iunie 2015
 • de:
 • Ultima modificare: iunie 27, 2015 @ 2:13 pm
 • Sub: Interviurile ZdpN, Ştiri locale, Toate articolele
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string HoV9kl to the field below: