ÎNTREBĂRI DIRECTE cu MARINA VĂRĂREANU și BIANCA VOLOH: “La Falticeni cea mai profitabilă afacere ar fi un cinema” - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Interviurile ZdpN  >  Articolul curent

ÎNTREBĂRI DIRECTE cu MARINA VĂRĂREANU și BIANCA VOLOH: “La Falticeni cea mai profitabilă afacere ar fi un cinema”

De    •   Publicat acum 4 ani, 24 mai 2015   •   2 comentarii

MARINA VĂRĂREANU și BIANCA VOLOH

Așa cum a informat ZdpN, sunteți eleve la Colegiul MIHAI BĂCESCU Fălticeni și v-ați impus la concursul județean INIȚIATIVA ÎN AFACERI.  De ce v-ați implicat în competiție ?

 

Fiind eleve în clasa a XII -a şi având economia aplicată ca materie, am vrut să ne punem în practică cunoştinţele şi, totodată, să ne dezvoltăm simţul antreprenorial. Pentru mine ( BIANCA – foto stânga ) este a doua oară când particip şi am vrut să experimentez din nou emoţia unui astfel de concurs, iar eu ( MARINA – foto dreapta )  am fost de acord să-i fiu parteneră pentru a nu rata această ocazie.

Cât timp v-ați pregătit și care au fost greutățile mai importante pe care le-ați întâmpinat la proiectul KARAOKE CLUB ?

Realizarea planului şi a prezentării a durat aproximativ o lună, timp în care am pus la punct atât planul managerial, de marketing, operaţional, cât şi cel financiar – cea mai importantă parte în conceperea unui plan de afaceri. Nu am întâmpinat dificultăţi importante, ci doar am avut de făcut mici modificări pe ultima sută de metri. La un moment dat eram destul de panicate, dar am continuat în forţă.

În afară de un club karaoke, ce alte afaceri vi se par profitabile în momentul de față ?

 

Vorbind în special despre Falticeni, în momentul de faţă suntem de părere că cea mai profitabilă afacere ar fi un cinema.  Este o idee de afacere care i-ar atrage atât pe adolescenţi, cât şi persoanele în vârstă.  Ni se pare o afacere profitabilă, deoarece ar fi ceva nou pentru localnici şi chiar avem nevoie şi de alte activităţi decât mersul în club.

Trebuie neapărat să-mi spuneți două cuvinte și despre pregătirea cu profesoara VIORICA IONIȚE.

Premiul întâi se datorează în mare parte doamnei profesoare Ioniţe. S-a implicat foarte mult în realizarea acestui proiect şi am primit sfaturi preţioase legate de realizarea unui plan de afacere realist şi complet.

Și, la final, un sfat scurt pentru cine vrea să se apuce de afaceri, venit din partea unor tinere laureate…

Pe viitorii antreprenori îi sfătuim să vină cu o idee originală, să realizeze o analiză pertinentă a pieţei şi a concurenţei, dacă este cazul, şi să fie dispuşi să-şi asume nişte riscuri.

Rubrică realizată de 

ALMA GAVRIL

    Print       Email
 • Publicat: acum 4 ani, 24 mai 2015
 • de:
 • Ultima modificare: mai 24, 2015 @ 2:54 pm
 • Sub: Interviurile ZdpN, Ştiri locale, Toate articolele
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

2 comentarii

 1. dudu spune:

  Ce inițiativă în afaceri la FALTICENI??CARE AFACERI,LOCURI DE MUNCĂ ??Un oraș din evul mediu cu afaceri la negru doar .Locuri de muncă ZERO!

 2. un cetatean spune:

  Teoria ramane teorie! Cele mai profitabile afaceri din parlitul asta de oras, uitat de timp si de vreme, sunt si au ramas crashmele. De la pustani pana la pensionari toti stau la o bere sau una mica, ma scuzati cocktail sau shot. Pustani si pensionari, caci astia au mai ramas pe aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string csUlr5 to the field below: