Consilierul AMARIEI: “Domnul director BUHLEA, mai tare ca ministrul de interne” - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Reportaje  >  Articolul curent

Consilierul AMARIEI: “Domnul director BUHLEA, mai tare ca ministrul de interne”

De    •   Publicat acum 5 ani, 30 ianuarie 2015   •   5 comentarii

Paul Buhlea 29.01.2015

*proiectul privind conditiile de acordare/retragere a normei de hrana pentru politistii locali, propus de cuplul COMAN-BUHLEA, a fost retras de pe ordinea de zi

*regulamentul propunea criterii arbitrare de acordare si parghii de retragere pe sistemul “ochilor albastri”

*potrivit consilierului PNL Vasile AMARIEI, actul era impodobit cu “o gramada de greseli de exprimare, gramaticale si lingvistice”

 

In sedinta de ieri, 29.01.2015, a Consiliului Local Falticeni, unul dintre cele mai dezbatute proiecte a fost cel privind aprobarea “Regulamentului de acordare a normei de hrana si cuantumul acesteia pentru personalul din cadrul Politiei Locale Falticeni”.

Consilierul local Vasile AMARIEI a pus la indoiala faptul ca proiectul ar fi fost intocmit cu buna-credinta, facand referire la raportul de specialitate si la Regulamentul de aplicare in care s-au strecurat conditii arbitrare de acordare si retragere a unui drept salarial fundamental prevazut de lege, si care in forma propusa dezbaterii era interpretat ca facand parte din categoria stimulentelor, aflate la cheremul sefului:
“Consider ca a fost facut cu rea-vointa, pentru a inlatura anumite persoane din cadrul politiei locale. Cum este posibil ca o norma de hrana sa fie conditionata de cunoasterea unor legi sau de comportarea respectivului politist? (…) In Regulamentul de aplicare, daca va uitati mai bine, domnul director general BUHLEA a pus niste conditii care nu au de a face nimic cu norma de hrana.(…) Ordinul MAI S 310/2009 spune exact conditiile in care se acorda norma de hrana. Domnul director BUHLEA a venit cu ceva suplimentar ministrului. Deci este peste ministru, domnul BUHLEA ?”

In replica, primarul Catalin COMAN a subliniat ca “este un regulament prin care ne luam in asa fel masurile, ca tot ce inseamna politie locala si care beneficiaza de norma de hrana, sa-si indeplineasca cu profesionalism si cu eficienta sarcinile de servici si atat.”

AMARIEI a sustinut ca, de exemplu, nu se poate suspenda legal norma de hrana in concediu si ca aceasta constituie un drept salarial fundamental, nefacand parte din categoria stimulentelor, asa cum prevede articolul 5 din Regulament:“Potrivit Sistemului European de conturi, aprobat prin Regulamentul 2293/96, obligatoriu tuturor statelor membre UE, norma de hrana constituie cheltuieli de personal, cheltuieli de natura salariala. Deci asta este asimilata cheltuielilor de natura salariala.”

 “E de natura salariala, dar nu este obligatorie”, a observat primarul COMAN, adaugand:”Este o chestiune…nu este obligatoriu ca Primaria municipiului Falticeni sau alta primarie sa acorde asta de hrana. Se poate da, asta e exprimarea.”

Replica liberalului AMARIEI nu a intarziat: “Se poate da sau nu…Dar nu se poate retrage in conditiile in care unul nu-si indeplineste…daca nu are ochi albastri, de exemplu…Am studiat hotararile de consiliu din cel putin zece orase din Romania, nicaieri nu este trecut un asemenea regulament…Am studiat in Arad, Timisoara, Bucuresti.”

Aceste argumente au fost intarite de consilierul Viorel DOMINTE: “…Ca sa-i iei(norma de hrana n.r.), sunt alte masuri. Daca el nu isi face treaba, sunt alte masuri coercitive…, dar nu-i putem umbla la salariu, la aceasta norma.”

Colac peste pupaza, consilierul PNL a semnalat si faptul ca proiectul semnat de directorul general BUHLEA, omul care isi asuma rapoartele de specialitate in domeniul culturii falticenene, “are o gramada de greseli de exprimare, gramaticale si lingvistice. N-as vrea sa intru aici in alte amanunte”– a punctat consilierul AMARIEI.

Lasat fara cuvinte, primarul COMAN a propus ca proiectul referitor la norma de hrana sa fie retras de pe ordinea de zi si rediscutat, intr-o forma imbunatatita, in sedinta extraordinara din data de 13 februarie a.c., cand va fi supus aprobarii bugetul municipiului.

 

Sergiu JIPA
Mihai SPINU-foto/video
Ziarul de pe Net

 

 

    Print       Email
 • Publicat: acum 5 ani, 30 ianuarie 2015
 • de:
 • Ultima modificare: ianuarie 30, 2015 @ 3:23 pm
 • Sub: Reportaje, Ştiri locale, Toate articolele
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

5 comentarii

 1. Maria Ene spune:

  Felicitari opozitiei !Dar,cum de si-au permins sa-l critice pe dom’ director Buhlea,aceasta somitate perjareasca ,omul cu n facultati,fost primar,maresal al primarii falticenene,exxxxx de renume local,pupacurist a lui Coman Gheo si Stan Bobita Draguseneanu? Aceste jegodii pesediste ,chiar fac ce vor ei in orasul nostru ?!Mai e putin pana la sfarsitul in glorie a nemernicilor pontisti locali !Atunci o sa vedem pe ce front o sa mearga maresalul gunoi ,Buhlea Pavalus si ce victorii comuniste o sa aiba !Netrebnicul de Coman Gheo si -a permis sa indatoreze primaria si implicit cetatenii platitori de taxe si impozite cu un credit neperformant !Nu trebuia sa stim si noi acest lucru si sa fie dezbatut public? Dar ,Stan tatal lui Coman ,a hotart asa …asa a ramas !DNA-ul oare cand se deplaseaza si la Falticeni ?

 2. JOHAN și alții spune:

  …păi cum altfel, dacă eu B.P., îi trimit să mai asigure „ordinea și liniștea publică” la spargerea unei casierii de asociație și aceștia nu se conformează…, le iau sau le suspend norma de hrană, pentru stimulare…, poate pe viitor trecem și la „experimentul PAVLOV” , nu ?

 3. Rustic spune:

  Auzi replica din partea domnului primar: ,,ca tot ce inseamna politie locala si care beneficiaza de norma de hrana, sa-si indeplineasca cu profesionalism si cu eficienta sarcinile de servici si atat.,, De unde sa scoti acest profesionalism si acea eficienta de la locali? chiar nu ii vedeti ca majoritatea sunt in pragul pensionarii, abia daca pot merge pe drum, astia se sperie si de umbra lor.

  • Maria Ene spune:

   Ai dreptate Rustic !Dar acesti ,,locali”sunt condusi spre noi si noi victorii de un maresal , Buhlea Paul Pavalus,personalitate mareata a plaiurilor radasenene !Condu oastea spre noi victorii comuniste ,dom’ maresal si nimeni nu-ti va fi recunoscator !URA,URA ,URA ! Buhlea si cu Pavalus liniste-n oras a adus !URA ,URA !

 4. michael spune:

  As fi vrut sa ma limitez la citit comentariile altor conationali de ai mei dar cunoscand persoana Buhlea incerc sa leg cateva cuvinte in legatura cu acesta. Este din Radaseni o localitate cu oameni gospodari (el nu) are un trecut indielnic dupa cum multi stiu dar nu vor sa recunoasca. Fost primar (a castigat cu maruntei multi) a bolmojit tot ceea ce inseamna retrocedar de terenuri in Radaseni(bineinteles ca pentru el a pus deoparte hectarele multe la numar) dar a si impropietarit pe multi dintre apropiatii lui si din rudele lui. Nu a facut mare lucru pentru Radaseni, a fost un trecator prin primarie cu mentiunea ca dar pentru el si apropiatii lui a fost un bun edil. Ei acum e faza cea mai tare. Sa urcat scroafa-n copac si Buhlea a ajuns seful politeiei locale din falticeni(multumita PSD-ului) dupa ce a primit un sut puternic in partea dorsala de la locuitorii din Lamaseni si Radaseni. Ajuns aici taie si spanzura (dar nu se vede din scaunul de primar nimic). Foloseste masina institutiei pe post de taxi pe ruta Falticeni-Radaseni si tretur, transporta membrii familiei si nu numai, dar mai mult de atat arunca sageti otravite in Radaseni precum ca el ar fi SEFUL POLITIEI din FALTICENI si ca va intra cat de curand si cei care l-au iubit atat de mult(vezi faza cu sutul) in verificarile lui. Am sa fac o o pauza dar mentionez ca am sa mai revin si cu alte informatii.Sper ca cei responsabili sa verifice si sa ia masurile corespunzatoare. Sa nu se lase amagiti ca Buhlea(si preot fiind, ha ha0ar putea sa-i puna pe toaca. Minciuni este un contrafacut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string CJK0XN to the field below: