Atribuirea locuinţelor ANL la Fălticeni, între justiţie şi culisele politicii locale - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Editorial  >  Articolul curent

Atribuirea locuinţelor ANL la Fălticeni, între justiţie şi culisele politicii locale

De    •   Publicat acum 4 ani, 16 ianuarie 2015   •   2 comentarii

sedinta CL Falticeni extraordinara ANL 15.01.2015

Opoziţia de operetă de la Fălticeni n-a mai avut răbdare să aştepte soluţia de la procurori în cazul repartizării „cu cântec” a locuinţelor ANL de pe strada Victoriei. Aşa că a decis să pună capăt scandalului ce durează de trei luni şi jumătate şi tensiunii acumulate în ştim noi cine, dând ieri, 15 ianuarie 2015, prin ridicările de mâini ale consilierului PNL Matei PINTILIE, votul decisiv. Argumentele au fost formulate în şedinţa Consiliului Local, cu eleganţă, de consilierul PNL Mihai VITCU, iar procedura de vot a avut şi un supervizor, în persoana fostului consilier local Gabriel MOROŞANU, actualul copreşedinte al „aripii PDL” din noul PNL, prezent, ca niciodată în acest mandat al administraţiei locale, în sala de şedinţe, chiar în spatele consilierilor aleşi pe listele PDL.

 

De altfel, cititorul mai inteligent decât noi ar fi putut trage anumite concluzii asupra intenţiei de vot a consilierilor încă dinaintea şedinţei, din articolul publicat de noi ieri dimineaţă, prin care vă informam că anunţul privind desfăşurarea şedinţei nu a fost făcut public în modalităţile prevăzute de lege, şi în care vă prezentam ce a spus, ce a lăsat să se înţeleagă sau ce n-a spus fiecare dintre cei şapte de care depindea adoptarea proiectului de hotărâre. El ar fi putut să se întrebe ce a apărut nou de la ultima şedinţă încoace, de natură a determina repunerea pe rol a proiectului.

 

În şedinţa de partid de dinaintea celei de consiliu, este posibil să se fi ţinut cont de nemulţumirile celor ce aşteaptă să primească repartiţiile încă din vară, de când a fost făcută recepţia blocurilor, fără a lua în calcul iţirea la orizont a campaniei electorale sau stricarea cumetriilor politice locale (iar aici nu facem nicio aluzie la afinitatea existentă între consilierul PNL care a ales să voteze o listă cu semne de întrebare nedezlegate de parchet şi deputatul PSD Ioan STAN). Din declaraţia publică a profesorului VITCU ar rezulta că, faţă de „atmosfera de stadion” în care s-au desfăşurat şedinţele trecute, s-a ajuns să se discute, de această dată, într-un climat favorabil. Şi, deşi persistă neclarităţi şi suspiciuni, cu toate corecturile de ultim moment, situaţia va fi deblocată printr-un vot anunţat al unui opozant, ceilalţi şase consilieri PNL hotărând să se abţină.

 

Ca demersul să nu pară aiurea, s-au mai găsit câteva motive, care nouă ni se par bune. Că s-ar fi discutat la nivel de procuratură şi că procedura de investigaţie a neregulilor semnalate anterior de cei şapte nu va fi alterată de nimic… Că pot fi anulate contractele de închiriere cu persoanele găsite, eventual, vinovate… Că ANL-ul a investit o sumă serioasă şi, constatând că apartamentele şi garsonierele stau părăsite, e posibil să se gândească de două ori la semnarea unor noi contracte cu municipalitatea… Că locuinţele se distrug, Primăria pierde banii din chirii sau cheltuieşte inutil cu paza… Numai argumente unul şi unul, venite mai cu seamă dinspre aripa PDL a noului PNL (consilierii Mihai VITCU, Matei PINTILIE, Viorel DOMINTE şi copreşedintele Gabriel MOROŞANU), dar cu care părea a fi de acord şi celălalt copreşedinte al PNL, Gheorghe ALDEA, care s-a dat după cireş (de când nu mai este viceprimar), mulţumit că nu pică pe el sarcina de a rupe pisica.

 

Noi nu am găsit motive la fel de solide ca ale opoziţiei de paie, ci doar nişte amărâte de coincidenţe. Că Matei PINTILIE este finul lui Ioan STAN şi ginerele celui de la care deputatul a cumpărat terenul de sub „Iristar” (după ce îi fusese donat de mama acestuia) se ştie. Poate că asta l-a ajutat să uite că, o vreme, a părut a fi port-stindardul opoziţiei locale. Se ştie şi despre situaţia societăţilor comerciale ale copreşedintelui MOROŞANU: una dizolvată cu lichidare în septembrie 2013, una care s-a cerut în insolvenţă, în dosarul nr.10915/86/2013 al Tribunalului Suceava (INTERPLAST SRL), şi o a treia aflată într-un proces, ca terţ poprit, cu Primăria Municipiului Fălticeni, în dosarul nr.3834/227/2014 al Judecătoriei Fălticeni (EURODESIGN SRL).

 

E o coincidenţă, desigur, faptul că instanţa a pronunţat deja o soluţie în acest dosar, la data de 30 octombrie 2014, respingând cererea creditorului Primăria, care – după redactarea motivării sentinţei şi după comunicarea ei – poate face apel. Sau nu.

 

În aceste condiţii, ne putem da cu toţii seama că Titlul executoriu nr.1747/02.12.2014 şi Somaţia nr.4874/02.12.2014, afişate de Primărie (pe site-ul propriu) înainte de Crăciun (la data de 18 decembrie 2014) şi care se consideră comunicate în termen de 15 zile (cam de Bobotează), n-au picat deloc bine pe capul copreşedintelui PNL Gabriel MOROŞANU, fiindcă acestea sunt acte administrative fiscale ce privesc fostul PDL Fălticeni ( şi sediul acestei organizaţii pe care o conduce începând din noiembrie 2013, situat pe strada Republicii, nr.22 – casa de pe pietonal, de lângă clădirea unde fiinţează CAR Pensionari).

 

Micile coincidenţe poate că nici n-ar fi trebuit amintite, dacă n-ar fi existat şi zvonul unei întâlniri de taină a copreşedintelui MOROŞANU cu baronul local Ioan STAN, menite a „nivela” drumul către lumină a acestei hotărâri de consiliu. Şi, poate, micile noastre curiozităţi (că doar n-o să le spunem intuiţii), pe care numai timpul şi justiţia le-ar putea clarifica… Dar pe care contribuabilul sau alegătorul din Fălticeni trebuie să le afle, cu tot semnul lor de întrebare!

 

Filip MERARU

Ziarul de pe Net

 

    Print       Email
 • Publicat: acum 4 ani, 16 ianuarie 2015
 • de:
 • Ultima modificare: ianuarie 16, 2015 @ 12:02 am
 • Sub: Editorial, Ştiri locale, Toate articolele
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

2 comentarii

 1. Manea Viviana spune:

  RUSINE ,RUSINE ,RUSINE …SA VA FIE !PSEUDO OPOZITIE .Iar ati tradat !Inca o victorie trucata a lui Stan si Coman !!Daca ati avea caracter v-ati da demisia ,in frunte cu Aldea si Morosanu !! Au mai ramas ,din marea opozitie falticeneana ,doi OAMENI VERTICALI, Amariei si Barascu ,restul s-au vandut ixxxx neocomuniste .Acum se explica unele intristari a lui Vitcu,Domointe,Pintilie ,Aldea ,Bulboaca la aflarea rezultatului alegerilor prezidentiale.RUSINE OPOZITIE VANDUTA DUSMANULUI !

 2. Manea Viviana spune:

  RUSINE,RUSINE ,RUSINE SA VA FIE !PSEUDO OPOZITIE CARE ATI TRADAT SI V-ATI ALIAT CU INAMICUL NEOCOMUNIST!Toti din noul PNL sunteti o apa si un pamant!Felicitari domnilor Amarie Vasile si Barascu Cristian pentru atitudinea lor corecta si demna !Restul consilierilor PNL, niste Goe Arteni si Willy Sburlea ,TRADATORI DIN NASTERE !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string pC8gJ0 to the field below:

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com