5 reclamații pe zi la Protecția Consumatorilor, în medie, anul trecut - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri locale  >  Articolul curent

5 reclamații pe zi la Protecția Consumatorilor, în medie, anul trecut

De    •   Publicat acum 5 ani, 14 ianuarie 2015   •   1 comentariu

Vasile Latis, Directorul Comisariatului judetean pentru Protectia Consumatorilor Suceava

Vasile Latis,
Directorul Comisariatului judetean pentru Protectia Consumatorilor Suceava

Anul trecut, Comisariatul pentru Protecția Consumatorilor Suceava a efectuat 3.811 controale în urma cărora a dat 1.618 amenzi în valoare totală de 2.119.550 lei.

Șeful instituției, VASILE LATIȘ, a precizat astăzi că numărul reclamațiilor a fost de 1.497, 70 % fiind soluționate în favoarea consumatorilor.

“La produse alimentare, cele mai ample controale au vizat produsele caracteristice sărbătorilor de Paște și de Crăciun : carne, produse zaharoase, cozonaci, ciocolată, patiserie.

Au fost oprite de la comercializare produse în valoare de 1.150 de lei.

Principalele deficiențe au fost cu carnea de miel neambalată corespunzător, carne neetichetată, cu etichetă netradusă, lipsă prețuri.

La pâine nu era afișat peste tot producătorul, gramajul, prețul pe bucată și prețul pe kilogram”.

LATIȘ a mai spus că, la produse industriale, s-au derulat controale tematice care au vizat jucăriile, textilele, rechizitele școlare, articolele sportive, piesele auto, anvelopele, materialele de construcții și ornamentele de sărbători.

“Cei mai reclamați au fost furnizorii de telefonie mobilă și cei de energie.

Noi mergem inițial pe o rezolvare amiabilă și, dacă nu înțelege aspectul, se merge cu amendă…

Reclamațiile vizează modul de întocmire a facturii, aici nu putem interveni deoarece e avizată de Autoritatea de Reglementare în Energie, apoi debranșări abuzive, contor defect, taxe de rebranșare abuzivă”.

Dan PASCARU

    Print       Email
 • Publicat: acum 5 ani, 14 ianuarie 2015
 • de:
 • Ultima modificare: ianuarie 14, 2015 @ 4:45 pm
 • Sub: Ştiri locale, Toate articolele
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

1 comentariu

 1. Ionut spune:

  OPC e o institutie care nu poate rezolva nimic,sunt persoane fara studii de specialitate care stiu sa citeasca termenul de valabilitate de PE cutia de lapte si sa is spaga cat incape de la comercianti.Cand le-am cerut ajutorul pt ca am fost pacalit de 12000 lei de un comerciant cu un produs cu viciu de fabricatie si-au luat spaga de la comerciant si m-au trimis sa fac expertiza la produs la “un expert neutru”PE care il caut de 3 ani pt ca nu exista in Romania.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string oz3V18 to the field below: