Fostul polițist Cristi IORDACHE rămâne după gratii. Magistrații gălățeni i-au respins contestația - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Reportaje  >  Articolul curent

Fostul polițist Cristi IORDACHE rămâne după gratii. Magistrații gălățeni i-au respins contestația

De    •   Publicat acum 4 ani, 8 mai 2015   •   1 comentariu

 

Sursa foto: facebook

Sursa foto: facebook

Omul despre care surse judiciare spun că se află în spatele unui club de fițe din municipiul Fălticeni, în asociere cu un interlop notoriu și un politician de vază al urbei, fostul polițist Cristian Mihai IORDACHE rămâne după gratii cel puțin pentru 30 de zile. 

Judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Curții de Apel Galați a respins joi, 7 mai a.c., contestațiile celor patru persoane acuzate de contrabandă cu țigări și a decis menținerea hotărârii Tribunalului Vrancea privind arestarea preventivă.

Liderul grupării  Dorel GERMAN(fost STOICA), zis Doru, fălticeneanul Cristian Mihai IORDACHE, Laurien Decebal IRIMIA, zis Jack, și vicoveanul Radu BELIBOU (a cărui contestație s-a judecat separat, fiind ultimul prins n.r.), vor rămâne după gratii pe perioada cercetărilor.

Aceștia au fost reținuți de procurorii DIICOT Vrancea după o acțiune de anvergură, cu zeci de percheziții domiciliare în mai multe județe.

 

Decizia dată de Curtea de Apel Galați joi, 7 mai a.c.:

„ Respinge, ca nefondate, cererile inculpaţilor German Dorel, Irimia Laurien-Decebal şi Iordache Cristian Mihai de înlocuire a măsurii arestării preventivă cu o altă măsură preventivă. Respinge, ca nefondate, contestaţiile formulate de inculpaţii German Dorel, Irimia Laurien-Decebal şi Iordache Cristian Mihai împotriva încheierii din data de 28.04.2015 pronunţată de Tribunalul Vrancea în dosarul nr. 820/91/2015. Obligă pe inculpaţii contestatori la plata a câte 50 lei fiecare cu titlu de cheltuieli judiciare către stat. Definitivă”.

 

Mașina folosita de Cristian Mihai IORDACHE pentru a transporta tigări la Adjud

DIICOT- Mașina folosita de Cristian Mihai IORDACHE pentru a transporta tigări la Adjud

În noaptea de 26 spre 27 aprilie a.c. trei membri ai grupării infracţionale, printre care fălticeneanul Cristian Mihai IORDACHE și vicoveanul Radu BELIBOU, au fost prinși în flagrant în vreme ce efectuau o tranzacţie cu ţigări de contrabandă, în localitatea Adjud. Cei trei au încercat să scape de poliție cu fuga, ajutați de caii putere turați la maxim de la autoturismul lui IORDACHE. Cum barajul încropit de oamenii legii nu i-a determinat să se oprească, polițiștii au tras, după somaţiile legale de oprire, trei focuri de avertisment.

 

Potrivit procurorilor, există suspiciunea rezonabilă că începând cu luna ianuarie 2015 s-a constituit un grup infracţional organizat în scopul comiteriii infracţiunii de contrabandă cu ţigări de provenienţă ucrainiană.

Ţigările erau preluate de doi membri ai grupului infracţional organizat în zona judeţului Suceava, Cristian Mihai IORDACHE și Radu BELIBOU, fiind apoi transportate cu un autoturismul BMW luat în leasing pe notariatul soției lui IORDACHE, în municipiile Focşani şi Adjud unde erau predate reţelei de distribuţie, coordonată de către liderul grupării, Dorel GERMAN, zis Doru.

 

Ulterior o mare parte a ţigărilor erau valorificate en detail în pieţele din cele două localităţi, o altă parte fiind valorificată prin intermediul reţelei de distribuţie existentă pe raza municipiului Oneşti, dar şi către persoane din municipiul Galaţi.

Prejudiciul cauzat prin comiterea faptelor este de  750.000 lei, existând probe cu privire la faptul că grupul infracţional a preluat şi valorificat peste 120 de baxuri de ţigări (60.000 de pachete) de provenienţă Ucraina.

Cu ocazia percheziţiilor domiciliare efectuate au fost găsite şi ridicate un număr de 21.611 pachete de ţigări fără timbru de accizare sau cu timbru de accizare emis de autorităţile fiscale ucrainene, suma totală de 328.000 lei, un număr de trei autoturisme de lux şi peste 30 de telefoane mobile – utilizate de membrii reţelei.

Sorin NICA
redactor de știri
reporter@ziaruldepenet.ro
Ziarul de pe Net

 

    Print       Email
 • Publicat: acum 4 ani, 8 mai 2015
 • de:
 • Ultima modificare: mai 9, 2015 @ 12:13 am
 • Sub: Reportaje, Ştiri locale, Toate articolele
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

1 comentariu

 1. Andrei Cojocaru spune:

  …ALO…Cristi…tine-i loc si lui…primaru…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string kabLSj to the field below: