Fălticeni: A intrat zâzania în Asociaţia de proprietari din jurul Blocului-turn - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Editorial  >  Articolul curent

Fălticeni: A intrat zâzania în Asociaţia de proprietari din jurul Blocului-turn

De    •   Publicat acum 3 ani, 4 martie 2015   •   Fara comentarii

 

COMAN și BULAICON, pe neveu, de la PeSeDeu.

COMAN și BULAICON, pe neveu, de la PeSeDeu.

Despre dihonia care a intrat între proprietarii de locuinţe ai Asociaţiei locative de proprietari „Speranţa” nr.15 Fălticeni, v-am mai relatat în cursul lunii ianuarie 2015. Luni, 02 martie 2015, s-a desfăşurat o nouă confruntare între taberele angrenate în lupta pentru putere. Şi de această dată, ca şi la data de 09 ianuarie a.c., tot sub titulatura de Adunare generală a membrilor Asociaţiei „Speranţa”, desfăşurată începând cu ora 16:00, la Centrul cultural „Grigore Vasiliu-Birlic”.

 

Unii zic că adunarea s-a bucurat de succes, iar proprietarii – de schimbarea domnilor din conducere. Alţii susţin sus şi tare că au lăsat orice speranţă la intrarea în lăcaşul de cultură, unde au dat nas în nas cu primarul Cătălin COMAN, care nici măcar nu locuieşte în vreo locuinţă socială din zona asociaţiei. Pentru cei care vor să ştie ce zice legea, lectura articolelor 52-55 din Legea 230/2007 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea asociaţiilor de proprietari îi poate dumiri, în sensul că asociaţiile sunt sprijinite şi îndrumate de consiliile locale, iar compartimentele din cadrul primăriei îi pot ajuta pe proprietari să se constituie în asociaţii (ceea ce nu era cazul). Singura atribuţie a primarului este de a atesta persoanele fizice care au calitatea de administrator, dar aceasta doar în baza unei hotărâri a consilierilor (ceea ce iarăşi n-a fost cazul).

 

Bref, primarul COMAN nu prea avea ce căuta la şedinţa proprietarilor, necum să mai dea tonul unui cor de ţaţe, întrerupt din când în când de către o voce baritonală, cu texte de felul: „Revocăm adunarea!”, „N-ar trebui soţul dvs. să voteze!”, „Nu sunt bune procurile!”, „Dacă-s atâţia oameni, cum să revocaţi o adunare?!”, „Legea ne obligă să o respectăm!”. Că edilul s-a băgat în seamă şi a „tăiat microfonul” preşedintei în funcţie asta e altă daravelă.

 

N-a fost greu de aflat ce voia, de fapt, primarul, la adăpostul unor afirmaţii de felul: „Mă asigur că se respectă cadrul legal”. Să-i urmărim propriile-i vorbe, spuse chiar la începutul întrunirii: „Da, deci dreptul dvs., al fiecărui proprietar, este să luaţi astăzi orice fel de hotărâre cu majoritate de voturi. Da? Ce hotărâre veţi lua şi cum veţi proceda şi pe cine veţi alege…”. Hopaaa! Iată cum a vorbit gura fără el și i-a scos la iveală adevăratele intenții, imediat subliniate: „Ordinea de zi o aprobaţi sau veniţi cu suplimentări, dacă doriţi. Această ordine de zi poate fi amendată de dvs. cu propuneri…”. Așadar, directive mură-n gură.

 

Şi, într-adevăr, ordinea de zi a fost amendată, iar conducerea asociaţiei, schimbată la adunarea anterioară printr-o hotărâre pe care nu se ştie s-o fi contestat cineva în termenul legal de 45 de zile, a fost schimbată din nou. De această dată s-a avut grijă şi ca fostul cenzor să fie repus în drepturi.

 

Şi cum acesta este una şi aceeaşi persoană cu Maria BULAICON, ajunsă contabilă şefă a Primăriei municipiului Fălticeni, după experienţa căpătată în contabilizarea averii familiei deputatului Ioan STAN, la IRISTAR, e cazul să ne întrebăm dacă aceasta nu se află într-un conflict de bun simţ. Unii ar zice că da, fiindcă a divorţat de actualul viceprimar BULAICON, o consecinţă (cam prea rapidă) fiind că acesta nu mai are de-a face cu „draga de ANI”, ieşind din ofsaidul administrativ (nu poţi fi viceprimar cu soţie contabil-şef). Unii zic că nu, de vreme ce fiica sa, chiar dacă e angajată la Primărie, se află în concediu postnatal, deci (propriu-zis) nu vede statele de plată semnate de mama sa şi trece lejer peste faptul că tatăl său adoptiv (să-i zicem: fost) e în fruntea…VicePrimăriei.

 

Mai greu e când, ca cenzor, fosta soţie a viceprimarului semnează Raportul asupra activităţii Asociaţiei „Speranţa” pentru perioada ianuarie-aprilie 2014, interval de timp pe care trei salariaţi ai Primăriei Fălticeni, inclusiv subordonaţi ai săi, au „omis” să-l verifice ulterior lunii august 2014. Miza, aici, nu o reprezintă cei câţiva creiţari pe care-i ia, poate mai lesne, doamna ce a descins de la IRISTAR la Primărie, ci – cum ni se pare – una politică. Şi sper să nu le dau o idee PSD-iştilor din Fălticeni amintind despre influenţa pe care o pot avea administratorii de bloc asupra unor nătângi sau despre modul cum s-ar putea împărţi mai pe neveu sacoşele electorale!

 

Până una-alta, conducerea aleasă prin Hotârârea Adunării generale extraordinare nr.1/09.01.2015 nu a stat cu mâinile în sân, ci a pus pe masa procurorilor o plângere penală, prin care ţinevas – nu spui ţine…persoană importantă este acuzată de imixtiune în treburi care n-o privesc: mai o spargere de uşă, mai un abuz… Dintre care, cel mai recent pare să se fi petrecut chiar alaltăieri, la reînscăunarea cenzorului BULAICON: încălcarea prevederilor art.25 din Legea 230/2007, deoarece nu li s-a permis să voteze reprezentanţilor împuterniciţi în scris de către proprietarii care, din diverse motive, nu au putut fi prezenţi la şedinţă. Un motiv ca hotărârea luată luni seara să poată fi atacată în instanţă, iar zâzania să continue.

 

Filip MERARU

 

Ziarul de pe Net    

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Termene si conditii

 • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
 • ZiaruldepeNet.ro şi administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online, nu raspund din punct de vedere juridic pentru conţinutul comentariilor vizitatorilor.
 • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine în totalitate utilizatorului care beneficiază de serviciul de a putea posta un comentariu.
 • Comentariile cu jigniri sau conţinut vulgar va fi şters iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.
    Print       Email
 • Publicat: acum 3 ani, 4 martie 2015
 • de:
 • Ultima modificare: martie 4, 2015 @ 9:38 am
 • Sub: Editorial, Ştiri locale, Toate articolele
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string gHqSGt to the field below:

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com