Punct de vedere al fostei conduceri a Asociației de Proprietari nr.15 Fălticeni - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Atitudini  >  Articolul curent

Punct de vedere al fostei conduceri a Asociației de Proprietari nr.15 Fălticeni

De    •   Publicat acum 4 ani, 20 ianuarie 2015   •   14 comentarii

 

Fosta președintă a Asociației nr.15 Speranța Fălticeni, Rodica Gontariu

Fosta președintă a Asociației de Proprietari nr.15 Speranța Fălticeni, Rodica Gontariu

Printr-o scrisoare adresată redacției noastre, doamna Rodica GONTARIU, fosta președintă a Asociației de Proprietari nr.15 “Speranța” din
Fălticeni (în perioada 28 martie 2014 – 09 ianuarie 2015) ne prezintă punctul său de vedere cu privire  la articolele publicate pe tema scandalului apărut la asociația de la blocul turn:.

http://www.ziaruldepenet.ro/2015/01/13/exclusiv-oamenii-primariei-falticeni-au-spart-usa-unei-asociatii-de-proprietari-paziti-de-politisti-locali-frunte-cu-seful-buhlea/

 

http://www.ziaruldepenet.ro/2015/01/13/cat-este-frauda-si-cat-este-politica-scandalul-asociatiei-de-la-blocul-turn-din-falticeni/
Cu toate că scrisoarea dnei GONTARIU conține o serie de afirmații lipsite de adevăr, o publicăm în integralitate din respect pentru dreptul fiecăruia la opinie și ne rezervăm opțiunea de a face o serie de clarificări la final :

 

CATRE

                                  ZIARUL DE PE NET

                                  DOMNULUI   SERGIU   JIPA

 

          “Intrucat  nu avem acces la ziarul Dv.  pentru un comentariu  sau un punct de vedere    care  ne este respins nu cunoastem din ce motive, cu privire la articolul  aparut in ziarul Dv.   referitor la  spargerea usii  asociatiei nr. 15 Falticeni   nefiind vorba de o spargere a usii ci de o aprobare pentru a intra in sediul asociatiei  a persoanelor care la acea data  faceam parte din conducerea asociatiei,    am recurs la aceasta modalitate de  comunicare;

           Ma numesc Gontariu Rodica, fosta presedinta a Asociatiei de Proprietari nr. 15 Falticeni  care detin acte autentice doveditoare  precum ca actiunea din data de 9 ianuarie 2015 la sediul Asociatiei  nr. 15 nu a fost o actiune politica si nici o spargere   asa cum a aparut in articolul din ziar prin intermediul Domnului Spanu  Mihai  un apropiat al domnului Danilet Dumitru,  ci  una  doar cu caracter administrativ a conducerii asociatiei,  motiv pentru care va adresez rugamintea sa postati pe   net   un alt articol si sa  dezmintiti acele informatii eronate;

                Situatia   in care se afla    Asociatia de proprietari nr. 15 Falticeni este una  cu iz penal  tinand cont de faptul ca  in cercetare  la Politia Falticeni se afla dosarul  nr. 2184/P/2014  in care se fac cercetari sub aspectul   savarsirii  infractiunii de abuz in serviciu  conform art. 297 Cod Penal  si alte fapte pentru care exista suspiciuni aflate in cercetare privind casiera asociatiei Doamna Danilet Trandafira.

                La data de 9 ianuarie 2015 un grup de interese diriguit de  Danilet  Dumitru fostul sot al casierei  a reusit prin mijloace dolosive sa  convoace o adunare  extraordinara  a  proprietarilor la restaurantul Mirabela din Falticeni care  nici macar nu au avut cunostinta de  scopul acesteia si nu a avut caracter de maxima urgenta asa cum prevede Legea nr. 230/2007,  la sedinta fiind prezenti  doar cativa reprezentanti ai proprietarilor.  Adunarea a fost condusa contrar prevederilor Legii de  numitul Danilet Dumitru  nu stim in ce  calitate, acesta fiind doar un coproprietar la apartamentul  in care locuieste fosta sotie,  atata  vreme  cat la acea data  exista un comitet  al asociatiei format  din 7 membrii din care un presedinte, care ar fi  avut  puterea legala sa conduca adunarea, dar nu au  fost invitati la sedinta si nu au semnat  convocarea asa cum prevede legea.

La sedinta  care a avut loc  la restaurant Mirabela, a participat si doamna Danilet Trandafira desi  era in concediu medical  asa cum rezulta doar din  informatii,  la acea  data existand   mari semene de intrebare privind   eliberarea  concediului medical pe care nu l-a prezentat  in original   fostului comitet, etc.

Or, aceasta  adunare  extraordinara    nu a avut  caracter de maxima urgenta  asa cum prevede legea,  cu privire la adunarile extraordinare ale asociatiilor  de proprietari ci a fost convocata  la inceput de an doar pentru  schimbarea comitetului in   functie  din motive nedovedite  legal  si pentru a alege  la urgenta un alt comitet in graba,  ca nici macar  membrii alesi nu s-au dezmeticit bine si  doi din cei alesi au afirmat verbal ca se retrag, comitet din care face parte si colegul dumneavoastra SPANU MIHAI-  proprietar in asociatie.  Mai mult adevaratul scop al adunarii a fost de  reancadrare in functia  de casier  a doamnei Danilet Trandafira,   fata de care au fost luate masuri conform Codului Muncii. 

           A fost   adoptata la urgenta o hotarare nr. 1/9.01.2015  privind alegerea  noului comitet al asociatiei,  si-au confectionat   tot la urgenta o alta stampila pentru a putea confectiona si alte acte, dar  aceasta hotarare in cel mai scurt timp  va fi  atacata in instanta de catre un  grup de proprietari  in termen leg, ca fiind netemeinica si nelegala,  si pana la pronuntarea instantei    nu putem dovedi ca acest nou comitet a fost ales ilegal.

 Sunt foarte multe aspecte  nedorite  in activitatea  doamnei Danilet Trandafira, modul defectuos in care a  gestionat fondurile banesti ale asociatiei si multe alte aspecte prin incalcarea prevederilor Legii nr. 230/2007 si ale HGR nr. 1588/2007 ale Legii Contabilitatii si alte acte normative, pentru care s-a propus  suspendarea/ retragerea atestatului de administrator de catre autoritatea  care l- a emis.

             Rog sa solicitati domnului Spanu Mihai raportul prezentat de cenzorul asociatiei pentru  verificarea  activitatii pe perioada 01.01.2014- 30.04.2014 si veti  afla ca asociatia   de proprietari nr. 15 Falticeni avea  doua  coduri fiscale, din care un cod fiscal radiat din anul 2005  avem adresa de la  Finante care confirma aceasta  si  prin fals si uz de fals  in baza  acestui cod fiscal  radiat,  se  retrageau mari sume de bani din contul special deschis  la  BCR Falticeni  inca din anul 2003, unde asociatia avea un cont special  pentru banii incasati din chirii antene telefonie mobila,  fiind cumparate si obligatiuni bancare etc.  sume ce se ridica la peste 350.000 lei/ ron   incasati si pentru  utilizarea carora  au fost solicitate documente justificative neprezentate cenzorului,  aveau  mai multe stampile si alte aspecte  ilegale  depistate in  activitatea  casierei  Danilet Trandafira si a  fostului comitet condus  de  peste 20 ani de presedinta Grigoruta Ileana.

               Masurile luate de fostul comitet executiv  al asociatiei  care a activat in perioada 28.03.2014- 09.01.2015   au fost  doar in interesul proprietarilor   si pentru protejarea acestora . Va mai informam  ca   numita Danilet Trandafira  casiera  asociatiei repusa in functie de noul comitet a afirmat urmatoarele ;   Eu 17 ani nu am fost verificata de nimeni  ce fac cu banii asociatiei  si acum s-au gasit     ele   sa o verifice, ca ea este corecta; Tocmai de aceea am solicitat documente justificative  si sprijinul organelor abilitate, sa  cunoasca si proprietarii din asociatie  corectitudinea  doamnei Danilet Trandafira.

             Rog sa retineti prevederile    art. 52  si art. 55 din Legea nr. 230/2007 care prevad  atributiile consiliilor locale care sprijina activitatea asociatiilor de proprietari pentru realizarea scopurilor si sarcinilor ce le revin si exercita controlul  asupra activitatii  financiar- contabile  din cadrul asociatiilor de proprietari  din oficiu ori la solicitarea unuia sau mai multor  membrii  ai  asociatiei de proprietari, ori tocmai asa  s-a procedat   la solicitarea scrisa  a  unui grup  de proprietari, implicarea   si sprijinul   autoritatii locale a fost una legala,  administrativa si nu o actiune politica asa cum din eroare  a aparut in ziarul Dumneavoastra.

               Daca sunteti aparatori ai Legii  si sunteti pentru   transparenta in activitatea cu  cetatenii, cu proprietarii, atunci    va rog sa o dovediti.”

 

Precizările ZdpN:

1. Accesul la comentarii este liber pentru toți cititorii, așa cum se poate constata în subsolul ambelor materiale, unde sunt postate inclusiv opinii jignitoare la adresa noastră. Îi reamintim dnei GONTARIU faptul că am încurajat, și chiar insistent, dorința domniei sale de a prezenta un punct de vedere al fostei conduceri a asociației;

2. Raportul cenzorului pe perioada 01.01.2014- 30.04.2014  face parte integrantă din articolul nostru din 13 ianuarie a.c.(http://www.ziaruldepenet.ro/2015/01/13/cat-este-frauda-si-cat-este-politica-scandalul-asociatiei-de-la-blocul-turn-din-falticeni/) după cum au putut constata toți cei care au citit articolul până la sfârșit;

3. Materialul de mai sus nu reprezintă și opinia redacției, și credem în continuare că intervenția dispusă de primarul PSD de Fălticeni, Cătălin COMAN, nu a îmbrăcat formele legale, a avut un puternic caracter politic și nu a făcut decât să agite spiritele.

 

 

    Print       Email
 • Publicat: acum 4 ani, 20 ianuarie 2015
 • de:
 • Ultima modificare: ianuarie 20, 2015 @ 12:04 am
 • Sub: Atitudini, Ştiri locale, Toate articolele
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

14 comentarii

 1. Elena Forascu spune:

  Tov.Gontaru Rodica,cred c-ati uitat ca nu mai sunteti sefa de birou la P.C.R. unde imparteati carnetele rosii ,cu secera si ciocanul !Orice comentariu ,scrisoare deschisa sau inchisa nu este credibila ! Cate nelegiuiri ati facut pe vremea lui Arteni Costica ,acum se si intorc impotriva !Mai bine mai tarziu,decat niciodata !JOS COMUNISTII !

 2. Mihai Sivestru spune:

  Rodicuto,cine a scris aceasta scrisoare?Care dintre secretarele lui Stan sau Coman ,ca, ei a scrie nu stiu ,doar in a comanda si sa bea sunt specializati .Esti penibila la batranete ,Rodicuto !

 3. victor spune:

  Daca incurajati comentariile de ce nu ma mai lasati sa adaug comentarii pe pagina dvs. de facebook si dupa ce am spus un adevar la adresa dvs.m-ati blocat. V-am corectat pentru ca ati facut o greseala gramaticala si ati considerat normal sa nu imi reapectati dreptul la opinie. Deci punctul 1 este FALS. Victor Ioan Mos

  • Todirel spune:

   Victor, din intrebarea ta “de ce nu ma mai lasati sa adaug comentarii…?”, rezulta, cat se poate de clar, ca te-am tot lasat! Referitor la greselile gramaticale pe care le imputi altora, iata: ti-au fost suficiente doar trei randuri, ca sa devii “creator de limba”, scriind “reapectati” – un cuvant inexistent… Iar cu privire la neadevarurile pe care le sustii la adresa noastra (si la calomniile de care mustesc acestea), te indrumam sa te adresezi altor redactii (care abia asteapta). Sau vino cu probe si mai vorbim!

   • victor spune:

    Draga Todirel, daca ai fi avut un smartphone sau o tastatura poate ai cunoaste ca s e langa a! Reapectati sau respectati se poate gresi foarte usor. Nu am inventat nimic asa ca te rog pe matale sa nu inventezi greseli de ale mele decat daca exista, nu doar ca sa ne aflam in treaba! Nu am vazut aproape niciodata sa scrieti un lucru bun despre orasul asta. Asta e cel mai bun motiv pentru care tind sa cred sa simpatizati alte partide decat cele la putere in orasul nostru.

    • Alt Ion spune:

     1.Te deranjeaza ca nu lauda PSD,pe domnul Stan,seful PSD, si pe domnul Coman,copilul PSD.
     2.Comentezi doar la articolele unde apare PSD,Stan,Coman.
     3.Vrei sa critice opozitia si sa laude primarul PSD ca a spart usa pentru membrii PSD.
     4.Esti la PSD si ai fost la prezindentiale observator…pentru PSD.
     5.Esti prieten cu tinerii de la Organizatia de Tineret PSD Falticeni.
     6.Esti simpatizant/membru PSD.
     7.Ai smartphone…Tot de la PSD?

     • victor spune:

      Nu am fost observator pentru PSD. Gresit. Sunt prieten cu tinerii de la TSD si PSD si smartphone-ul il am din munca de vara care a trecut pe care am desfasurat-o in Statele Unite acolo unde nu o sa ajungeti niciodata, din pacate, pentru asta trebuie sa mai punem mana pe carte…aviz AMATORILOR!

   • victor spune:

    Si sa nu uit! Inca sunt blocat pe facebook si nu pot adauga comentarii…E ok?

    • Alt Ion spune:

     Gramatica, Victore!!!
     Citez: “smartphone-ul il am din munca de vara care a trecut pe care am desfasurat-o in Statele Unite acolo unde nu o sa ajungeti niciodata, din pacate, pentru asta trebuie sa mai punem mana pe carte…”.
     Ce spuneai de pus mana pe carte, V.I.M ? Smartphone-ul tau nu poate corecta un mesaj ?
     Un domn care nu a fost in Statele Unite ale Americii, mai slab pregatit ca dumneata, a pus in gura unui alt Victor urmatoarele cuvinte: “Asta devine dupa facultati”. De, ma Victore, stiu eu cum e cu mana, cartea si ochiul ?
     Sa nu uit, te potrivesti in PSD si te astept la asociatia mea de proprietari sa-mi spargi usa ! Cu Buhlea si Coman !
     O seara buna ! Stai, sa o spun si ca pe smartphon-ul tau din State-O saera buan!

  • Mihai Sivestru spune:

   Victorel Neluto Mos..neag…cat de pesedist cu carnet si cotizatie la zi esti? Ai carat cu masina Fiat a tatalui tau ,tigani la vot ,ai dat bani la votanti ,ai facut-o pe grozavul si-ai ajuns de rasul lumii cu Ponta Victorel Plagiatorul Miau-miau!Copile,linisteste-te si nu-i mai pune in situatii penibile pe parinti si domnul dr.Cxxxxx Vxxxxx !Fii ardelan cum sunt si ai tai si nu mai pupa piata independentei lui Stan Ioan si Coman ,cxxxxxxxx de Bragadiru !FII UN DOMN !nu un proletar in salopeta si cu palmare .lucrand aproape degeaba pentru niste hxxx care se cred nemuritori in orasul Falticeni!Mai ai grija si cu cine ne-nsotesti din ,,marele partid din Falticeni”Crezi ca-i o cinste sa fii vazut in preajma lui Lupu Pietarul Puscarie,Mxxxxx ,cel ce nu respecta legea,Ixxx 4 clase primare…. de medicina la o facultate neacreditata etc ?

   • victor spune:

    Domnule Mihai, poate aia sunt prietenii mei, sa stii ca ceea ce ai scris acolo e o mare minciuna daca nu ai dovezi… Nu e problema ta ce partid simpatizez cum nu e nici problema mea ce partid simpatizezi dumneata si daca te simti cu musca pe caciula ca toti ceilalti opozanti as zice sa nu cloncanim aiurea,nu?

    • Mihai Sivestru spune:

     Victoras Mos…neag,dai dovada de lipsa a ce-i 7 ani de acasa,cu toate ca ,ai fost crescut foarte frumos, fie pe str.M.Eminescu la bunici,fie pe str Republicii de catre onorabilii tai parinti !Ai ajuns ,,o mica puslama”datorita partidului din care te lauzi ca faci parte si mai ales prietenilor pesedisti ,toti o apa murdara si …un pamant otravit!Fiind tanar ,ai timp sa -ti revii si sa devii ceea ce si-au dorit bunicii si parintii,adica UN OM ,si nu un smecheras de Iristar ,sun slugoi a lui Stan Ioan sau Coman Catalin .Curand istoria Falticeniului nu-si vor mai aminti de aceste rateuri ale societatii .Daca ai curajul recunoaste ca am dreptate ,daca nu,afundate in latrina neocomunista ,perzanta !

     • victor spune:

      Nu e problema nimanui cum am fost crescut punct. Am aratat respect ai buna cuviinta, atentie, tuturor celor care m-au respectat. In momentul in care am foat atacat am reactionat ca orice persoana normala insa spre deosebire de altii am pastrat un grai decent! Asta nu e tot o forma de educatie, mai aleasa ce e drept, sa nu uit! Spre deosebire de altii! Sanatate. Dialogul nostru se incheie aici…imi cer scuze daca am suparat, se intampla!

 4. Alina spune:

  Am fost prezenta la sedinta Adunarii Generale Extraordinare organizata de catre Asociatia 15 si as avea cateva mentiuni cu privire la aberatiile doamnei Gontariu:

  1. In Romania inca mai exista PREZUMTIA DE NEVINOVATIE. Astfel, desi oricine poate avea un dosar penal pe rol, IN CURS DE CERCETARE, pana la momentul la care instanta competenta nu pronunta o hotarare defintiva si irevocabila care sa confirme urmarirea penala, persoana acuzata nu trebuie considerata vinovata. Sa nu uitam ca si domnul Coman are cateva dosare penale pe rol, dar pe dumnealui nu-l mai suspenda nimeni, se pare… Nu-i problema… O sa avem din nou alegeri locale.

  2. Adunarea Generala Extraordinara se convoaca, conform legii, la cererea a 20% din membrii asociatiei, pentru motive urgente (cheltuieli nejustificate/ neaprobate efectuate de catre comitetul executiv, decizii laute fara a detine mandatul adunarii generale in conformitate cu prevederile legale etc.). E normal sa fie condusa de unul dintre membrii asociatiei, in special din moment ce Presedintele a refuzat sa vina la acea sedinta, Presedinte care a tras multe sfori pentru ca acea sedinta sa nu poata fi tinuta nici la Casa de Cultura, nici intr-o sala de clasa a Liceului Mihai Bacescu. A fost nevoie ca acea sedinta sa fie tinuta la restaurant…

  3. Reincadrarea doamnei Danilet a fost facuta de catre membri pentru ca 1 – cel putin 90 de membri (care au fost prezenti sau au imputernicit pe cineva sa-i reprezinte) au incredere in dumneaei si 2 – concedierea a fost facuta cu nerespectarea prevederilor codului muncii, ceea ce ar fi dus in timp la obligarea membrilor asociatiei sa plateasca despagubiri.

  4. Confectionarea unei noi stampile a fost cauzata de faptul ca fosta conducere a refuzat sa predea stampilele existente, acestia avand intentia sa organizeze Adunarea Generala Ordinara, desi nu mai au acest drept.

  5. Suspendarea dreptului de administrare a doamnei Danilet a fost facuta urmare a unei propuneri despre care domnul Mitrea (seful comisiei care ar fi facut aceasta propunere) nu are cunostinta. Din acest motiv, tind sa cred ca inclusiv aceasta propunere a fost tot a unuia dintre fostii membri ai comitetului, persoana care are un anumit statut in cadrul Primariei Falticeni.

  6. Situatia codului fiscal asa-numit “fals” se refera strict la faptul ca Asociatia de Proprietari a fost guvernata de-a lungul timpului de mai multe legi, in prezent fiind in vigoare Legea 230/ 2007. Inainte de a intra aceasta in vigoare, Asociatia a fost inregistrata fiscal sub un alt Cod Fiscal, cu care-si deschisese conturile bancare si, respectiv, incheiase contractele pentru chiria antenelor. Nu este vorba de un cod fiscal fals – e ca si numarul din cartea de identitate, care se schimba daca schimbam buletinul. Entitatea care-l detine este aceeasi.

  7. Masuri luate de fostul comitet executiv “in interesul membrilor asociatiei”: refzul de a schimba motorul liftului la blocul turn, folosirea banilor din chiria antenelor pentru alte blocuri decat pentru blocul turn, luarea unor decizii pentru care, desi legea prevede expres ca necesita mandatul adunarii general, nu au avut mandat de la adunarea generala etc.

  8. Doamna Gontariu a extras din context afirmatia doamnei Danilet, in sensul ca doamna Danilet a mentionat ca lucreaza de 17 ani la Asociatie, timp in care nu a fost controlata la sange de catre Comitetul Executiv si, totusi, niciodata nu au existat lipsuri in gestiunea banilor. Sa nu uitam faptul ca Asociatiile de Proprietari din tara sunt verificate de catre Curtea de Conturi a Romaniei, institutie care are cu siguranta mai multe cunostinte de contabilitate si fiscalitate decat are fosta presedinta.

  9. Sunt de acord cu opinia redactiei in ceea ce priveste natura politica de culoare rosie a intregii activitati de preluare a conducerii asociatiei si, respectiv, de spargere a usii asociatiei. Motive – toti membrii fostului comitet sunt membri mai mult sau mai putin activi ai PSD-ului (care ne-a obisnuit in ultimii ani cu abuzuri de drept si la nivel national); doamna Danilet nu are apartenenta politica. Si, mai presus de toate, toata aceasta batalie pentru asociatie este numai pentru ca blocul turn face parte din aceasta, deci batalia, din perspectiva doamnelor Gontariu si Bulaicon, e pentru banii din chirie si, in nici un caz pentru binele membrilor asociatiei. Sa fim putin seriosi…

  9. Raportul cenzorului constituie o opinie subiectiva, a unei persoane cu diploma de licenta cumparata de la Spiru Haret (sau de la alta Universitate similara) si, in acelasi timp, acest raport este contrazis de catre raportul Comisiei din cadrul Primariei. Ar cam trebui sa fie o proba suficienta a bunei – credinte a fostei conduceri.

  Ca sa finalizez, vreau sa sper ca, in cele din urma, intreaga problema va fi solutionata conform legii si ca nu mai traim pe vremea comunismului, cand oricine avea o functie putin mai inalta decat muritorii de rand, putea sa infunde o persoana, fabricand un dosar penal bazat doar pe opinii personale nefondate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string UYYi39 to the field below: