DIN PANA MEA: Politica ciolanului - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Editorial  >  Articolul curent

DIN PANA MEA: Politica ciolanului

De    •   Publicat acum 3 ani, 12 mai 2015   •   Fara comentarii

pana noastraNu sunt ranchiunos de felul meu, așa încât am prieteni ( dar și oameni care nu mă privesc cu ochi buni, ca să nu spun, totuși, dușmani… ) în toate taberele politice.  Unii membri de partid, alții simpatizanți, alții băgători de seamă sau doar în trecere, dar majoritatea extrem de convinși de justețea vorbelor ( cu nemiluita ! ) și faptelor ( mult mai puține ! ) lor. Normal, fiecare își ridică în slăvi partidul iubit, uneori cu un zel care i-ar face să roșească zdravăn până și pe vechii activiști PCR care au spus și au văzut multe la viața lor.  Și, tot la fel de normal, dau de pământ cu adversarii, chiar și când li se pare, așa, trecător și neimportant, că poate ar avea și ei oarece dreptate.

Din timp în timp, atunci când interesele țării o cer ( sau, mai degrabă, manevrele de gașcă ), mai ales înainte de alegeri, ies la tribună și bat bine din gură cu termeni precum schimbare, doctrină, patriotism și pragmatism economic.  O parte dintre români îi crede, îi votează, ei ajung la conducere și apoi își văd liniștiți de afaceri și interese, doar n-or fi proști să dea explicații pentru tot ce au promis și nu mai fac !

Câteodată, după ce au combătut bine, unii schimbă macazul și trec în tabăra pe care până atunci o făceau albie de porci, vezi Doamne pentru că nu se mai regăsesc în mesajele și acțiunile partidului de unde au plecat trântind ușa.  Ori ciolanul nu mai ajunge și la ei, ori și-au făcut treaba și acum se întorc la bază, ori au în plan alte businessuri.

De 25 de ani pe care i-am trăit în democrație ( dar și înainte de comuniști, de aceea e bine să mai citim cărți… ), atunci când partidele singure nu mai răzbesc, se formează alianțe, normal tot după cum bate vântul intereselor, unele de-a dreptul contra naturii.  Rând pe rând, partidele s-au adunat cu promisiuni și speranțe și s-au despărțit cu înjurături și cu poale puse-n cap, doar suntem popor latin, apreciem spectacolul de neam prost…

După cum spunea un profesor de istorie, doar noi ne imaginăm că aiurelile care se petrec în politică sunt singulare, că ne afectează doar pe noi și doar acum.  Timpul e plin de aberații de tot felul ! De fapt, zicea el, scandalurile și trădările nu au legătură strict cu politica, ci mai ales cu corupția, șantajul, mita, fărădelegea din societate.   Indiferent cum s-ar numi partidele !

TEODOR PUȘCAȘU

    Print       Email
 • Publicat: acum 3 ani, 12 mai 2015
 • de:
 • Ultima modificare: mai 12, 2015 @ 6:39 am
 • Sub: Editorial, Ştiri locale, Toate articolele
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string rzEaJH to the field below: