DNA: “Deputatul MÎRZA ar fi intervenit pe lângă factori de decizie din CJ” - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri locale  >  Articolul curent

DNA: “Deputatul MÎRZA ar fi intervenit pe lângă factori de decizie din CJ”

De    •   Publicat acum 4 ani, 8 mai 2015   •   Fara comentarii

Gavril Mirza

Nu numai senatorul PSD OVIDIU DONȚU apare în ancheta DNA în care preşedintele CJ CĂTĂLIN NECHIFOR este suspectat de abuz în serviciu şi luare de mită prin atribuirea unor contracte, ci și deputatul PSD GAVRIL MÎRZA, fost președinte al CJ.

“Prin intermediul lui NECHIFOR, OVIDIU MUTESCU – administrator al SC ANIVO’S SRL Vicovu de Jos ar fi exercitat presiuni asupra angajaţilor administraţiei publice judeţene pentru impunerea societăţii comerciale pe care o reprezintă ca operator economic agreat pentru derularea de contracte de proiectare şi consultanţă cu CJ Suceava sau cu administraţii publice locale din judeţ.

Funcţionarii CJ ar fi fost convocaţi în biroul lui NECHIFOR, unde acesta, împreună cu GAVRIL MÎRZA, fost preşedinte al CJ, l-ar fi recomandat pe MUTESCU pentru angajarea de contracte cu instituţii publice din judeţ.

Cu susţinerea lui NECHIFOR şi MÎRZA, SC ANIVO’S SRL Vicovu de Jos ar fi reuşit să acumuleze un portofoliu semnificativ de clienţi din mediul administraţiilor publice locale din judeţul Suceava.

În luna ianuarie 2014, MÎRZA ar fi intervenit pe lângă factori de decizie din CJ Suceava, cărora le-ar fi solicitat să analizeze oferta lui MUTESCU, în prezenţa acestuia din urmă.

În susţinerea ofertei, omul de afaceri a prezentat o listă de parapeţi de producţie externă, pentru a fi utilizaţi la podurile din administrarea Direcţiei Judeţene de Drumuri şi Poduri Suceava, care, însă, din punct de vedere tehnic nu s-ar preta la infrastructura rutieră judeţeană”  se menționează în raportul DNA.

Procurorii DNA au făcut, astăzi, percheziţii la Consiliul Judeţean, Direcţia de Drumuri şi Poduri Suceava, Primăria Fălticeni şi societatea Drumuri şi Poduri Suceava, societate deţinută de CJ şi aflată în insolvenţă, într-un dosar privind fapte de corupţie care ar fi fost comise în perioada 2003 – 2015.

Au fost percheziţionate sediile societăţilor  Multiconsult IPURL, Con Bucovina, SUCT, Cominco, Bitunova România  București,  CON 2000  Botoşani, Transporturi Auto  Botoşani şi  Consul ABC  Iaşi.

    Print       Email
 • Publicat: acum 4 ani, 8 mai 2015
 • de:
 • Ultima modificare: mai 8, 2015 @ 8:17 am
 • Sub: Ştiri locale, Toate articolele
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string GZwyP6 to the field below: