Baza de agrement „Nada Florilor” se poate realiza şi fără împrumutul de 64 miliarde lei vechi(comunicat de presă) - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Atitudini  >  Articolul curent

Baza de agrement „Nada Florilor” se poate realiza şi fără împrumutul de 64 miliarde lei vechi(comunicat de presă)

De    •   Publicat acum 4 ani, 14 februarie 2015   •   5 comentarii

 Sedinta CL Falticeni 13.02.2015

Comunicat de presă
PNL Fălticeni

Autoritatea deliberativă a Municipiului Fălticeni a dezbătut ieri, 13 februarie, proiectul de buget local pentru anul 2015. Caracterul extraordinar al şedinţei a fost contestat miercuri de consilierii liberali în cadrul unei întîlniri cu primarul Cătălin Coman. Ei au reproşat faptul că documentaţia a fost transmisă înainte cu doar cîteva zile de data şedinţei şi în special că proiectul de buget nu a fost dezbătut în comisiile de specialitate ale deliberativului. Liberalii consideră că graba aparentă a primarului Coman şi modificările de la o oră la alta ale documentelor nu au fost altceva decît o stratagemă de a împiedica propunerile opoziţiei de modificare a bugetului.

 

Aleşii locali liberali ar fi dorit să facă zeci de propuneri de amendare a bugetului, însă timpul scurt acordat de primarul Coman nu a permis întocmirea documentaţiilor aferente propunerilor de modificare. Consilierul Gheorghe Aldea a propus reparaţii la dispensarul din strada Maior Ioan şi refacerea sistemului de colectare a apelor pluviale la blocul ANL din strada Doi Grăniceri, propuneri respinse de consilierii PSD. Consilierul Cristian Bărăscu a relevat cel mai important aspect, de adus la cunoştinţa cetăţenilor, faptul că, aşa cum s-a mai arătat recent în presa locală, consilierii liberali nu sunt de acord cu împrumutul de 64 de miliarde de lei vechi prevăzut în buget, bani care, potrivit primarului Coman, trebuie să finanţeze jumătate din proiectul cu bani europeni (?) de la „Nada Florilor”. Consilierii liberali consideră că aceşti bani există în bugetul local, sunt prevăzuţi în cea mai mare parte pentru reparaţii la şcoli, intervenţii care nu au caracter de urgenţă şi care ar putea fi amînate un an. Bărăscu a propus trecerea acestei sume la cofinanţarea lucrărilor la baza de agrement, variantă care ar fi evitat împrumutul. Consilierii liberali au mai precizat că, la limită, împrumutul de 64 de miliarde de lei pentru care fiecare contribuabil fălticenean va plăti timp de 6 ani ar putea fi folosit la terminarea spitalului sau la refacerea străzilor şi drumurilor distruse de 3 T Construct şi de subcontractorul Da Vinci Construct & Proiect cu lucrările de apă şi canal.

 

Deşi consilierii liberali au votat împotrivă, bugetul a fost aprobat regulamentar cu cele 12 voturi ale majorităţii din consiliul local.

    Print       Email
 • Publicat: acum 4 ani, 14 februarie 2015
 • de:
 • Ultima modificare: februarie 14, 2015 @ 7:50 am
 • Sub: Atitudini, Ştiri locale, Toate articolele
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

5 comentarii

 1. viorel spune:

  spuneti numai prosti dc nu spuneti ca domn primar a reusit sa aduca bani la spital ca face dceva pentru oras cinei barascu un analfabet

 2. viorel spune:

  cand o sa faca eel ceva pentru falticeni sa vorbeasca face ceva domnul primar pentru falticeni si nu stiti ce sa mai scrieti,cei de la ziaru de pe net scrieti ca sau dat bani pentru spital dar asta nui un lucru bun sau ca se cumpara la spital aparatura nou,

 3. Viorel-PSD agramat spune:

  Toti pesedistii sunt analfabeti? Invata sa scrii si apoi comenteaza, Viorele! Spune sincer, ai invatat sa scrii de la Victor Mxx, personajul scolit in State, care scrie ca un elev al scolii de meserii?
  In primul rand, nu este articol dat de ZDPN, ci este un comunicat de presa dat de PNL Falticeni. Liberalii sunt desteptii, care l-au pupat in fund pe Coman pana sa piarda lamentabil Ponta Cotroceniul si Aldea scaunul de viceprimar. In al doilea rand, daca esti Viorel Irimescu, treci pe la casieria primariei ca ai de incasat lucrarile de la gradinite si scoli.
  Totusi,la cum scrii, ai putea fi un analfabet angajat de Coman si pus sa stea degeaba la biblioteca.

 4. viorel spune:

  repet nu stiti de ce sa va mai luati se fac tot felul de lucruri in Falticeni e foarte rau ca se intampla asta pacat ca am pierdut 8 ani in care se puteau face mult dar nu am avut cu cine cu TOFAN si ALDEA cinel cunoaste pe domnu ALDEA in orasu asta are nu mai cuvinte de lauda’

 5. Ella spune:

  Este evident ca ca liberalii, recte liberali-democrati, chiar daca stiu sa scrie nea Viorele, nu ii intereseaza ce se intimpla in scoli. Nu vreau sa-mi aduc aminte conditiile groaznice din scoli si dispretul lor fata de profesori, in timpul guvernarii lor. O lipsa de bun simt crasa au afisat si afiseaza in continuare, deoarece au furat miliarde de euro, iar noi trebuia sa suportam si costurile crizei si hotiile lor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string 9rSgM0 to the field below: