Depozitul de la Pojorâta nu are nici acum autorizație de mediu - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri locale  >  Articolul curent

Depozitul de la Pojorâta nu are nici acum autorizație de mediu

De    •   Publicat acum 4 ani, 8 mai 2015   •   1 comentariu

Foto: Adevărul de Suceava

Foto: Adevărul de Suceava

Depozitul ecologic de deșeuri de la Pojorâta nu deține autorizație de mediu, din cauza distanței sub 1.000 de metri până la gospodării.

Ministrul mediului GRAȚIELA GAVRILESCU a recunoscut astăzi, la Suceava, că  “este un mic blocaj pe care trebuie să vedem cum am putea să-l rezolvăm”,  adăugând că  “trebuie să facem o modificare legislativă, astfel încât problema să fie dezamorsată”.

Ea a mai menționat că  “autorizarea de mediu urmează să fie făcută, dar trebuie să ținem cont de plângerile cetățenilor.

Dar nu depinde de noi, ci de un alt minister  ( al Sănătății – n.r. )

Direcția de Sănătate Publică stopează sau nu-si mai dă acordul pentru această autorizație și de aceea noi suntem în plină evaluare…

Acum avem autorizația de construire, dar nu putem da autorizația de mediu din cauză că nu sunt îndeplinite condițiile cu distanța”.

Groapa de gunoi ecologică din Pasul Mestecăniş este amplasată la o altitudine de circa 1.100 metri, unică în Europa având în vedere amplasamentul.

Amenajarea pe 4,4 hectare costă circa 6,3 milioane euro, în parte fonduri europene, lucrările fiind executate dePartea superioară a formularuluiPartea inferioară a formularului firma germană  Bilfinger Baugesellschaft  şi cea românească  Concret Construct AG.

Dan PASCARU
redactor de știri
redactor de știri
Ziarul de pe Net

    Print       Email
 • Publicat: acum 4 ani, 8 mai 2015
 • de:
 • Ultima modificare: mai 8, 2015 @ 8:33 pm
 • Sub: Ştiri locale, Toate articolele
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

1 comentariu

 1. Andrei Cojocaru spune:

  Pentru aceasta bomba aprobata de niste incompetenti psd-isti in inima muntelui de ce sa nu se organizeaza un miting de protest….UNDE E SPIRITUL CIVIC DRAGI SUCEVENI…lasam hotii sa ne ia si ce ne-a mai ramas din frumusetile naturii? Groapa trb.facuta la cel care a aprobato in curte…sau sub geamul apartamentului de lux….caci si asa pute a puscarie…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string K0iEtC to the field below: