ÎNTREBĂRI DIRECTE cu TEODOR CĂLUGĂRIȚA: “Pentru un sportiv nu este senzaţie mai frumoasă decât ascultarea imnului României” - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Interviurile ZdpN  >  Articolul curent

ÎNTREBĂRI DIRECTE cu TEODOR CĂLUGĂRIȚA: “Pentru un sportiv nu este senzaţie mai frumoasă decât ascultarea imnului României”

De    •   Publicat acum 5 ani, 21 februarie 2015   •   Fara comentarii

 Teodor Calugarita (2)

Cum a fost începutul drumului pentru tine în echipa de volei de la C.S.S “Nicu Gane” Fălticeni ?

Am început să practic acest sport încă din clasa a IV-a, în urma unei selecţii. Nu aveam multe informaţii despre volei, însă sfaturile domnului antrenor Marius Stan şi încurajările familiei m-au ajutat să evoluez rapid.  Primele victorii din campionatul naţional la categoria mini-volei mi-au adus satisfacţia şi încrederea de a-mi urma drumul. Am primit atunci titlul de “Cel mai bun ridicător” şi locul II pe ţară cu echipa.

Pasionaţii de volei spun despre tine că eşti vedeta echipei. Eşti tratat la fel de coechipieri şi de antrenor ?

În sportul de echipă fiecare jucător are rolul şi responsabilitatea sa.  Fiecare piesă din acest “puzzle” este foarte importantă pentru a forma un întreg. Victoria se obţine când membrii echipei îşi îndeplinesc sarcinile şi joacă foarte bine, fiecare pe postul său. Nimeni nu e “vedetă” şi, ca şi coordonator de joc, trebuie să menţin un ritm şi un tonus bun. Sunt tratat că fiiind o parte a acestei echipe, atât de domnul profesor cât şi de colegii mei.

 Teodor Calugarita (1)

Ce ritm aveţi la antrenamente ? Cum decurg cantonamentele ?

Un rol în dezvoltarea echipei îl joacă antrenamentele zilnice de câte două ore, tratate cu maximă seriozotate.  Vara şi iarna sunt cantonamente la mare şi la munte. Ca drept dovadă că mi-a fost răsplătită munca, am fost selecţionat şi în echipa naţională de volei la categoria de “Speranţe”. În vara anului trecut (2014), după un cantonament de trei săptămâni la Chiajna, am participat cu echipa naţională la Balcaniadă (Turcia). La Ankara am obţinut locul III şi medalia de bronz. Vă pot mărturisi că pentru un sportiv nu este senzaţie mai frumoasă decât ascultarea imnului României şi victoriile care au urmat. A fost o experienţă importantă, un prim contact cu echipe străine. (Turcia, Bulgaria, Serbia, Moldova, Bosnia Herţegovina).

Echipa de la “Nicu Gane” este cea mai bună din judeţ, la nivel de licee. Care sunt principalii voştri adversari ?

Sunt elev la “Nigu Gane” şi îmi doresc ca, împreună cu toţi colegii de echipă, să obţinem un loc foarte bun în întrecerea dintre licee pe ţară. După faza zonală unde am întâlnit echipele din Suceava, Câmpulung Moldovenesc şi Solca, suntem pe primul loc fără emoţii, victoriile find obţinute foarte uşor. În perioada 21-22 februarie vom participa la etapa următoare, la Piatra Neamţ. Suntem în formă bună şi vom reuşi să trecem mai departe, confruntându-ne cu echipe mai bune din întreaga ţară. Nu am cunoscut principalii adeversari, fiind în primul an de liceu. Aştept cu nerăbdare următoarele întâlniri.

 Teodor Calugarita (3)

Ai un idol, un favorit la nivel mondial ?

Hmm… un idol e mult spus. Îmi place să urmăresc meciuri de volei atât din divizia superioară din ţară, cât şi din străinătate. Îmi place să urmăresc cât mai multe tehnici de joc de la jucătorii din ţări cu tradiţii şi rezultate în volei, aşa ajungând să-mi conturez propriul meu stil de joc.

Vei continua voleiul şi după ce vei termina liceul, te gândeşti la această posibilitate?

Acord aceeaşi importanţă atât studiului la şcoală, cât şi sportului pe care-l practic. Încerc să le fac bine pe amândouă şi până acum am reuşit. Îmi doresc să fiu sănătos şi să continui în acest fel. Viitorul va decide drumul pe care-l voi urma !

ALMA

Rubrică realizată de 

                 ALMA GAVRIL

    Print       Email
 • Publicat: acum 5 ani, 21 februarie 2015
 • de:
 • Ultima modificare: februarie 21, 2015 @ 6:08 pm
 • Sub: Interviurile ZdpN, Ştiri locale, Toate articolele
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string dmk8m2 to the field below: